Пак бутат имунитета на Волен: Блъскал деца, ударил полицай

Цацаров внесе две искания за депутатската защита на националиста
30 ное 2015 11:44,
138
Пак бутат имунитета на Волен: Блъскал деца, ударил полицай
Кадър: YouTube

Главният прокурор Сотир Цацаров отново взе на мушка лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той е внесъл в парламента две искания за сваляне на имунитета на националиста заради  извършени престъпления. Едното е свързано с безчинства на Сидеров в Батак през 2011 година по време на почитане паметта на баташките мъченици. Второто – нанасяне на телесна повреда на полицай през 2013 пред парламента.

Още по темата

От прокуратурата припомниха и събитията. Според обвинението на 17 май 2011 г. в Батак на площад "Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров извършил "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост".

С решение на Общинския съвет и кмета на Батак за този ден били забранени политическите изяви на всички партии. "Атака" обаче подали заявление за провеждане на митинг. От общината им отговорили, че могат да го проведат от 18.00 часа, след приключване на планираните мероприятия.

Нарушавайки заповедите на кмета, около 13.00 часа по време на празничния концерт, с участието на деца от мажоретен състав, Сидеров прекъснал концерта. Нахлул на трибуната, последван от симпатизанти и членове на партията, започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система, предназначена за осигуряване на празничната програма в града.

Празничната програма била прекъсната веднага, за да се опазят децата и зрителите и да не се стигне до саморазправа със симпатизантите на "Атака".

По другото искане на Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров от прокуратурата припомнят събитията от 21 май 2013 година. Тогава около 12 часа до сградата на парламента възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ.

Пристигналият на място полицейски служител застанал между журналиста и Сидеров и спасил репортера. Националистът обаче се нахвърлил с обиди и заплахи и към полицая. Униформеният бил блъснат в гърдите, изпитал болка, залитнал назад и отстъпил. 

Исканията на Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров идват няколко дни след като Апелативният съд отказа да вкара в ареста шефа на "Атака" и заместникът му Десислав Чуколов. Двамата бяха задържани преди две седмици заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ на 25 октомври.

СГС обаче реши, че арестът им е незаконосъобразен.

Сидеров вече остана без имунитет заради атаката над Театралната академия, а преди това и заради хулиганство пред магазинче за цигари на ул. “Раковски“. Имунитетът на националиста бе свален и миналата година заради безчинствата му на летище Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Вие от този сайт нормални ли сте ? За мен не сте. Как може да пишете, че човек на Сидеров удря дете , а после Сидеров да е виновен ? Второто видео можехте да го вземете от ТВ " АЛФА " защото е меродавното , а не това на СКАТ. В случая се касае за обида на скатаджии по адрес на АТАКИСТИ. Поредните безумно *** и неостователни обвинения по адрес на Сидеров и компания. ЖАЛКИ СТЕ. Да го д----- под вода !
34
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още се чудя на акъла на атакистите как е възможно да държат такъв човек в своите редици - не се ли усещат, че Сидеров просто руши авторитета и имиджа на партията. Не разбират ли, че човек, срещу който се водят сума ти дела за незоконно хулиганство, който се издъни с аферата "Варадеро", който се прочу с това че бие деца, че мята кюфтета по стюардеси, няма да допринесе с нищо за доброто име на партията.
33
14
 
11
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Пуснете сифона и го забравете. Руския проект "Атака" беше до тук.
32
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детенцето лъже, нали атакисти? :)
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли други юнаци и юначки в момента срещу които Цацаров да повдигне обвинение в момента??Ей така,да внесе малко разнообразие в работата на прокуратурата!!Иначе вони,ужасно вони на политическа поръчка и лично отмъщение!!!Поне от срама да бяха самосезирали прокуратурата поне за един от последните скандали!!!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЛЮЙТЕ ГО ДОКАТО МОЖЕТЕ. ТАКИВА КАТО СИДЕРОВ НИКОГА НЯМА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТА ЗАЩОТО ОЛИГАРСИТЕ И МУТРИТЕ ЩЕ УМРЪТ ОТ ГЛАД. А ВИЕ НЕ ИСКАТЕ ТОВА. ВИЕ ИСКАТЕ МОНОПОЛИСТИТЕ ДА ВИ ШИ.ВАТ ЯКО ТОВА ВИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ ОТ ВИСША СТЕПЕН. ЧОВЕКА ВИ ОТВАРЯ ОЧИТЕ А ВИЕ УМНИЦИТЕ СИ ГИ ЗАТВАРЯТЕ И ГЛЕДАТЕ В ТУНЕЛА КЪДЕТО ВИ ВКАРАХА И ВИ КАЗВАТ ЧЕ В ТОЗИ ТУНЕЛ ВИ ОЧАКВА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ. САМО ЧЕ СВЕТЛИНАТА КОЯТО ВИЖДАТЕ НЕ Е НА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ А НА ВЛАКА КОЙТО ЩЕ ВИ СМАЖЕ И НАПРАВИ НА ПЕХТИЯ.
29
1
 
19
 
! Отговори
У лево ! преди 8 години
А знаете ли, че Сидеров веднъж като студен се напил и викал по улиците? Веднага му спретнете едно дело и за това. Ами ако пък е минал някъде на червено? Или е паркирал неправилно? Дела за всичко !Сидеров е проблем номер 1 на Тикваленд :) Не пълчищата араби ислямисти, не фалитите на малкия и средния бизнес, не колосалната престъпност, дори не катастрофалната бедност до която ни доведе онова нещо Тиквата.
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСидеров бил турчин ??? Абе какъв турчин, той си е жив османлия !!! Даже не е османлия а си е чест ..... ама хайде да не обиждам Рома, че си е питие все пак .... но вие си знаете какво искам да кажа .....
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe samo siderov vi e Problem a mutrite krazi s imoti milioni ubiizite Po patischtata ubiizite na starite jeni isnadilva4ite i dr zAzarov kakvo pravi pisna ni samo sa siderov da pischite be vie go iskarahte nsi golemijat poboinik v bG s dr istinskite banditi prestapnizi se rashojdat i zala bg
26
1
 
12
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Не мога да повярвам с какво се занимава главния прокурор на Република България във времена на ислямизация , бежански кризи , икономически имигранти .....България е пълна с бог знае какви терористи и жалки кърлежи .......главния прокурор с какво се занимава само ! Ако беше в Румъния щеше да си подаде оставката ! Само тука в България такива палячовци не само си правят каквото си искат , а и последното нещо което ще направят е да подадат оставка въпреки всичко !
25
8
 
5
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Болен Лидеров е невменяем и следва да бъде освидетелстван и лекуван. Безмислено е да му се повдигат обвинения.
24
2
 
8
 
! Отговори
Волен ли е проблема? преди 8 години
Не бих гласувал за Атака, а Волен Сидеров ми е по-скоро смешен, НО с просто око се вижда, че когато Волен Сидеров се изплюе на улицата полицията го арестува, а в същото време римски легиони обират, изнасилват и убиват бабички и дядовци по селата и полицията се прави на ударена, прокуратура и съд също. Мутри и всякаква *** вилнеят из страната, а полицията отново не вижда нищо. Ако пък случайно хване някой, съдебната система ги оправдава и пуска отново.
23
6
 
5
 
! Отговори
Бан Янука преди 8 години
До Анонимен"Волен е съвременният Апостол, истински мъж и патриот."Недей да петниш паметта на апостола с това природно недоразумение - Волен.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малоумникът Цацаров няма ли да извади обвинения срещу Сидеров от 1933 година ? Егати плондера е този Цацаров и на всичко е безумно ***.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Киро кофражистаСъщият този "перхидролен клоун" даде мандата на първото правителство на Тиквонафтите
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Кирето КофражистаНещо да кажеш за изтеклите записи на двете дами от съдебната система? Бойко и Пеевски бяха включени в тези разговори, що така мълчите протестърите? Нали сте срещу Пеевски, ама май само когато ви се плаща.
19
9
 
6
 
! Отговори
Бан Янука преди 8 години
Срамувам се от този човек, от това, че ми е сънародник.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната измишльотина за Сидеров съшита с бели конци. Всички видяхме от заснетите кадри как двама актьори от НАТФИЗ набиха Сидеров и Чуколов, после се оказа обратното. Волен изяде един юмрук в лицето, пак той наби полицаите. Накрая посегнал и на деца. И това го пишат журналисти срещу бивш колега. Срамота.
17
15
 
5
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
перхидроленият клоун със златния пръст подкрепяше Местан и Пеевски, не сме забравилисега се пише на голям патриотсмешник, не е за затвора, а за психото
16
2
 
2
 
! Отговори
сакън преди 8 години
Ептен без имунитети ще го оставите туй... нещо! Не е ли по нормално, имунитет да се сваля веднъж, оттам нататък, движение по всички дознания?!?