Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани

Прокуратурата свали обвинението за умишлено убийство срещу Поничките
24 фев 2016 19:36,
136
Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани
Снимка: Facebook

Смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца не е резултат от убийство. Момчето е починало заради сърдечен проблем, при който смъртта може да настъпи бързо и при здрави хора. Заради това обвинението за умишлено убийство срещу братята Иван и Десислав Дамянови (Поничките) пада и те ще бъдат разследвани за хулиганство. Това обяви Окръжната прокуратура във Враца.

Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца след спречкване с Иван и Десислав за предимство на пътя. Веднага след трагедията свидетели разказаха, че двамата братя са пребили момчето. Заключенията бяха, че Тодор е убит.

Още по темата

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда и те бяха пуснати под домашен арест. След протест на хората във Враца обаче обвинението бе променено в причиняване на умишлено убийство по хулигански подбуди, а биячите бяха върнати в ареста.

Днес прокуратурата свали обвинението в умишлено убийство и остави само това за хулиганство. От обвинението обявиха, че са взели решението след обстоен анализ на доказателствата и на изводите на съдебните медици.

Съобразявайки се с констатациите на четири съдебно-медицински експертизи прокурорите са категорични, че няма извършено убийство.

"Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка", се казва в съобщението на Окръжна прокуратура – Враца.

Обвинението обяви и че са събрани доказателства, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти кардиолози.

"На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве", пишат още от прокуратурата.

От там са категорични и че травмите по трупа на момчето не са довели до смъртта му и че братята не са могли да я причинят.

"Смъртта е в резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания", пишат още от прокуратурата и допълват, че няма данни за извършено убийство.

Сблъсъкът между Тодор и братята е траял около 3 минути, става ясно от съобщението. Разследването е категорично, че Дамянови са извършили хулигански действия и разследването срещу тях ще продължи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
31
 
! Отговори
az преди 8 години
Стига глупости първо братята не са мутри второ аутопсията е четворна и от софиянци и трето болен пикльо се прави на мъж. А медиите промиха мозъка на всички с неверни глупости. Сега прокуратурата е виновна, мислете бе хора.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Белене, прасенцата - Цаци, гладни сме!
47
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е убит, а е пребит до смърт.
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тържествуват цацароидите - демокрадцията победи!Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се!
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е първия случай на подобно изопачаване на думите на лекарите.Не ми пука пука дали ще ги осъдят но и забавно как си изопачават термините.В аутопсията пишеше че поради заболяването и следствие на високия пулс е настъпила смъртта.А констатация на прокурорите е следствие на заболяването. Не че има значение разликата но е забавна подмяната.Няма значение защото по закон и поощряването на самоубийство е наказуемо.Но в българския съд досега не е имало такъв прецедент.
44
14
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 68Е хайде де, хайде! Хайде нека се изправят пред международен съд да ги видим колко "невинни" ще се окажат тогава!!!Аз лично помня само един българин който беше изправен пред международен съд.И той се казва Иван Славков (Батето). Тогава той каза: "Невинен съм като гергьовско агънце!".Обаче го сиктердосаха от МОК. Без право на обжалване!Ако имат тоз късмет "Поничките" да се изправят пред истински бойци, само на "Кифлички" ще станат!!!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно: Цветан Цветанов не е бандит и измамник, а КТБ се срина само защото всичките и клиенти решиха изведнъж съвсем случайно да си изтеглят всички депозити.
42
21
 
13
 
! Отговори
Дарвин преди 8 години
Е, щом Тодор не е убит, значи тогава е жив! Къде е, да дойде по-скоро да се здрависаме? Нали не е убит. Тогава значи е жив. Не може да бъде и двете, хем убит и умрял, хем жив.Много странно как не е починал по време на тежките тренировки, където се полага голямо физическо усилие за час-два или три. А починал при едно "леко" сбиване при което не се изисква особено усилие, само трябва единствено да знаеш къде и как да налагаш. Сега убедихте ли се,че сте произлезли от маймуните? Темида ви доказа!
41
8
 
18
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Трябва ли с побой да се разрешават проблеми? Колко години минават докато едно дете го отгледаш и така нелепо да се погуби един човешки живот.Хора опомнете се! Накъде сме тръгнали? Диваци ли сме?Мъчно ми е за това в което сме се превърнали.
40
1
 
26
 
! Отговори
Слави преди 8 години
Журналистите, когато и да ви бият е късно и колкото и да ви бият е малко ;) Няма такива *** като вас! Имате се за безсмъртни и съсипвате човешки животи с лека ръка... И един източник нямате, а вече "сензации" пишете. Сега заслужавате и "поничките" и близките на Тодор да ви го вкарат до сливиците! То не бяха крайни мнения/новини и в едната и в другата посока...
39
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е убит ,а е починал от бой ?
38
6
 
6
 
! Отговори
ime преди 8 години
maiko mila ,ponickite ne sa ubiitsi---wooowwwwwww WAAAAAAAAAAW
37
30
 
20
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
И още нещо. Още нещо което крещи на всички които чуват колко гнило е цялото правосъдие в случая с двете мутри убили Тодор.Още когато бях ученик по комунистическо време когато бай Тодор беше несменяем партиен и държавен глава на НРБ, съучениците ми масово ходеха с боксове. И си ги размахваха един на друг. Както се казва, ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно.Голямо оръжие, няма що! Ще рече човек че е извадил автомат Калашников или най-малкото пистолет Макаров!!! УЖАС!!! Засрамете се!!!
36
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да знаеш че си сериозно болен, ходиш по кардиолози, правиш си изследвания и после излизаш да се правиш на Рамбо с бокс в ръка срещу двама яки мъже? Как се нарича такова поведение? Или е обикновена глупост или просто си го търсиш, според мен.
35
11
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 48Единственото мнение което има нещо общо с истината и всъщност е почти в десятката е това което казваш. Според моите наблюдения, карате-марате, таекуондо-маекуондо и всички подобни "бойни" изкуства в България са форма на балет или спортни танци в най-добрия случай.Оттам трябва да започнем.И нека да поясня за последно: Тук не търсим оправдание за Тодор, или оневиняването му.Тук търсим вината на две мутри които са причина за неговата смърт.Номер 49 също е прав.
34
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕЦЕДЕНТ!!Уби болен човек и след това се измъкни казваики че е починал от белестта си! ИХАаа, от кои политик да почнем??
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СЪДЪТ НИ УБИВА !!!След всичко което си изписал -наясно сме само в едно ,че такива като теб е по добре да се лекуват в специализирани заведения !!!!!!!!!!!!!
32
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е поредното дело отсъдено в полза на закононарушители, с явно несправедлива и дори абсурдна присъда оневиняваща причинители на телесна повреда с побой,довел до смърт и характерно измъкване от закона за всички влиятелни и свързани със съда и прокуратурата извършители като по комунистическо време. затова трябва да се разследват връзките на извършителите със съда и прокуратурата-чрез конфликт на интереси или корупция и да се докаже независимостта и безпристрастността им изисквани по закон.
31
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам нищо хулиганско в самозащитата от гъзарче, изскочило от кола с бокс в ръката. По-скоро, преди това братята са му повредили колата - което е нередно, дори да им е свирнал да минават по-бързо по пешеходната пътека. Да речем - дребно хулиганство. Бих обвинил и осъдил поничките да платят или възстановят щетите по колата. Тодор, ако бе останал жив, бих го съдил за хулиганство.
30
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега тия митингаджии ще съберат ли пари да платят обезщетенията на двамата държани в ареста? Щото е ясно че те ще поискат такова. Държаха ги без да е ясна причината само зарад общественото мнение.