Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани

Прокуратурата свали обвинението за умишлено убийство срещу Поничките
24 фев 2016 19:36,
136
Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани
Снимка: Facebook

Смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца не е резултат от убийство. Момчето е починало заради сърдечен проблем, при който смъртта може да настъпи бързо и при здрави хора. Заради това обвинението за умишлено убийство срещу братята Иван и Десислав Дамянови (Поничките) пада и те ще бъдат разследвани за хулиганство. Това обяви Окръжната прокуратура във Враца.

Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца след спречкване с Иван и Десислав за предимство на пътя. Веднага след трагедията свидетели разказаха, че двамата братя са пребили момчето. Заключенията бяха, че Тодор е убит.

Още по темата

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда и те бяха пуснати под домашен арест. След протест на хората във Враца обаче обвинението бе променено в причиняване на умишлено убийство по хулигански подбуди, а биячите бяха върнати в ареста.

Днес прокуратурата свали обвинението в умишлено убийство и остави само това за хулиганство. От обвинението обявиха, че са взели решението след обстоен анализ на доказателствата и на изводите на съдебните медици.

Съобразявайки се с констатациите на четири съдебно-медицински експертизи прокурорите са категорични, че няма извършено убийство.

"Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка", се казва в съобщението на Окръжна прокуратура – Враца.

Обвинението обяви и че са събрани доказателства, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти кардиолози.

"На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве", пишат още от прокуратурата.

От там са категорични и че травмите по трупа на момчето не са довели до смъртта му и че братята не са могли да я причинят.

"Смъртта е в резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания", пишат още от прокуратурата и допълват, че няма данни за извършено убийство.

Сблъсъкът между Тодор и братята е траял около 3 минути, става ясно от съобщението. Разследването е категорично, че Дамянови са извършили хулигански действия и разследването срещу тях ще продължи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
10
 
15
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
Аз се махам от България ....
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен това при предния случай с единия от "поничките" научаваме че е имало заведено дело от пострадалите от него - така че явно нещата не са случайни!
67
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се знае дали някой от тези двамата "понички" не го е ръгнал по някакъв начин, извил ръцете или нанесъл някакъв удар от който после да е последвал трагичния край. Има един момент когато единия го държи - но не се вижда какво точно прави тогава.... А преди това явно също е имало някакъв сблъсък - там никой не казва какво точно е станало....
66
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно някое от тези врачански добичета пак ще се прояви - дано да няма жертви тогава...
65
2
 
4
 
! Отговори
цветелина преди 8 години
аз съм от николовомного много те обичам тиси сичко което имам мило
64
3
 
4
 
! Отговори
даниел преди 8 години
аз се казвам даниела и съм от софия:-D
63
4
 
7
 
! Отговори
ot 93 преди 8 години
Кирил решава да съди Десислав заради нанесените щети, но Врачанският съд ги приема за нищожни и делото набързо е прекратено. "Полицаите казаха 700-800 лева за едната кола, 300 за другата, а в един момент съдът решава 200 лева. Явно имат връзки в съда, прекратяват делото и готово. В този регион така се оправят нещата който може, плаща, потулват се нещата, твърди пострадалият мъж."
62
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАРИЧА СЕ НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!НО СА АБСОЛЮТНО ВИНОВНИ!!!!!!!!!!!!!!!ПЛАТИЛИ СА НА ПРОКУРАТУРАТА!!!!ТОВА, ЧЕ Е ИМАЛ ПРОБЛЕМИ СЪС СЪРЦЕТО ИЗОБЩО НЕ ГИ ОНЕВИНЯВА НАПРОТИВ!!!!!ДОБРЕ ДОШЛИ В БУДАЛИСТАН КЪДЕТО 1 МИЛИОН УМОПОБЪРКАНИ ГЛАСУВАХА ЗА НАЙ-ГОЛЕМИЯ УБИЕЦ НА БЪЛГАРИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ И ПЪЛЕН ФИНАНСОВ РАЗСИПНИК ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Един от обвиняемите за смъртта на Тодор от Враца, Десислав бил участник и в други подобни инциденти, информира БТВ. Мъж от София е имал челен сблъсък с единия от братята, известни като Поничките. През юни миналата година в хижа край Роман двамата се сбиват. Поводът е забележка, която Кирил Николов си позволява да направи на Десислав.Почна да крещи - ще те убия, ще те изкормя". Доста агресивно, къртеха са врати, извиках полиция. Хвърлени бутилки по моята кола и на приятелката ми. Пред полицаите беше агресивен, разказва Кирил Николов.Кирил решава да съди Десислав заради нанесенит
60
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вина има виновни няма, комунистическа работа. Комунистическото "съдопроизводство" продължава.
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има сума ти убици и тук сред плякащите плюсове. А и има платени мажоретки на убийците.
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Ставийски тези са другите дето са "невинни".Убиецът си убиец, независимо от това какво казва съда.То даже е по-добре за тях сега да ги осъдят и да си изкупят вината.
57
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, дето ръкопляскат на съда, утре може те да са пребитите и съда да им намери някакви болести ида оправдае убиците им. То Бог бави, ама не забравя. Вие какво си мислите, че тея двамата братя сега ще видят добро ли.
56
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи ни казват следното - момчето така и щяло да си умре по пътя - независимо дали е излизало от колата или не....А какво стана със случая при който единия от братята понички потроши след пиянски запой колата на друг човек - даваха го по тв ?!
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Справедливо решение!
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При момичето, което почина внезапно , след като пушило "новия чай" , също не беше открито " токсично вещество" в кръвта.Новата дрога е много опасна.
53
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие луди ли сте, как може да щракате + на оправдателни коментари за тези двама ***, агресивни маймуни. Имаше интервюта, репортажи с хора, които са имали сблъсъци с тях в различни ситуации.... И те ли са виновни като Тодор, ако утре вашето дете е на негово място пак ли така ще драскате,драскачи жалки. Как не го оставихте да почива в мир това дете.
52
11
 
11
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Това си е убийство, макар и непредумишлено. Ако не е бил боя, щеше да си е жив човека.
51
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора казват че не сме нормална държава.Ами не сме.Ако бяхме,русата кифла и колошарът брат,вече щяха да лежат за лъжесвидетелство.А после,цял живот щяха да работят,за да плащат обезщетение за клевета и уронване на престижа.Последното важи и за някои невротични журналисти.
50
16
 
6
 
! Отговори
boc преди 8 години
Джамбази на скапани коли!Мутри! Пари!ПариПари!И пак ПАРИ и си невинен!Така е в Цацоландия и Бойколандия!!!