Парадокс! Полицай дремна на работа и осъди МВР

Той доказа в съда, че никой не му обяснил да не спи на работа
22 юни 2016 18:00,
76
Парадокс! Полицай дремна на работа и осъди МВР
Снимка: в. Марица

Полицай, заснет да спи сладко почти час по време на дежурство, спечели дело срещу МВР.

Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения.

Униформеният е санкциониран с писмено предупреждение, че при второ нарушение ще отнесе по-тежко дисциплинарно наказание, но и тази заповед на шефа на полицията в Асеновград е отменена от Административния съд в Пловдив като незаконосъобразна.

Никола Врагов е младши полицай в сектор "Охрана на обществения ред" в Асеновград. На 17 септември м.г. бил наряд заедно със свой колега, като двамата трябвало да патрулират със служебен автомобил "Опел Астра".

Колата била оборудвана с видеокамера и при преглеждането на кадрите ясно се вижда, че за времето от 4,30  до 5,28 ч. Врагов спи на предната дясна седалка.

На това основание той е наказан от шефовете си с предупреждение от три месеца за проявената небрежност, пише "Марица".

Полицаят обаче оспорва заповедта в съда и успява да докаже, че започвайки работа в полицията, не е бил запознат с инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение.

От текстовете в нея се вижда, че никой дежурен не би могъл да следи трафика, докато дреме, но тъй като Врагов не бил минал изричен инструктаж, съдът решава, че нарушението му не е доказано.

Полицията може да обжалва пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи аз го разбирам човека напълно. В нашия офис например е практика всяка сутрин шефът да ни прави инструктаж - Обикновено ни казва: Колеги днес не е желателно да се спи на работното място. Дори ни се моли да не го правим. Някой казал ли е на този полицай да не спи по време на работа -явно НЕ, а някой помолил ли го е да работи по време на работа - също Не. Е, тогава човекът откъде да знае какво се прави на работното място ???
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР медитация. Сигурно е бил на щат в Тибет!
64
1
 
5
 
! Отговори
Фуражка преди 7 години
Хайде, от утре всички на работа с по една надуваема възглавница. Спинкаме си и накрая 20 заплати. Рай!
63
0
 
3
 
! Отговори
а преди 7 години
еми какво се чудите такива му били амбициите на човека, има хора които цял живот търсят усъвършенстване, и начин да направят живота по-добър и красив...от друга страна имаме полицаи,чиновници, депутати, свещенници и др. ***:))) и ако няко започне да ми спори...Не нямаме нужда от тях просто системата е изградена така,че едните *** да ни пазят от другите.
62
1
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 7 години
А инструктиран ли е да не шофира пиян, да не пие по време на работа и да се дрогира, да не взима по малко от 20 лв. рушвет и хиляди там глупости за които ТАПИРА не е инструктиран
61
1
 
1
 
! Отговори
Бивш преди 7 години
Пази Боже сляпо да прогледа
60
1
 
5
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Сега да ги осъди, че колите не са оборудвани с възглавници ...
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога може съдиите да се подиграват, и да посочват неадекватни доводи и да присъждат *** решения като това че на полицая не му било казано да не спи по време на работа!!!!!!!!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов ако не се оправи с независимия ни съд, ще остане в историята като поредния не свършил нищо.
57
1
 
8
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Този *** / за мен не е никакъв полицай, още по-малко мъж// просто не е ходил в казарма ! Когато си наряд и си на пост и заспиш/ дори за 1 /една/ минута/ не ти мърдат 2 /две/ години " дисцип "/военен затвор и после си дослужваш времето до навършване на пълния срок на службата/. Този хубавец не е ли бил наряд / на работа/? Защо срами цялата институция МВР, че и намерил "независим" да я осъди! И какъв полицай ще бъде от тук нататък ? Означава ли това, че всеки човек на работа, може да спи ????
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си беше понесъл наказанието като мъж, а не да жали като жена. Три месеца порицание ще минат бързо. Ако остане в полицията ще му такавот мамата. Сега ще напусне, ще го погнат от вътрешна сигурност, ще остане без доходи и без право на работа в продължение на месеци, докато тече проверката срещу него. Сам си е усложнил животи. *** постъпка.
55
7
 
7
 
! Отговори
формен преди 7 години
До Инж.Не всички, които са по униформа са в работно време. Аз като се прибирам униформен от работа пеш и се отбия пътьом да пия 1 бира с приятели, редно ли е да казват, че всички военни нищо не правят и пият по време на работа. Трябва компромиси. А този, дето ги е снимал, нека му пишат актове, като ги заслужава.
54
1
 
6
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 7 години
Ние ги хващаме, те ги пускат!
53
0
 
1
 
! Отговори
hahah преди 7 години
sami shsa uchistqt eii :D
52
0
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Kukata e mislil,a ne e spyal.To tryabva vsichki noshtni smeni da izgonyat
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евалла.пич
50
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно, ако опъне колежката си Бонка на работното място, пак няма да е уведомен, че не трябва да го прави. Не се ли разбира, че на работното място не трябва да се спи, а особено полиция трябва да гледа дали някой не нарушава реда.
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен: Не виждам никакъв проблем. Подремнали си хорицата, както толкова? Вероятно и в самото управление се прилага същия метод - следобедна дрямка. Защо никой не е обяснил на човека, че не трябва да се подремва на работното място? Защо никой не му е направил инструктаж? Че той от къде може да знае и да предположи, че на работа не се спи........
48
1
 
39
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Няма проблеми, ние ще продължим да му плащаме заплата на тоз полицаец. И обезщетение ще му дадем ако не си е доспал. И на съдията ще продължим да плащаме заплатата.
47
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ цирк. Съд и милиция цирк! Народа плаща на тия шарлатани!