Бивш зам.-министър бе осъден ефективно за катастрофа

Красимир Катев получи 4 г. затвор за смъртта на двама
6
Бивш зам.-министър бе осъден ефективно за катастрофа
Снимка: архив, БулФото

Бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев е осъден на 4 години "лишаване от свобода" за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице по обвинителен акт на окръжната прокуратура в Добрич.

Добричкият окръжен съд е постановил Катев да бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 6 години. Това съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Катев бе зам.-министър в кабинета "Сакскобургготски".

На 22 август 2012 година на главния път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера "Момчил" в посока Балчик-село Оброчище управляваният от него автомобил "Фолксваген Туарег" навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещия се срещу него автомобил "Опел Вектра".

На място загинал шофьорът на "Опел"-а, а спътникът му издъхнал в болница. Със средна телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на подсъдимия.

Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в "Опел"-а не са могли да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.

Делото срещу бившия заместник-министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна. Присъдата не е окончателна и подлежи на въззивен контрол отново, посочват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: добричКрасимир Катев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 от които ще лежи една и половина за добро поведение
2
1
 
29
 
! Отговори
вгр преди 7 години
ЗАЩО САМО 4 ГОДИНИ ЗА СМРТТА НА ДВАМА?!?ТОВА Е КАТО МАЛЪК ГРАБЕЖ...ТОЛКОВА ЛИ Е ЕВТИН ЖИВОТА?
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банков престъпник като Милен Велчев и Николай Василев.