Осъдиха президентски племенник за лекарска грешка

Д-р Кузманов и негов колега с условни присъди за смъртта на жена
6 юли 2016 07:18,
16
Осъдиха президентски племенник за лекарска грешка
Снимка: Dnes.bg

Племенникът на бившата първа дама на страната Антонина Стоянова – 43-годишният д-р Борис Кузманов и неговият колега д-р Христо Кунчев, получиха по година и половина затвор условно. Присъдата им беше потвърдена от Пловдивския апелативен съд. Те са признати за виновни за причиняване на смърт поради лекарска немарливост.

Всичко започва на 18 септември 2009 г., когато гинекологът д-р Кузманов оперира 77-годишната Елена Венкова.

След като излиза от упойката, тя получава болки в корема. Тогава племенникът на Антонина Стоянова й прави изследвания с ехограф и разбира, че в корема на жената се събира течност. На близките било обяснено, че това е нормално.

По-късно обаче болките станали нетърпими и гинекологът изписал хапчета за по-добра перисталтика.

На следващия ден двамата лекари разбрали, че пациентката е направила перитонит. Наложило се повторно да я оперират и тогава установили, че матката е пробита от предната хирургическа интервенция. Взели решение да я премахнат. Три дни след операцията Елена Венкова починала.

"Обвинението срещу двамата гинеколози е за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на професионално задължение или поради незнание", съобщиха от прокуратурата.

Д-р Христо Кунчев не е направил необходимите изследвания и не е назначил адекватно лечение, става ясно от мотивите на магистратите.

Това не е първият скандален случай, в който се замесва името на д-р Борис Кузманов.

В началото на юни 2011 година той беше арестуван с 11 грама хероин. Пред магистратите гинекологът обясни, че е наркозависим и че дрогата е за лична употреба. Тогава беше пуснат от съда срещу гаранция от 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо има още хора, които се барят за легализиране та марихуаната
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Saschto oslovna oridada trabvasche da sa v satvora da ama ne tova e v bg
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко започва на 18 септември 2009 год.............това не е първият скандален случай,в началото на юни,2011 год....значи,първият случай е 2011-та, а вторият - през 2009-та ?????????........................ей така като ги подредите,се чудя на кого съм дъщеря - на сина си или на внучката ?!?!?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kak може за убийство условна присъда!!!зна4и ако си лекар убийството е разрешено?
8
0
 
19
 
! Отговори
008/ преди 7 години
НАРКОЗАВИСИМ ХИРУРГ!И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ!ЕВАЛА!АШКОЛСУН!МАШАЛА!БРАВО!ИНТЕРЕСНО -ДРУГАРКАТА АНТОНИНА ДАЛИ БИ ОТИШЛА ТОЙ ДА Я ОПЕРИРА?!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много страшно!!!!!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е.На фонът на изпълнението на пилотът на "Джърман уингс" който всичките му приятели знаели че е ненормален 30,40 знаели че е ненормален но въпреки това всеки ден пилотирал самолети с 200,300 човека тоя е направо светец.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пази Бог да легнеш на операционната маса, да те упоят и надрусан с наркотици лекар да ти разреже корема. Този човек съзнателно е допуснат от българските власти да продължи да практикува лекарска професия и да убива хора. СМЪРТ ЗА БЪЛГОРСКИЯ СЪД !!!!
4
0
 
22
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ преди 7 години
11 грама хероин за лична употреба и пуснат свободно да практикува лекарска професия !! Това може да се случи само на президентски или министърски роднина. Престъпно ни е правосъдието ! Престъпници стоят във власта на България.Как е възможно лекар наркоман да бъде допуснат в болницата !? Това е престъпление ! Българския народ трябва да състави свой народен съд преди да бъде изцяло погубен. Който го е освободил от ареста да отиде на бесилката- публично обесване. Без съд и без затвор.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е понятието условна присъда да изчезне. Убил или осакатил човек и го осъждат само на думи и продължава да си живее живота. Най-леката присъда трябва да е обществено-полезен труд. След това затвор. Затворниците, които се трудят, да имат право на добра храна и прилични битови условия. Мързеливците, които само си лежат на топло да бъдат натъпкани и с минимални количества храна.
2
0
 
23
 
! Отговори
Неа преди 7 години
11 грама хероин за лична употреба и пуснат срещу 500 лв ? Еееехххх ама нищо чудно че е пълно с дилъри ... Колко е допустимото количество наркотик за лична употреба тогава ?! Мхм!
1
1
 
19
 
! Отговори
1,5 години УСЛОВНО?? преди 7 години
Те причинил смърт на жената, а ще се водят осъдени на хартия само година и половина! Е, браво на магистратите! Явно са получили и се възползват от оферта за безплатни гинекологични прегледи на фамилиите им до живот! Докога лекарите ще се изнизват безнаказани от немарливото си отношение, от некомпетенстност, небрежност, грубо търгашество, заради които страдат или умират невинни хора! Като оня показателен случай: Хванаха ги със СРС-та, че умишлено убиват бебе, а бяха оправдани, че и обезщетени!