Лелята на алпиниста Боян Петров: Не пускайте румънката!

Той е добре, но му предстои операция на тазобедрената става
Обновена: 25 авг 2016 10:45 | 25 авг 2016 10:30,
59
Лелята на алпиниста Боян Петров: Не пускайте румънката!
Снимка: Facebook

Лелята на алпиниста Боян Петров, блъснат преди два дни на Кресненското дефиле, призова съдебните институции да не позволяват на румънката, причинила пътния ад, да бъде пусната на свобода и да избяга в родината си.

Пред Bulgaria ON AIR Людмила Григорова отправи следния призив: "Искам да помоля българското правосъдие, ако има такова, да не изпусне гражданката, която направи тази злополука на двамата, да си понесе наказанието в България, а не в Румъния, защото там законите са други".

Още по темата

Думите й са заради решението на съда от вчера да пусне под гаранция от 5000 лева румънката, която блъсна алпиниста и Андрей Ковачев край Кресна.

Според държавното обвинение 27-годишната жена е виновна за пътния инцидент, станал във вторник към 11:15 часа на главен път Е-79.

Водачката на лекия автомобил "Ауди" не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост.

Колата излязла вдясно от шосето и блъснала стоящите на банкета Боян Петров и Андрей Ковачев. При удара им причинила средни телесни повреди.

От прокуратурата обаче обявиха, че в случая не може да се наложи забрана за напускане на страната ни на обвинената водачка от Румъния, тъй като нейното деяние е непредпазливо, а не умишлено, и от него не е настъпила смърт.

Румънката е майка на две малки деца - бебе на 9 месеца и по-голям син. Тя и съпругът й са в шок от случилото се, те пътували към Гърция на почивка.

Междувременно от ВМА обявиха, че Боян Петров вече е контактен, диша свободно и може да говори.

Вчера са направени скенер на алпиниста и се е оказало, че показателите му са добри и той може да бъде изведен от тази медикаментозна кома.

Лекарите казват, че организмът му наистина се справя много добре, тъй като малко, след като излиза от кома, е имал апетит, което е добър показател и говори за много силен организъм. На Боян Петров му предстои операция на тазобедрената става.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как прокуратута разбра, че е по непредпазливост? Мисли ли четат?
41
0
 
4
 
! Отговори
Мила преди 7 години
Да победиш рака 2 пъти, да се бориш с диабета, да изкачваш върхове и... и накрая да те блъсне лош шофьор. Е това ако не е гавра на съдбата...Надявам се и този път Боян да излезе победител/
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и как я правят тази оценка от пътя той новия няма да е там ,да вървиш по банкета на натоварен път сам виждал много *** ,заслужили са си удара следващият път ще мислят ,светът не се върти около тях дори медиите да ги правят известни
39
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази леля да се оплаче в Парламента, че не са направили пътя като хората. Жената да я пускат, изобщо не е виновна
38
5
 
4
 
! Отговори
тутси преди 7 години
начи тези двамата са подготвяли екологична оценка на новоизграждащо се трасе? и като какви точно го раздават?
37
1
 
4
 
! Отговори
Бончо преди 7 години
Лелята има и Facebook профил, браво. И аз имам, аку съм на 69 г. Бе, планинарите сме хубави хора, е не всеки път сме фотогенични.
36
2
 
10
 
! Отговори
аноинимна леля. преди 7 години
Като пуснат румънката и тя ще отлети при турчина. за това лелята е права.Пускат ги съдии ,които трябва да понесат наказанието вместо виновния
35
1
 
1
 
! Отговори
Бончо преди 7 години
И лелята ли катери, на тая снимка е на Мальовица. бил съм там с децата. от некъде ми е позната тая леля?
34
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
До Анонимен 33 - не бе, пич, тва на снимката е Боян, не е леля му.
33
0
 
9
 
! Отговори
SS преди 7 години
И защо да не я пуснат ... пуснаха Галеви,Маргини,Илиеви добре,че пукнаха,че тази няма да я пуснат ...
32
6
 
17
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Когато има хора извършващи работа на пътя, това се обозначава със съответните знаци и се слага ограничение на скороста 40 или 50 км/ч а самите хора са в специални светлоотразителни жилетки. Боян Петров и приятелят му носят отговорност за инцидента, нямат право хора да се разхождат по първокласен натоварен път.
31
4
 
9
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Може би си прав, но всеки шофер е длъжен да кара със скорост съобразена с пътната обстановка. А не да ми караш като Фитипалди, а после - кой ми *** в гащите.
30
9
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Питам се аз - докога произшествията вследствие на превишена скорост ще се разглеждат като непредумишлено престъпление, аз ли натисках *** на газта на това румънско недоразумение??!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Га тъй. Га я пущем, га я е търсим у румънско нейде..
28
7
 
10
 
! Отговори
zoro преди 7 години
Все още никъде няма нищо за конкретните обстоятелства около инцидента. Изобщо дали е карала с превишена скорост и къде точно ги е нацелила. Ако си е карала в рамките на позволеното и те са били на средата на пътя, даже не трябва да я съдят. Жените рядко настъпват и в педвид, че е имал а в колата две деца, силно се съмнявам да го е направила и тя. Липсата на информация до момента говори само в нейна полза
27
1
 
9
 
! Отговори
Да си допълня преди 7 години
Да допълня за разликите с турчина. Ето ви какво казва точно закона: Чл.133 (НК). "Който причини другиму по непредпазливост тежка или средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация"Това включва и тежка, а прокуратурата е повдигнала обвинение за средна. Предполагам жената ще е неосъждана и ще си признае. Максимум я грози условна присъда. Такъв закон имаме. Докато гастербайтера можеше над 10 г да получи
26
6
 
10
 
! Отговори
Алпинист преди 7 години
Нищо лошо не и правете на румънката, просто я пуснете да се качи с Боян до следващия 8хилядник, без кислородна маска, ако слезе , хал да и е...
25
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
8, абсолютно! Най-смисленият коментар под статията.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде и тази изчезна.
23
9
 
11
 
! Отговори
:( преди 7 години
И пак римлянка е намесена. Този път румънска римлянка. В затвора за 20 години.