Лелята на алпиниста Боян Петров: Не пускайте румънката!

Той е добре, но му предстои операция на тазобедрената става
Обновена: 25 авг 2016 10:45 | 25 авг 2016 10:30,
59
Лелята на алпиниста Боян Петров: Не пускайте румънката!
Снимка: Facebook

Лелята на алпиниста Боян Петров, блъснат преди два дни на Кресненското дефиле, призова съдебните институции да не позволяват на румънката, причинила пътния ад, да бъде пусната на свобода и да избяга в родината си.

Пред Bulgaria ON AIR Людмила Григорова отправи следния призив: "Искам да помоля българското правосъдие, ако има такова, да не изпусне гражданката, която направи тази злополука на двамата, да си понесе наказанието в България, а не в Румъния, защото там законите са други".

Още по темата

Думите й са заради решението на съда от вчера да пусне под гаранция от 5000 лева румънката, която блъсна алпиниста и Андрей Ковачев край Кресна.

Според държавното обвинение 27-годишната жена е виновна за пътния инцидент, станал във вторник към 11:15 часа на главен път Е-79.

Водачката на лекия автомобил "Ауди" не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост.

Колата излязла вдясно от шосето и блъснала стоящите на банкета Боян Петров и Андрей Ковачев. При удара им причинила средни телесни повреди.

От прокуратурата обаче обявиха, че в случая не може да се наложи забрана за напускане на страната ни на обвинената водачка от Румъния, тъй като нейното деяние е непредпазливо, а не умишлено, и от него не е настъпила смърт.

Румънката е майка на две малки деца - бебе на 9 месеца и по-голям син. Тя и съпругът й са в шок от случилото се, те пътували към Гърция на почивка.

Междувременно от ВМА обявиха, че Боян Петров вече е контактен, диша свободно и може да говори.

Вчера са направени скенер на алпиниста и се е оказало, че показателите му са добри и той може да бъде изведен от тази медикаментозна кома.

Лекарите казват, че организмът му наистина се справя много добре, тъй като малко, след като излиза от кома, е имал апетит, което е добър показател и говори за много силен организъм. На Боян Петров му предстои операция на тазобедрената става.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a strinkata na alpinista kakvo kaza?
1
10
 
21
 
! Отговори
:) преди 7 години
Има закони, които трябва да се спазват и са еднакви за всички. Румънката не е осъдена за нищо все още, а и съда няма основание да я задържи. Това е положението.