Алпинистът Боян Петров излезе от комата

Лекарите във ВМА се борят с гръдната и черепно-мозъчната му травма
24 авг 2016 14:44,
4
Алпинистът Боян Петров излезе от комата

Боян Петров е изваден от медикаментозната кома. В съзнание е и диша самостоятелно, твърди "24 часа", като цитира свои източници от ВМА.

Петров има политравма, като водещи са гръдната и черепно-мозъчната травма.

Още по темата

Припомняме ви, че инцидента с алпиниста се случи във вторник. Екологът Андрей Ковачев и Петров броели прегазените животни на Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на магистрала "Струма".

Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Катастрофата е станала в 11:20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи. Единият е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние. Малко по-късно и двамата бяха преместени в София с реанимобил на ВМА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3Утре ще напишеш,че не е изкачвал никакви върхове, а се е пекъл на Малдивите. Ти, не би могъл да изкараш и една нощ в палатка на студа, височините и разредения въздух, къдто е бил Боян!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръж се, мъжки! Още върхове има да изкачваш!
1
2
 
20
 
! Отговори
bravo преди 7 години
Ето поне една добра новина днес!!! И не е ли крайно време да започнем да търсим наказателна отговорност на чужденците , които трепят българи и после изчезват???? Колко хора трябва да умрат, преди да накараме гастарбайтерите от турция, разни други чужди джигити ,да разберат, че тук не могат да трепят безнаказано????