Лелята на алпиниста Боян Петров: Не пускайте румънката!

Той е добре, но му предстои операция на тазобедрената става
Обновена: 25 авг 2016 10:45 | 25 авг 2016 10:30,
59
Лелята на алпиниста Боян Петров: Не пускайте румънката!
Снимка: Facebook

Лелята на алпиниста Боян Петров, блъснат преди два дни на Кресненското дефиле, призова съдебните институции да не позволяват на румънката, причинила пътния ад, да бъде пусната на свобода и да избяга в родината си.

Пред Bulgaria ON AIR Людмила Григорова отправи следния призив: "Искам да помоля българското правосъдие, ако има такова, да не изпусне гражданката, която направи тази злополука на двамата, да си понесе наказанието в България, а не в Румъния, защото там законите са други".

Още по темата

Думите й са заради решението на съда от вчера да пусне под гаранция от 5000 лева румънката, която блъсна алпиниста и Андрей Ковачев край Кресна.

Според държавното обвинение 27-годишната жена е виновна за пътния инцидент, станал във вторник към 11:15 часа на главен път Е-79.

Водачката на лекия автомобил "Ауди" не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост.

Колата излязла вдясно от шосето и блъснала стоящите на банкета Боян Петров и Андрей Ковачев. При удара им причинила средни телесни повреди.

От прокуратурата обаче обявиха, че в случая не може да се наложи забрана за напускане на страната ни на обвинената водачка от Румъния, тъй като нейното деяние е непредпазливо, а не умишлено, и от него не е настъпила смърт.

Румънката е майка на две малки деца - бебе на 9 месеца и по-голям син. Тя и съпругът й са в шок от случилото се, те пътували към Гърция на почивка.

Междувременно от ВМА обявиха, че Боян Петров вече е контактен, диша свободно и може да говори.

Вчера са направени скенер на алпиниста и се е оказало, че показателите му са добри и той може да бъде изведен от тази медикаментозна кома.

Лекарите казват, че организмът му наистина се справя много добре, тъй като малко, след като излиза от кома, е имал апетит, което е добър показател и говори за много силен организъм. На Боян Петров му предстои операция на тазобедрената става.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
до Aleko преди 7 години
Ти си май някъде от пазарджишките села...
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво са правели на пътя, ами вършели са си работата, не са ловили покемони. За съжаление науката ни е на такова ниво, че всичко се прави полу аматьорски, би трябвало да им се осигури поне минимална сигурност, тогава колкото и некадърна да е "шофьорката" щеше да ги забележи.
20
6
 
5
 
! Отговори
Aleko преди 7 години
Тук само Бай Ганьовски коментари. Прости като патъри, самотни скотове , дерзайте. Нещастието ви е безкрайнои цял живот пред компа си да изкарате, чекйори завистливи
19
2
 
19
 
! Отговори
до майна преди 7 години
Що бе градски?Гъркът си тръгна съвсем законно.Осъдиха го на парична глоба,плати и си замина.Аз или ти ако блъснем някой така в Гърция,ако трябва ченгетата и дрога ще подхвърлят в колата,но от затвора няма да излезем.Да не говорим и какво парично обезщетение ще наложат-не ми се мисли!
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата със случая с турчина е немалка. Най-малкото говорим за страна от ЕС, в която могат да я задържат и екстрадират бързо. За разлика от псевдохалифата, където затварят само за обида срещу азиатския султан.До бягство обаче няма и да се стигне, ако и двамата оживеят (както всички се надяваме). Просто е достатъчно адвокатът да им обясни, че за такова провинение не се влиза в затвора в България, дори по закон.А медиите търсят сензации. "Лялята"? Нали се сещате на колко години ще е тази жена?
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много прости хорица в тоя сайт пишат бе ... Правосъдието е раздадено кво правят на пътя двамата
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кокерите ще ходим ли пред румънското на протест?
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако отнеса човек на цариградско знаете ли кога ще ме осъдите а ? Хаха глупави хора.. съжалявам за случилото се но двамата пострадали не са внимавали както и румънката не ги е очаквала да са на пътя
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5000 гаранция и още два пъти по толко под масата
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия двамата са се разхождали по шосето добре че не ги е отнесал някой камион дано се оправат бързо
12
8
 
13
 
! Отговори
пука ни за децата й преди 7 години
Направо се изумих снощи като казаха, че се оправдавала с малките си деца! И какво, както казаха по-долу- имат си баща, пък и да нямаха това няма нищо общо със случая, да намери кой да й ги гледа и да си понесе последствията!
11
2
 
17
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
"Искам да помоля българското правосъдие, ако има такова, ..."няма такова. в БГ има порно-актьори и нискобюджетна порнография в съдебната система.
10
2
 
22
 
! Отговори
майна преди 7 години
Имаше и един грък, който помете едно 16 годиншно момиче на спирка в Пловдив. И си отиде в Гърция. И не се и върна. Does anybody remember?
9
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 7 години
Може да е непредумишлено и да няма смърт, но тези хора ще са полуинвалиди, и доживотното им лечение, рехабилитация и всичко останало, ще струва много над тези 5 000лв....да не кажа 50 000+. И като е майка на две деца какво ...децата си имат и баща/и? Нашите хора също си имат майки, и техните майки не са направили някого инвалид за цял живот, нали ???
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ ПУСНАХА ТУРЧИНА ДЕТО УБИ 2-*** ДУШИ И НЕ МУ НАЛОЖИХА ЗАБРАНА ДА НЕ НАПУСКА СТРАНАТА КОЕТО БЕШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТА ТАЗИ ЛИ!!!
7
3
 
47
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Боян Петров е истински мъж и всички ние се радваме за оцеляването му. А дали е румънка, българка или шведка на него сигурно му е все едно, най вероятно вече е простил. Такива са големите хора.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно е лельо за молитва. Румънката отдавна офейка срещу 5000лв.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Румъния има по-голям шанс да я осъдят ефективно и да лежи.В България ще си плати и ще я пуснат през задния вход.
4
31
 
12
 
! Отговори
ангел преди 7 години
Каква работа има да се мотае някой по път НЕпригоден за пешеходци??? Да вземе да потича и по магистралата...после всички други са му виновни за идиотщината. Не била контролирала колата, скоростта била несъобразена, да слезе да я бута, защото на човека му дошла музата да брои катерици. Ами спазвайте си правилата за движение.
3
0
 
25
 
! Отговори
Бо преди 7 години
А лелята наясно ли е, че в Румъния, за разлика от България има правосъдие? Израза "Българско правосъдие" е оксиморон!