Оставиха в ареста клошаря Любо от Пловдив

За пожара законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години
25 авг 2016 19:20,
23
Оставиха в ареста клошаря Любо от Пловдив
Снимка: 24 часа

Пловдивският окръжен съд постанови постоянен арест за 44-годишния клошар Любомир Данчев.

Според съдия Светлана Бозева пожаро-техническата експертиза на тютюневите складове още не е готова. Имало опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Още по темата

Данчев е обвинен в деяние, за което законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години. Определението подлежи на обжалване на 1 септември в апелативния съд, пише "24 часа".

Припомняме ви, че Любомир Данчев призна, че от 35 години живее на последния етаж на склада, откъдето тръгна огънят.

Непосредствено след пожара самият той заяви пред наш репортер, че огънят според него е умишлен, някой е запалил една от стаите. Той живеел в съседната.

През 1979 година останал пълен сирак, без покрив над главата. "Оттогава живея там", разказва Данчев. Той работи в павилион наблизо и когато складът се запалил, бил на работа.

"Обадиха ми се и веднага тръгнах насам. Сега вече съм без покрив", беше версията на Данчев.

В склада живеели и други клошари, но на първия етаж. В сградата не е имало нито ток, нито вода. Въпреки неговите твърдения, Окръжната прокуратура в Пловдив го привлече като обвиняем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Съдя преди 7 години
И прокуратурата и в съдебната власт се съгласяват за всякаква сума под масата.Учете и почвайте работа в съдебната система и ще разполагате с всичко от каквото имате нужда.Жена съседка която е съдя и не е от софийско разполага с няколко апартамента ,къща,луксозен джип ,всеки празник е на почивка със семейството извън БГ и др.Накарайте новото поколение да учат
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- I DOKATO PUSHI E PIKAL GAS, TAKA E PLAMNAL POKRIVA, SPORED RASLEDVANETO!!!!!!!
12
0
 
13
 
! Отговори
Джон Смит преди 7 години
На снимката има две лица,колко различно изглеждат те.Първото лице само за излъчване трябва да бъде освободено,без никакви предразсъдъци.Човек с такова изражение,и излъчване не може да е престъпник,такъв човек в България може да бъде единствено жертва,незащитена невинна жертва.А второто лице ... абе ................................................................................................................................................... .........
11
0
 
23
 
! Отговори
Джон Смит преди 7 години
Когато е тръгнал пожарът,човекът е бил на работа.Колко удобно е за умишлен палеж,когато складовете са обезлюдени.Сега държавата ще го съди,за това че на седем годишна възраст не се е погрижила за него.Човекът е имал само това,покривът над главата си,а вие го изкархте че е извършил умишлен палеж.кой нормален ще повярва на такава прокоратура?Тез ни взеха хептен абдали. И да пуснете човекът да си ходи !
10
0
 
23
 
! Отговори
Горан преди 7 години
А, бе и как точно го решиха, че той е виновен?
9
0
 
21
 
! Отговори
Ст преди 7 години
Навсякъде се говори че тая прокурорка за пари е готова на всичко.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е бездомен, но работи, не е клошар. Егати и медиите.
7
1
 
18
 
! Отговори
ПЛОВДИВ ИЗГОРЯ преди 7 години
Преди месец прокуратурата повдигна обвинение срещу главният архитект на Пловдив Румен Русев . Според разследващите Русев е извършил близо 60 нарушения на нормативната база, регламентираща проектирането, изработването на устройствени планове, издаването на т.нар. скици-визи и тяхната презаверка, както и издаването на разрешение за строеж и неговото съгласуване и заверяване. С действията си той е допринесъл за "осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното
6
0
 
21
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
Ха ха ха тоя прокурор и той ще гушне нещо ще издуе джоба.просто трагикомедия .по чезочливо нещо не съм виждал.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния "блестящо" "разрешен" случай. Родната полиция са титани на мисълта! Епик фейл!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клошаря е в ареста.А убиийцит на пътя са на свобода.Това е независимият БГ съд
3
0
 
30
 
! Отговори
Ру преди 7 години
Няма да открият друг. То и този не е виновник.Но пък е лесна и удобна жертва. Искрено се надявам, че адвокатите му ще бъдат успешни в защитата и ще му помогнат.Няма да открият друг. Умишлено. Прекалено опасно е.
2
0
 
24
 
! Отговори
ФАС ПАЛИ ПОКРИВ преди 7 години
Пожарникарят Христо Димитров твърди, че е горял таванът, а не самата стая. Това отговаря и на впечатленията на първите очевидци, които твърдят, че пожарът е бил първоначално на покрива, подчерта адвокатът.
1
0
 
33
 
! Отговори
както при белнейски преди 7 години
Колко удобно. Хем си намериха подпалвач който не може да се защити,хем на клошаря намериха топъл дом и сигурна храна..ха.ха