Борисов нареди: Конюшнята – в прокуратурата!

Областният управител се защити: Чист съм, няма да си тръгна!
9 сеп 2016 18:00,
46
Борисов нареди: Конюшнята – в прокуратурата!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов изпрати казуса с "Царските конюшни" в прокуратурата. Министър-председателят сезира обвинението с искане да извърши цялостна проверка на всички факти, обстоятелства и лица около скандалната промяна на собствеността на сградата,  съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Причината Борисов да се обърне към прокуратурата е в събраните факти от назначената от него проверка по случая.
 
Скандалът около сградата на някогашните конюшни избухна вчера, когато БСП обяви, че Пенев, излъчен от реформаторите, и заместникът му Томи Николов от ГЕРБ са продали седем и половина дка на 100 м от паметника на Левски за 658 870 лв., или по 90 лв. на кв. м. - "на цената на едни маратонки".
 
Заради обвиненията премиерът и ГЕРБ поиска Пенев да подаде оставка. Той обаче отказа, защото е категоричен, че няма нарушение от негова страна.
 
На извънреден брифинг губернаторът нарече твърденията на социалистите "безпредметни лъжи за изключително тривиален казус". Той обясни, че в случая със сградата на "Царските конюшни" става дума за излизане на съсобственост на държавата.
 
"Въпросната сделка не е продажба, колкото и да се повтаря, че са били продадени "Царските конюшни". Няма такъв казус", заяви Веселин Пенев на извънреден брифинг, цитиран от "Фокус".
 
Губернаторът обясни и че не става дума за терен, който е с пазарна стойност: "Не мога да не припомня на Корнелия Нинова за хиляди други сделки с личното нейно участие".
 
Областният управител обяви и че не се страхува от проверката на сделката.
 
"1000 % съм сигурен, че проверката на сделката с "Царските конюшни" няма да открие нарушение", каза той. Затова и той нямало да подаде оставка, но щял да съдейства на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКонюшната ясно, а конете?-----------------------Конете ще продължаваме да си ги храним с парламентарни кюфтаци:)
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конюшната ясно, а конете?
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Питате се къде ще намерим толкова затвори за всички продажни политици, техните кръгове от бизнесмени, че и за рецидивистите , убийците, дилърите и останалите *** да има място."Ами щом няма място в затворите - по-добре да си мълчим и да се крием като мишки в апартаментите си. Точно както правим през последните 70години.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
oti koniusnata bre? netreba li averite ti da gi opandizat
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питате се къде ще намерим толкова затвори за всички продажни политици, техните кръгове от бизнесмени, че и за рецидивистите , убийците, дилърите и останалите *** да има място... За всеки проблем си има решение.а и все пак в страната на абсурдите пенсионер плащал данъци струва 200 лв, а затворник -1000Ако няма да им *** зелките че не е хуманно - обществено полезен труд! Със дневна норма за да се признае денят! имаме да строим Хемус, Черно море, тунела Шипка, околовръстното на Лом...
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов нареди: Конюшнята в прокуратурата!"---А ТИКВАТА - в заведението на бул."Столетов" 41 (ъгъла с ул."Майор Векилски"), кв."Банишора", София!! (СЦЗ)
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далавераджиите ни викат споко, тоя се набута .. Купи само земята беь сградите......чакайте да познаем... Скоро някой лош бездомник ще запали наведнъж всички сгради докато се топли..Ако народът се надигне и избеси ВСИЧКИ крали от държавата за последните 70 години а парите и имуществото на тях и техните роднини бъдат конфискувани в полза на бюджета ще бъдем една от най богатите страни в света. Само от Доган имаме да си връщаме между 7 и 10 милиарда.
27
0
 
17
 
! Отговори
Не продажба а кражба преди 7 години
"Въпросната сделка не е продажба..."А тогава какво е? Размяна от рода "кон за кокошка" май. Реалната цена на имота е най-малко 10млн лв, а е купена за 650хиляди. Да, това определена не е продажба, това направо си е кражба.
26
0
 
15
 
! Отговори
Трайте си преди 7 години
И после се оплакваме, че сме бедни. Ами няма как да не сме бедни, когато постоянно ни крадат, а ние блеем като овце.Последните 3-4 години бяха изтеглени 20млрд евро заеми. Защо? Ами точно заради ей такива сделки. Реална цена на имота 25млн лв, продадени за 600хил лв, загуба над 24млн. БТК- реална цена 1млрд евро, продадена за 200млн, загуба 800млн. И загубите се трупат, а с това се увеличават заемите и постоянно обедняваме.Кой е виновен. Този, който краде ли? Не, този който вижда, но си трае
25
1
 
22
 
! Отговори
Хайде в затвора преди 7 години
"Не мога да не припомня на Корнелия Нинова за хиляди други сделки с личното нейно участие".Ами припомни ни де. Ако и тя е крала, да ходи да лежи в затвора заедно с теб.
24
2
 
14
 
! Отговори
аз преди 7 години
Стар номер на Боко! Гушна комисиона и изгърмя бушона! Както навремето с първия здравен министър Божидар Нанев! Боко го накара да купи ваксини срещу свински грип, взе комисиона после го даде на прокурор,че сключил неизгодна сделка!
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този деформатор, освен че е голям лакомник, бил и много нахален. Такива като него няма сами да си подадат оставка от пост , от който могат да крадат и да се правят на недосегаеми.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се вмести ли?!
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Томи Николов заедно с бандата Костовска си ги знаем отдалеч. Ти Боце ко се праиш на мома недощипана? Че те и твойте са такива. Ти забогатя знаем как ама айде спри вече другите крадливи ***. Не позволявай да краднат повече от теб, все пак си номер едно!:))
20
2
 
30
 
! Отговори
Нагльора преди 7 години
Бат бойко ти си за прокурора. Даде газа на турци и гърци. Явно си гушнал някой и друг долар ини предаде! С Плевнята в Белене!
19
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Пробват-ако се вдигне шум дават заден.Но къде са протестърите,къде са нтака наречените граждански организации -гробна тишина,няма викове,няма вувузели,няма театрални изпълнения.В държавата цари спокойствие -няма грабежи,няма кражби ,няма комисиони -управляващите са честни,хрисими и умнички.Е покрадват,но те са от нашите и може.
18
1
 
30
 
! Отговори
Стоичков преди 7 години
Тююфлек, подай си оставкатаСтига сте тупали кредити с Пеевски на гърба на народа
17
0
 
34
 
! Отговори
край преди 7 години
Ха ама зам. областен на София - град бил Томи Николов - па това е по-бившия кмет на район Кремиковци - отявлен мошеник. Абе ние не можем да излезнем от 90те години.
16
0
 
20
 
! Отговори
ами сега преди 7 години
Конющната... ..добре... ..ами от коневръза, май само магаретата ще го оберат?
15
3
 
40
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Банкянският зеленчук е в...паника.Разпродават на...едро София без да знае,за Фандъкова и ГЕРП нищо няма да остане.Дал...юнака на прокурор и то след като се размириса,два месеца след...сделката.Зор,зор,зор,не си спомням...съобщение;без да се...размирише,да е погнал наглеца...държавен чиновник.