Фермер в затвора - взел субсидии за земя, оран - няма

Ще лежи 2,5 години при строг режим, ще плати и глоба
1 ное 2016 21:45,
21
Фермер в затвора - взел субсидии за земя, оран - няма
Снимка: Архив, Reuters

Ямболският окръжен съд постанови ефективна присъда на Младен Костов от с. Малко Шарково, представил неверни документи и претендирал за субсидия за обработка на 47 дка земеделски имот, който не обработвал.

Костов като управител на "Агро-МК" ЕООД - с. Мамарчево е представил пред ОС "Земеделие" - гр. Елхово на 22.05.2013 г. неверни сведения в документи, че управляваното от него дружество е обработвало три парцела с обща територия 6 хка. Дружеството е трябвало да получи директни плащания от държавата под формата на субсидии.

При проверка било установено, че 4.7 хка от тази площ реално не се обработва от това дружество.

За това престъпление Младен Костов е получил наказание от 1 година "лишаване от свобода", което трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Костов ще трябва да заплати и глоба в размер от 2000 лв.

Тъй като престъплението, за което Костов е осъден, е извършено в изпитателния срок на негови други две условни присъди, то той ще трябва да изтърпи и още едно наказание от година и половина при първоначален "строг" режим в затвор.

Така фермерът ще се окаже зад решетките за две години и 6 месеца при първоначален строг режим, уточнява "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време да изкарат тоя закон и веднъж завинаги всичко да де оправи писна ми
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да и като идеш да земеш рента се не бил работил *** иначе самолет си купи *** тои да е само тои зарад тия простоти рода се намразиха деца си не говорят що щото лакомия че ще оре и ще копае дваисет години не сам я виждал на село зарад милото им тате дето ги свърши да се радва цял живот селски бизнесмен за тия земи и гори само ядове берем *** орат и копаят докато не се създаде закон всичко да се контролира от софия така ще е ще се мразим оня ще мрънка за кво излишни нерви
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, така да се научат тия селинджъри къде зимуват раците.Дядо ми е същия като тоя, но на него нещо не му се получи далаверата и умря от яд, че не можа да открадне някой лев.Всички дъртаци от комунизма са такива гадове.Ако може 1000 човека да откраднат 1000лв, с които няма да забогателят, но да няма 1 000 000 за един които наистина ще ги оползотвори по предназначение.Долни дърти комунисти!Всички са за затвора.
15
2
 
2
 
! Отговори
Аграр преди 7 години
До зяпналЗърнените измамници тази година прибраха 5 300 000т жито!Абсолютен рекорд в историята на стараната и изместваме франция от традиционни за нея пазари.Разбирам, че комунделите ви е яд, че селското стопанство върви напред ама не го показвайте толкова явно.
14
4
 
2
 
! Отговори
Долу БКП преди 7 години
А така, при Бойко такива влизат в затвора, а когато Станишев беше премиер такива си купуваха Бентлита.Не всички де, имаше и един с MERCEDES SLS
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еее, съвсем са прекалили....., а за мошениците с хиляди декари необработвани.....само по-тихо........за мильони няма закони, за кокошка няма прошка... И съда ни е много качествен
12
1
 
10
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Малииии, зърнените измамници с по 100 000 декара трябва да излежават доживотна.Горкият човечец да изгори заради 60 да ...
11
1
 
14
 
! Отговори
Ее преди 7 години
Еее гати този за фалшиви документи ще лежи ефективно а един за 4 кг амфетамини условно това е с пхэаведлив съд:DDD
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния селски соц тарикат
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО НИВАТА Е НЕГОВА ТОЙ РЕШАВА ДА САДИ ИЛИ ДА НЕ САДИ ТОЕСТ НА УГАР. При ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ РЕШАВА ОЛИГАРСА В ОКРЪГА.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Информацията е заблуждаваща. СУБСИДИИТЕ СА ДВА ВИДА ОТ ЕВРОПА В ЕВРО И ОТ БГ. В лв.фермера не ги взима. ДАВАТ МУ СЕ СЛЕД ПРОВЕРКА В СМЕТКА ОТБРЮКСЕЛ В ЕВРО ПРОВЕРЕНО ОТ ЯМБОЛ. По сателит.Бг субсидията е 24 лв.АКО Е ЧАСТНИК НАПРАВО КРАДЛИВИ АДМИНИСТРАТОРИ НЕ ГИ ПРЕВЕЖДАТ И ОТИВАТ ОБИКНОВЕНО В КАСАТА НА ПАРТИЯТА КОЯТО ДЪРЖИ СЕЛОТО. Нещо иато в МАСКВЕ.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЪРЖАВАТА ДА СПРЕ ДА СЕ БЪРКАТ В СОБСТВЕНОСТТА НА ЧАСТНИТЕ ФЕРМЕРИ. ТАКА СЪЗДАВА АЛЧНИ, КОРУМПИТАНИ АДМИНИСТРАТОРИ.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕЩО ДРУГО Е. ПРОГРАМАТА ЗА ПЛОЩ НА УГАР Е 3 ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ГОДИНИ И СУБСИДИЯТА Е 24 ? НА ДЕКАР. СЪДИТЕ БЪРКАТ ИЛИ ИМОТА НЕ Е НЕГОВ
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4технологиите вече напреднаха и държавата ги ползва когато й е угодно. Вече всяка година се правят снимки с дрон и се вижда какво има в нивата. Когато не се вижда ясно - идват на место и гледат. От време на време някой успява да мине между капките, но от година на година контрола става все по-затегнат.
4
4
 
19
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Претендирал е за субсидия, но не е взел. Трябвало е да получи пари, но не е получил.Аз така разбирам написаното. Няма нечестно получени пари. Този просто е изгърмял бушон. Мнозина вероятно са минали между капките и са си похарчили парите без реална дейност.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще оре и обработва нема лабаво там
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговарям ти веднага за 47 дка субидиите са към 2100 лв вярвай ми фермер съм сумата е на годишна база , присъдата е незумие
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става ясно , колко пари е усвоил. Може да си струва!