Разследват тримата лекари, заблудили съда за здравето на Ценко Чоков

Бившият кмет под домашен арест хванат в ресторант в "Драгалевци"
19 дек 2018 07:00, Елка Василева
99
Разследват тримата лекари, заблудили съда за здравето на Ценко Чоков
Ценко Чоков. Снимка: архив, Булфото

Трима лекари се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков.

Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на септември заради куп болести. От май идва в съда на носилка. Магистратите го пуснаха под домашен арест след тройна съдебномедицинска експертиза, припомня "24 часа".

Вместо да стои вкъщи обаче, Чоков бе хванат от полицаи да се забавлява в ресторант в кв. “Драгалевци”. Те го засекли на маса в понеделник, малко след като си поръчал храна и вино. Нямало и помен от старите му болежки, които го измъчваха, докато бе в килията. По-късно снимки от заведението, в което Чоков е вечерял с още двама, изтекоха и в медиите.

Още по темата

Веднага след това апелативната спецпрокуратура отправи искане до съда Чоков да бъде върнат зад решетките. Той трябвало да стои вкъщи на адрес в Студентски град. В деня, когато униформените хванали Чоков в ресторанта, той имал разрешение да посети зъболекар, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разрешението обаче не включвало посещение на кръчми.

Бившият кмет е осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли. По делото с него подсъдими са и още 7.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние. Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов, научи “24 часа”. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото. И тримата се разследват от районната прокуратура в София “за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд”.

За да се избегне натиск срещу свидетели, магистратите са разпоредили Чоков да е задържан в апартамент в Студентски град, а не в Галиче. МВР следи дали домашните арестанти си стоят вкъщи. По закон не е уточнено колко пъти полицаи посещават задържания, но това става без предупреждение.

“Домашният арест се използва предимно за болни, които не могат да престояват в следствения арест”, коментира Арнаудова. Адвокатът на Чоков Иво Найденов не отговаряше на мобилния си телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не може да търпи да бъде управляван от мафиоти да напуска тая клета територия!
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали такива ypoди събират гласове за политическите партии. После са безнаказани и си правят спокойно престъпления.Евакуация, тук само ще става по-зле!
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА кое не му е? Издаденият болничен лист за нещо, от което не е страдал с цел да бъде освободен от съда какво е? И такива *** ли плъзнахте или си му роднина?
43
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Цяла сутрин телевизията ни занимава с Ценко Чоков! И така е всеки ден, бандитите са 1 в новините! Медиите стават все по-досадни и удариха дъното! Проклета държава!
42
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AzЗа всеки фалшив болничен лист, лекаря получава присъда за съучастие в това което е обвинен подсъдимия. Ох, клоуне...Какво му е фалшивото на болничния лист, можеш ли да обясниш без да фърляш пяна?
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е те тоа кълвач на снимката е човека на Тиквата за Галиче, как няма да си прави каквото си иска!
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекарят носи отговорност.Ако пък състоянието му се влоши и не са взети мерки, ще съдят лекаря, че не го е предвидил.
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали скачате по площадите и ходите с тениски надписани "Системата ни убива".Е това е системата,а Ценко Чоков е олицетворението ,лицето на тази система!
38
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам какъв е проблемът от септември до сега да се е оправил и да може да ходи и да пие вино. Каква заблуда, кви пет леа... Според Прокуратурата, трябва вече да е умрял ли?
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече всеки ден управляващите така се е*ават с народа, че е смешно. Бати и държавата.
36
3
 
3
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
..Lekarite...tazi korumpirana karta v neshto ejednevie...Shtom I te pribiram...I prodava imeto si za julti stotinki....
35
1
 
10
 
! Отговори
? преди 5 години
Толкова ли са слаби ръцете на държавата ? Този прави каквото си уска - държава в държавата. Няма ли да се намери някой да му тегли ножката ?
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, правилно се възмущавате в коментарите, но това е държава, в която публиката се вълнува много повече от това, каква нова татуировка си е направил Благо Джизъса или има ли целулит Николета Лозанова.Който е млад да се евакуира от тази територия!
33
1
 
14
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Да разследват и лекарите на Миню Стайков, "разболяха" здравия човечец.
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На носилката като му гледах клипчето останах с усещането, че този Чоков се прави на три и половина и струва сеира на прокурори и на целия държавен апарат.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много трудно да се намери независим доктор да направи прегледи... страшна смешка са....
30
2
 
11
 
! Отговори
КАЗАХ преди 5 години
Осъждат ги на 5 години затвор, отнемат им лекарските права завинаги и ще видим дали ще има друг път такива случаи!Както обичам да казвам докато няма разстреляни лекари, няма да се оправят другите!
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е някой лекар да го отнесе, че корупцията в експертизите сигурно е по-голяма и от тази в правосъдието. Задържат някой и все се намира лекар, който да каже, че е на умирачка и да му намери 100 болести да го отърве.
28
2
 
7
 
! Отговори
Асд преди 5 години
Може да е отишъл на кръчма с линейката и на носилка
27
0
 
10
 
! Отговори
kkk преди 5 години
До АнонименНаправихме сравнение между Чоков и Иванчева!