Разследват тримата лекари, заблудили съда за здравето на Ценко Чоков

Бившият кмет под домашен арест хванат в ресторант в "Драгалевци"
19 дек 2018 07:00, Елка Василева
99
Разследват тримата лекари, заблудили съда за здравето на Ценко Чоков
Ценко Чоков. Снимка: архив, Булфото

Трима лекари се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков.

Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на септември заради куп болести. От май идва в съда на носилка. Магистратите го пуснаха под домашен арест след тройна съдебномедицинска експертиза, припомня "24 часа".

Вместо да стои вкъщи обаче, Чоков бе хванат от полицаи да се забавлява в ресторант в кв. “Драгалевци”. Те го засекли на маса в понеделник, малко след като си поръчал храна и вино. Нямало и помен от старите му болежки, които го измъчваха, докато бе в килията. По-късно снимки от заведението, в което Чоков е вечерял с още двама, изтекоха и в медиите.

Още по темата

Веднага след това апелативната спецпрокуратура отправи искане до съда Чоков да бъде върнат зад решетките. Той трябвало да стои вкъщи на адрес в Студентски град. В деня, когато униформените хванали Чоков в ресторанта, той имал разрешение да посети зъболекар, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разрешението обаче не включвало посещение на кръчми.

Бившият кмет е осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли. По делото с него подсъдими са и още 7.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние. Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов, научи “24 часа”. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото. И тримата се разследват от районната прокуратура в София “за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд”.

За да се избегне натиск срещу свидетели, магистратите са разпоредили Чоков да е задържан в апартамент в Студентски град, а не в Галиче. МВР следи дали домашните арестанти си стоят вкъщи. По закон не е уточнено колко пъти полицаи посещават задържания, но това става без предупреждение.

“Домашният арест се използва предимно за болни, които не могат да престояват в следствения арест”, коментира Арнаудова. Адвокатът на Чоков Иво Найденов не отговаряше на мобилния си телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 5 години
За всеки фалшив болничен лист, лекаря получава присъда за съучастие в това което е обвинен подсъдимия. Тогава да видим колкон фалшиви диагнози ще пишат...
25
2
 
21
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Съд за лекарите дето са дали експертизите и в затвора и 4-та!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкоооооо,върнете парите на църквата,срама нямате - https://youtube/watch?time_continue=202&v=74Ud6nb_EF0
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАПРАВИХТЕ ЛРИ ВЕЧЕ СРАВНЕНИЕТО С ОТНОШЕНИЕТО НА СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА КЪМ ИВАНЧЕВА И КЪМ ЧОКОВ+
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката Нинова има далноввидна държавническа стратегия за тези и всякакви други случаи. Тя и БСП знаят как...
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина ли сме глупавите зеленчуци ?Вчера ЕС осъди българите да платим 77 000 000 / 155 000 000 лв. заради ГЕРБ и Собственика на ГЕРБ , а цялата измислена журналистика ни занимават с Галиче и Чоко !!!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Бойко е гепил парите на църквата и ги дал за джамии,пише в "Скандално.нет"И е подписал тайно СЕТА,изедника,долен предател!skandalno.net/%d0%b3%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%b4%d0%b0-%d0%b3%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b6%d0%b5-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b8-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d1%84%d0%be-167268/
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой случайно не беше направил тая снимка какво щеше да стане? Къде е МВР да проверява дали той си стои под домашен арест? Можеха даже да го наблюдават и да видят че си ходи нормално и само се е преструвал на много болен.Очевидно никой не го проверява и той си ходи където му е кеф. Иначе реват за коледни премии.
18
2
 
37
 
! Отговори
Fen преди 5 години
А прокурори и съдии ще разследват л? Щото май не само лекарите са виновни. А А лекарите отнемане на правата до живот и да ходят да берат ягоди в Англия. Опасност ама и там няма да ги пуснат с това провинение в досието. Крайно време е всеки да си носи отговорността. Да ама не и в боксовата бананова Цацария
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще се задействат, защото няма на къде. Ще ни позамажат очите с няколко нашамарени лекари и смъмрени полицаи.Чичо Ценко е само върха на върха на айсберга на корупционните практики. Само в медицината, ако някой наистина се разрови в измамите с телковете, половината лекари трябва не само да си загубят правата, но и да търкат нара за доста години за ощетяване на държавата в особено големи размери.
16
2
 
11
 
! Отговори
Alow преди 5 години
С,ешната държава
15
2
 
29
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Ако бате Ценко беше на социал, едва ли щеше да си позволи да иде на зъболекар в Драгалевци. Хайде магистрати,управляващи и силни на деня, направете така че Чоко Боков да си брой стотинките за лебец.
14
1
 
20
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
А един цветен му пееше на уше навремето:''Най-хубавите колиии ги карат тариикатитеее.."
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега пуснете Иванчева и Петрова, за да довършат бъркотията с документацията в Общшна "Младост" и да откажат и другите свидетели от дадените им под клетва показания; с парите на могъщото Соросово НПО зад гърба си ще бъдат доволни и Марковски и прочие "хайдукати", и троловете по сайтовете, а и съдилищата.И после ревете гръмко срещу корупцията и правата на крадците в Страсбург.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа,прoпaдняци!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов: ЕК подкрепя конфискацията на имущество на невинниАми защо позволявате това ,бе ***?!Некадтрник!
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Марк Жирардели новата Гинка Върбакова"
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хНе говори глупости няма такова нещо.
8
1
 
41
 
! Отговори
пожелание преди 5 години
Глоба по 5 хил. лв. и отнемане лекарските им права за 3 год. !!
7
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега искам присъдата да се вдигне от 4 на 10 години. Понеже е мноо отворен.