Цацаров погва властимащи за тавани и апартаменти

Данъчните проверяват Пламен Георгиев, Панова, Борислав Сарафов
Обновена: 4 апр 2019 10:15 | 4 апр 2019 09:11, Камелия Цветанова
108
Цацаров погва властимащи за тавани и апартаменти
Снимка: Артекс

Скандалът "Апартаментгей" продължава и след оставките на Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ и на Цецка Цачева като правосъден министър.

Още по темата
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура да извърши проверка как шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев си е купил апартамент с огромна тераса, как е придобито луксозното жилище на сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и как съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов е платила на цени под пазарните своя апартамент.

Прокуратурата възлага на НАП – София да извърши данъчни проверки на шефа на  КПКОНПИ Пламен Димитров и на съпругата за съответствия между декларираните  и получени доходи и имущественото им състояние в периода 2013 г. - 2018 г.

Данъчните ще изискат нотариалния акт за жилището на ул. "Проф. Георги Павлов" (срещу зала "Универсиада") в столицата.

Твърди се, че Георгиев е обявил в имуществената си декларация новата придобивка като "апартамент с тераса 48 кв.м" с обща площ 156 кв. метра. В нотариалния акт обаче било написано, че става дума за жилище на три етажа. Първият е 156 кв. м, вторият е 16 кв. метра и 186 кв. метра тераса, а третият – 33 кв. метра. Според нотариалния акт данъчната оценка на жилището е 452 785.70 лв., а Пламен Георгиев е платил 293 374.50 лв.

Ще бъде проверено и как синът на шефа на Националната следствена служба Боби Борислав Сарафов, си е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс Еделвайс в Бояна за общо 540 000 лв.
Младежът трудно може да обясни този разход, тъй като няма участие във фирми и няма сключени ипотечни кредити. Баща му Борислав Сарафов не е обявил такива суми в декларацията си пред Инспектората на ВСС.

Така че НАП ще направи ревизия на сина на Борислав Сарафов за периода 2015 г. - 2018 г.

Съпругата на Лозан Панов също ще бъде проверена от НАП заради апартамента, който е купила от фирма "Артекс" на цени под пазарните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко премиери по света си имат Прокурорче за лични поръчки.Тиквата е сред щастливците.
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези, които не знаят или са забравили, само да припомня, че въпросният КОНПИР Пламен Георгиев е същият, който унищожи записите от СРС-тата, на които беше разговорът между Бойко Борисов и Ваньо Танов по случая за изтеглената проверка от данъчните сладове на Мишо Бирата.Резолюцията на Пламен Георгиев тогав, с която бяха унищожени записите беше, че е записан разговор между Ваньо Танов и НЕУСТАНОВЕНО ЛИЦЕ ?!?Неустановеното лице беше Бойко Борисов. И съответно бе награден с поста шеф на КОНПИР.
39
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А ВСИЧКИ ХОТЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ СА??? ИМА МНОГО БИВШИ И НАСТОЯЩИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ КОИТО СА СОБСТВЕНИЦИТЕ. ИНТЕРЕСНО КАКВО НАСЛЕДСТВО НА НАСЛЕДИЛИ ТА ЗА СТРОЯТ ЗА МИЛИОНИ??? ТЯХ НИКОЙ ДО СЕГА НЕ ГИ Е ПРОВЕРИЛ ЗАЩО ЛИ??? ВСИЧКИ КОИТО СА НА ВЛАСТ ОТ СЕЛАТА ТРЪГВАЙКИ ТА ДО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ КРАЛИ И СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЛИ НА ГЪРБА НА НАРОДА КОЙТО ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ.
38
2
 
24
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Някой вярва ли, че НАП ще направи обективна проверка. За всички е ясно, че няма как чиновник със заплата, била тя и 3000 лв. да купи имоти за милион. Наглеци и смешници, дори не могат една офшорка да си платят като в белите държави и д а си скрият именията. Имотни барони.
37
2
 
13
 
! Отговори
Цацата преди 5 години
С тия 180 кила може да ги погва колкото си иска - и все тая...
36
0
 
26
 
! Отговори
9 преди 5 години
БОЖЕ ГОСПОДИ, НЯКАКВИ ТЕРАСКИ, АПАРТАМЕНТЧЕТА, ПЪЛЕН СМЯХ....А БРУТАЛНИТЕ ХОТЕЛИ КОЙ И С КАКВИ ПАРИ ГИ СТРОЙ, КАК ИЗКАЧАТ НЯКВИ ЛИЦА И ИЗВЕДНЪЖ ИМАЛИ ХОТЕЛ ЗА МИЛИОНИ, ДРУГОТО, АКО СЕ РАЗХОДИШ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И ЩЕ НАМЕРИТЕ ВИЛИ И КЪЩИ ЗА МИЛИОНИ, КАК ,ОТКЪДЕ, ААААА ЗАБРАВИХ НАСЛЕДСВЕНИ, НИЩО ЧЕ СА ЧИСТО НОВИ, И ЦЯ; ДЕН СЕ ЗАНИМАВАМЕ С НЯКВА ТЕРАСА, КОЛИТЕ ПО УЛИЦИТЕ СЪЩО МНОГО СКЪПИ, НЯКВИ ЛАПЕТА МИ КАРАТ КОЛИ ЗА ПО 100=200 БОНА, СТРАННО НАЛИ, А НАСЛЕДСВО ЗАБРАВИХ, ОТ БАБИТЕ..
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А този индивид иска да става секретар на Европейската прокуратура. Дясна ръка на Кьовеши. Гладна кокошка просо сънува.
34
1
 
17
 
! Отговори
АМИ РОМАН преди 5 години
с известната фраза за Абсолютния престъпник, осъден в Страсбург да плаща / т.е. държавата / на тези уж престъпници, после следователя с прякор Еврото направи голяма кариера при ГЕРБ за да си мълчи. Роман Василев още тогава обясняваше внезапно забогатяване с печалби от игрални зали.... Та жена му на този в КОМПНИТО в комисията става дума. И за много пари.... Нещо за него да знаеш бе ЦАЦА
33
2
 
22
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
А Цветанов и Цачева защо ги "ЗАБРАВИХА"... Или за тях ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ!?
32
2
 
19
 
! Отговори
АЛО ЦАЦАРОВ преди 5 години
ще бъде добре да обясниш и ТИ още един път ПУБЛИЧНО за непросветените българи КАК се изповядва сделка за имот с цена 1000 / хиляда лева/ и неустойка 100 000/ сто хиляди лева/ и колко се спестяват данъци при такава врътка. Нали сам си бил купувач тогава като си бил баш съдията на Пловдив. Преди ТИКВАТА да те хареса за ГЛАДЕН ПРОКУРОР
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
малко прах в очите на търпеливия българин
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчността и безкрупулните нарушения на закони и правилници на българските властимащи е безгранична! Преди изборите да се "запасят" с жилища до десето коляно!!!
29
3
 
24
 
! Отговори
АЛО ЦАЦАРОВ преди 5 години
Помниш ли АЛО ВАНОВ, АЛО БАНОВ СЪМ. Ако си ги забравил да знаеш , че ние ги ПОМНИМ
28
1
 
25
 
! Отговори
защо преди 5 години
Защо само тия? А Цветанов, Цачева, зам. министърчетата ... ????
27
2
 
26
 
! Отговори
факт преди 5 години
Когато стане ясно колко прокурори,съдии и висши полицай имат апартаменти за милиони,тогава ще разберете кой помогна да се ограби страната и да стигнем до катастрофата!!!
26
1
 
20
 
! Отговори
ДАА преди 5 години
ЛИЧНИЯ прокурор на ТИКВАТА се задейства. Не може да се прави на разсеян повече. Срам , на срам, ще трябва лично да си заложи името, мястото и бъдещето си в това *** дело да измъква Цвъко и съучастниците му
25
1
 
23
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Това ще е поредната имитация на дейност и замитане на следи!Тия няма как сами себе си да проверяват, защото са се омешали всички в такива сделки и се държат.Затова трябва други, нови лице или прокуратурата на ЕС да ги погне нашите самозабравили се елити. В краен случай можем и ние да ги погнем!
24
1
 
15
 
! Отговори
ЦВЪКО ЩЕ СЕ ОБИДИ преди 5 години
Другите ще ги изперат преди него, а дотогава ще трябва да се прави на обиден. А можеше като МАФИЯНСКИ да размахва гордо "решението на съда" и да вика ЕЙ *** НА! Само аз имам ТАПИЯ за НЕВИНЕН
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здраво окопала се МАФИЯ!Със здрави и добре оплетени връзки които нямат разплитане!Държава НЯМА!
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацаров е "лоената топка" на властта. Ядеше , лъснал от пот, варени сви нски джоланчета в мазето на "Бедрок", докато цивилните му колеги му го подработваха за издигане. Още не беше толкова ошопарен и сланинест, сега се тресе . Той буквално беше нахранен за слугинстването си към Борисов. Помните онзи весел кодош на питека към Кокинов : "Ти сам си го избра"