Местан за катастрофата край Загорско: Няма да поема чужд грях и вина

Лидерът на ДОСТ отрече да има нарушения на пътя, ще заведе дело за клевета
Обновена: 26 апр 2019 18:22 | 26 апр 2019 18:19,
444

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отрече твърденията на прокуратурата, че има пътни нарушения. Затова и той се закани, че ще си търси правата в съда и ще заведе дело за квалифицирана клевета, съобщава Bulgaria ON AIR.

Местан настоя и че преднамерено му се изгражда образ на рецидивист, който кара с висока скорост. Лютви Местан отрича да е извършил каквото и да било нарушение на пътя от 2013 година до днес.

Още по темата

Той предположи, че засечените нарушения са на шофьори, които са карали коли, собственост на ДПС, в периода, когато той е бил председател на движението.

Местан намери пари, плати гаранцията от 10 бона

"Не съм управлявал нито за секунда превозно средство. Не съм се качвал зад волана, за да е възможно да съм карал с превишена скорост. Понеже през този период 2013-2016 г. бях председател на ДПС, най-вероятно от КАТ са засекли нарушения на коли, собственост на ДПС", обясни Местан.

"Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея – убиец на дете, само защото това би обслужило нечии политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", продължи той.

Местан коментира и разследването на катастрофата край Маказа, при която загина 6-месечно бебе. Той отрече да е виновен за пътния инцидент край село Загорско.

Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Лидерът на ДОСТ каза, че страда за смъртта на бебето, но е категоричен, че няма да поема чужд грях или вина.

"Лъжите и квалифицираните клевети обаче набраха такава скорост и се разгърнаха в такъв мащаб под специалния надзор на прокуратурата, че мълчанието ми вече е недопустимо", каза още той.

А адвокатът на семейството, което загуби детето си в катастрофата, съобщи, че ще поискат да бъде направен следствен експеримент с участието на двамата шофьори.

Според него вината ще бъде установена от разследващите и не е уместно да се правят изявления преди това. Станимир Сталев допълни още, че провежда паралелно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЕДНО СЪМ НАУЧИЛ А ТО Е, ЧЕ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ПРИЗНАЛ СИ ВИНАТА НЯМАЦВЕТАНОВ , ЦАЧЕВА, ИВАНЧЕВА И ОСОБЕНО БОРИСОВ НИКОЙ НИЩО НЕ СИ ПРИЗНАВАНА ВЪПРОС КЪДЕ Е ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ОТ ПЪРВИЯ МУ МАНДАТ БОРИСОВ ОТГОВОРИ , ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ГО ИЗЯЛИ! НА ВЪПРОС КОЙ Е ВИНОВЕН БОРИСОВ ОТГОВОРИ СТАНИШЕВ
23
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е спрял на знак Стоп.нарушил е път с предимство.убил е дете.какво повече...
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той си го каза човека, близо 4 години не е карал кола. Забравил е, че трябва да се спира на знак стоп
21
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея убиец на дете"Ти не си само убиец на деца, ти си психопат бе човече. Хората са спирали да помагат на семейството, а ти си стоял заключен в колата си, страхливецо!
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А всички, дето ланкате, че бебето не било подсигурено: Смъртта на детето е СЛЕДСТВИЕ от катастрофата, а не причината!!! Не се мъчете да мажете на голо. Чак толкова доматите не ги ядем с коловете.
19
2
 
36
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Какво очаквате от Местан, турцизира страната като управляваше БСП и ДПС, после предаде ДПС, създаде нова етническа партия, с която лъже и убива хора по пътищата. После другите са му виновни.
18
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местане,твоята религия така ли те учи-да лъжеш и мажеш,само да отървеш затвора?
17
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уникален и безсъвестен наглец, нямам думи. Жалко само за бебчето.
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, лъжецо... Като не си виновен, защо ти взех книжката? Книжка на потърпевш не се взема. За нарушенията, като са колите на партията, защото са ти писани на тебе ЛИЧНО? Цитирам "Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистрирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост. ". Като си невинен, що си под гаранция?
15
3
 
42
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Смачкайте му главата с камък на тоя убиец
14
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уби бебе, след катастрофата не се е притекъл на помощ нито на детето, нито на братчето му, нито на семейството, използва влиянието си за да си върне книжката и свободата, а сега се опитва да си чисти имиджа правейки се на жертва. Повръща ми се от този ***.
13
29
 
5
 
! Отговори
оперативно интересен преди 5 години
това е атентат срещу честен български политик!!!позздрави от зеления континент на 4 км от емблематичната 0пера, сещате се къде съм нали
12
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко и да изглежда интересно. Водача на BMW е също с отговорност за ПТП. Какъв е % и колко е неговата отговорност. Да се направи експеримент. От опит и аз съм отнемал предимство , но отсрещната страна си бе в ограничената скорост и останах само с урок уплаха и извинение. Както и на мен са ми отнемали предимство. Но съм карал в ограничената скорост.
11
3
 
46
 
! Отговори
БББ преди 5 години
Не спирането на Стоп е нарушение, коментарите са излишни.
10
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхливец и подлец!
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казано на майчин език - ***.
8
2
 
51
 
! Отговори
Дош преди 5 години
Типично за български политик, да е нагъл, макар че този е предател на България.
7
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е възможно някакъв си агент Зидаров да се заканва, при това на прокуратурата? Както са тръгнали нещата с доносниците като него, те ще си помислят, че са ненаказуеми, дори и когато са виновни.
6
3
 
55
 
! Отговори
Шотландски боец преди 5 години
Местан е лицемер и рецидивист на пътя. .
5
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше въпрос на време да започне да се прави на жертва на някакъв грандиозен държавен заговор срещу него.