Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Отново му отнеха шофьорската книжка, не бил изряден
Обновена: 24 апр 2019 16:01 | 24 апр 2019 15:58, Камелия Цветанова
161
Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан вече може да пътува в чужбина.

Кърджалийският окръжен съд му отмени мярката "Забрана за напускане пределите на Република България", която му беше наложена заради катастрофата край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца, а семейството му пострада сериозно.

Още по темата

Местан е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът приема, че забраната за напускане на пределите на страната се явява прекомерно ограничение.

"Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално поведение на обвиняемия позволяват извода, че и без прилагането на мярката същият няма да осуети развитието на воденото срещу него наказателно производство, съответно няма да избегне наказателната репресия, тъй като няма реална опасност от укриването му в чужбина", са мотивите на съда.

Определението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно Прокуратурата повторно отне книжката на Лютови Местан, след като събра достатъчно доказателства, че обвиняемият не е бил толкова изряден шофьор, съобщи говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирано от 24 часа.

Първоначално свидетелството за съдимост му беше отнето след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, но съдът отмени тази мярка с аргумента, че Местан не е обществено опасен. Във връзка точно с това прокуратурата събирала доказателства дали Местан е изряден шофьор.

Оказало се обаче, че книжката му така и не е била иззета първия път, защото подсъдимият не се намирал на адреса, на който официално обявил, че живее, и от СДВР не го открили.

Установило се, че Местан имал един акт и 13 фиша от 2013 г. насам и всичките били за превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
родител. преди 4 години
Позор че тя книжката при такова тежко ПТП с човешка жертва дори без жертва тя книжката на място се изземва до доказване на невинността Докато на за ПТП с триколката и призиденвтския родител му бе взета книжката глоба Още по безумно бе уволнение на полицая присъствал и обследвал проишествието въпреки че е постъпил принципно Без някакво политически умисъл .
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 109 Да, и каква полза виждате, обикновените турци какво са ни виновни, нали и те се пържат на същия огън като нас. Ето вижте им избраниците - същите наглеци като нашите политици-българи. Разделяй и владей, именно политиците насъскват хората да се делят на етноси и да се мразят. Българи и турци имам предвид обикновените отрудени хора от толкова години и векове живеем мирно и заедно се гърчим в "прекрасното" управление и на Османската империя и на България.
108
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този агент Зидаров, че ни занимавате с него. По-добре ще е да пишете за агента министър председател, който решава всички проблеми в държавата. Който му поиска пари, той веднага ги дава от своите собствени и лични. Ако не ми вярвате, питайте г-н Стати Статев от УНСС-то.
107
0
 
4
 
! Отговори
мммммммм преди 4 години
За две години един куп фишове и акт за превишена скорост..?!? Този човек явно не зачита законите, явно се има за човек над тях, за по спвциален!!! И ето какво стана, уби човек, детенце!!! Серияла НАГЛИТЕ продължава в БГ!!!
106
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Не ни стига българската и3мет, ами и от турците сме избрали най-долната ******йка в парламента. Имам чувството, че на думата управление кацат само гадни хора. Бил съм в Истанбул и видях, че мнозинството хора са спазващи нормите, но ето...омеша ли се малко българско да има и се обърква тотално.
105
0
 
14
 
! Отговори
LL преди 4 години
Нека и БГ турците да разберат за какви хитреци и недостойни хора гласуват!
104
0
 
12
 
! Отговори
? преди 4 години
13 глоби за 6 години за превишена скорост. Два пъти годишно. Толкова са го хванали.
103
0
 
11
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Новина от следващите дни: Съдът разпореди семейството на жертвата да плати на местан обесщетение за причинените мурални, физически и психически щети в размер на 3 000 000 турски лири.
102
0
 
6
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 4 години
...може, но с еднопосочен билет !
101
17
 
2
 
! Отговори
Привет от Анкара преди 4 години
До Данчо от Елин Пелин; Данчо, през 1989г. изгонихте 350.000 турци и икономиката ви рухна.Нямаше кой да гледа животни, да оре ,сее и жъне и дойде Виденовата зима през 1997 г. не можахте хляб да си намерите,че Тургут ЙОЗАЛ-Турският Президент ви изпрати жито и брашно та ви нахранихме. Нито твоите сили, нито на такива главочи и *** като тебе няма да ви стигнат силити да ни изгоните от земята ни. Такива като тебе съм ги виждал много. Страхливци, салонни герои.Като ви напече се н..ате...
100
0
 
18
 
! Отговори
Мустафа Кемал преди 4 години
Даааа... Пак е имало телефони от качакСАРАЯ в Анкара... Срам и позор братя българи. Срам и позор и за турците дето имат много стаж да търпят нагли пиявици като този.
99
1
 
10
 
! Отговори
До 113 преди 4 години
Този електорат не е трудно да бъде организиран.Те гласуват под команда и дори не знаят за кого.Да не говорим,че не знаят езика,не могат да се подпишат и да прочетат какво пише в бюлетините.За такива хора трябва да има забрана за гласуване.
98
0
 
12
 
! Отговори
е де преди 4 години
Да му дадат от бюджета на съда и некой лев за из път, че така пътувания без пари- бошлаф работа!
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 109Данчо, като си тръгнал да гониш турците, вземи изгони и българите, щото бившия транспортен министър Ивайло Московски който е българин, също е убиец. И не само че е убиец, но уби собственото си дете!
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 111Бе не знам как ще го организира тоя турски електорат, като имаш предвид, че убитото от него дете е на турско семейство, тоест би следвало те да са пак от неговия електорат.
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е само това ли?Бе направо да го изпратят на една безплатна почивка на Малдивите за сметка на държавния бюджет, щото е много стресиран човека, да пребори стреса от тази катастрофа в която уби малко невинно дете!
94
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как,нали трябва да ходи да организира турския електорат.Продажни съдии,вие не сте българи.
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не е в затвора?
92
0
 
9
 
! Отговори
до 111 преди 4 години
чужбина е, посолствате се водят чужда територия, за всяко посолство е така по света.
91
0
 
32
 
! Отговори
Фиш... преди 4 години
..и 13 акта за превишена скорост за около 5 години? Уаууууу, колко добре спазва законите този мераклия за народната любов .....Какви ли закони е ковал в НС г-н Местан? Най-вероятно твърде добри ;)