Гешев от Божурище: Краде се много и нагло

Слухът, че КПКОНПИ е умряла, е преждевременен, смята той
Обновена: 28 май 2019 13:21 | 28 май 2019 13:20,
100
Гешев от Божурище: Краде се много и нагло
Снимка: БулФото

Краде се много и се краде нагло и затова се намираме в това положение. Това каза на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев във връзка със специализираната акция в Община Божурище, предава Агенция Фокус.

По-рано днес стана ясно, че специализираната прокуратура провежда акция в кметството на града. Извършваха се претърсвания и изземвания в сградата на общината и на други адреси, както и лични обиски.

Към момента разследването се води срещу кмета на селото Георги Димов за длъжностно престъпление заради имотни сделки. Четири поземлени имота от 80 дка общинска собственост, които са били държавна собственост и предоставени на общината, са били продадени чрез манипулирани търгове за 160 хиляди лева.

Още по темата
"По предварителна оценка реалната цена на продажбата е към 8 милиона лева", посочи Гешев.

Купувачите били три търговски дружества, като в едното бащата на кмета е пълномощник. Другите две търговски дружества има връзки с местната администрация. По думите на Гешев, чертвъртият купувач е бивш следовател от Националната следствена служба, но не се знае колко декара си е купил той.

"Всеки от вас може да направи разлика от 8 милиона и 160 хиляди лева. Една разлика, която не е влязла в Община Божурище и оттам не са достигнали до конкретните хора, които трябва да я ползват, а това са гражданите на град Божурище".

Зам.-главният прокурор посочи, че въпреки многобройните разследвания на органите на реда, кметовете в страната продължавали да не разбират, че "ако познават местния прокурор или местния шеф на полицията, вече не са във възможност да ги логистират."

Той използва случая и да благодари за съдействието на КПКОНПИ и да отбележи, че "слухът, че тази комисия е умряла, е преждевременен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Гешев от Божурище: Краде се много и нагло-------------Гешев а Вие можете ли да се справите с крадците, / да сведете до минимум кражите/ , като промените това положение или не?!? Как ще го направите когато кметствата пр. по селата кмета е и касиер пп. Спрете само с констатациите "умници", 1во.Мислете 2ро Действайте
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зрителите на Българска свободна телевизия се увеличават а на клозетната ПИК-телевизия намаляват. ГЕРБ 4 ЕВРОДЕПУТАТИ ПЛЮС ЕДИН ТУРЧИН ПЛЮС ЕДИН НА СДС, БСП с един повече с пет и то само от бсп.
82
3
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Склонен съм да вярвам, че кмета е спазил всички точки на законите. Ако има проблем, то го търсете в лобистко написаните закони /кмета не пише закони/
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАЙ НА ПИК ЦЕНЗУРАТА - ГЛЕДАЙТЕ ВЪПРЕКИ БОЙКОТО НА БУЛСАТКОМ БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ ПО ИНТЕРНЕТ. Всегки ден български филми и показване на корупцията и продажните медии, социолози и политолози, че и някои прокурори - герберчета. ГЕРБ се сви до ци га нцкия електорат но с медийната империя на Пеевски успя да отврати народа да не гласува масово. КОЙТО ЛЕЖИ НА ГЕРБАВО УШЕНЦЕ, ЩЕ ТРЯБВА ДА СТАВА ОТ НЕГО.
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме кой удобен кандидат за главен прокурор ще си изтипосат суджуците, за да отидем и да поискаме пред президентството, Радев да наложи вето на тази Пеевска кандидатура. Референдум и избор на главен прокурор от народа.
79
2
 
4
 
! Отговори
Свирка Близалкова преди 4 години
Гешев, искам да знам кога ще се занимаете с оня отврат Цв.Цв. ??? Ако чакате да паднат от власт, значи няма смисъл от съществуването ви !
78
2
 
4
 
! Отговори
Огняна преди 4 години
Народа е озлобен и ще загуби още. Такива народи изчезват.
77
2
 
4
 
! Отговори
как преди 4 години
аз ли нещо бъркам или според зам главния прокурор 1 дка излиза 100 000 лв Там нефт ли има, злато ли че е толкова скъпа
76
2
 
4
 
! Отговори
Antonim преди 4 години
Защо не провери и предишния кмет на Божурище Аспарухов?
75
5
 
5
 
! Отговори
шопендар преди 4 години
тези навици ни останаха от социализъма,и затова е този ламтеж за власт.народните избраници не приемат този избор като висша форма на доверие,да са в услуга на народа,а като възможност да се награбят,в рамките на мандата си,и след тях и потоп.и това е което отблъсна народа от изборните урни.
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНАРОДА Е КАТО ОГОЛЕН НЕРВ, НАЕСЕН НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ИЗРИТА ОТ ВЛАСТТА ГЕРБАВИЯ КМЕТ НА БОЖУРИЩЕ И ПОДОБНИЯТ МУ МУТРОГЕРБАВ КМЕТ НА СОФИЯ.
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОГА ЩЕ БЪДЕ ПРИЛОЖЕН ЗАКОНА ЗА КПКОМПИ СПРЯМО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ НА КОЙТО НЕ МУ ИЗЛИЗА СМЕТКАТА В ПАРИТЕ КАКТО ОБЯВИХА РЕДИЦА ЖУРНАЛИСТИ???? СТИГА С ТАЯ ЦАЦА ОТ ГЕРБКОМПИ И СПЕЦ ПРОКУРАТУРАТА ЗА КОКОШКАРИ ЛИ СА СЪЗДАДЕНИ?
72
2
 
13
 
! Отговори
ДРЕБНИ УСЛУГИ ТАКТИК преди 4 години
ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ Е КОЛКО БЕШЕ НАВИРАН В ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ПОДХВЪРЛЕНИЯ ДОКАЗАН ОТ СЪДА КАТО ПОДХВЪРЛЕН ПОДКУП НА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА. СЪЩО И ОБВИНЕНИЕТО СРЕЩУ ЙОНЧЕВА В ПРЕДИЗБОРЕН МОМЕНТ. СЪЩО И ОТКАЗА НА ГЕШЕВ ДА ОБЯВИ ОГРОМНИЯ СПИСЪК ОТ ПОЛИТИЦИ, СВЪРЗАНИ С КТБ ВЪПРЕКИ ТРИ ПИСМА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА. И НАКРАЯ ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ Е ЧЕ ГЕРБЕСТИЯ КМЕТ НА БОЖУРИЩЕ Е ПОГНАТ, КАТО УДОБНО Е ИЗЧАКАНО ДА МИНАТ ЕВРОИЗБОРИТЕ В КОИТО ОБРАЗОВАНИТЕ РОМИ ДА ДАДАТ ГЛАСА СИ ЗА ГЕРБ
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е голямо откритие. Този човек е за награда. В България никой и не е подозирал. че се краде.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краде се много и се краде нагло и затова се намираме в това положение, това каза на брифинг............ Корадо Катани! Дръж се МАФИО, ........., ще те смачкат! Вярвате ли?
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали имаме съдилища и прокуратура..Какви са тия измислени парарелни специализирани прокуратури,компи,момпи и други измишльотини,Изберете едното.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - тия пак ни замазват очите с дребни рибиВсички в РБ крадат бе, анонимен! И вие, цацата - най-дребната риба, че даже и планктона, крадете каквото и както падне! Аре, не се хаби толкова с изблиците на "възмущение"!
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия пак ни замазват очите с дребни рибиа в центъра на софия се краде като за последно и се гаврят с народаи в другите големи градове абе гербава мафия това
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога няма да посмее да посегне на кметовете на Варна,Пловдив или София.
65
2
 
15
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Във възможност да ги логистират .... ??? Това някакъв плод на някаква титанична мисъл ли е?