Млад мъж с условна присъда, посегнал на котка с брадва

Наказанието му е и заради притежанието на марихуана
44
Млад мъж с условна присъда, посегнал на котка с брадва
Снимка: Pixabay

Присъда за убийство на котка. 11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишния Петър Гешев от с. Годлево, защото посегнал на животното.

Районна прокуратура – Разлог е сключила споразумение със защитата на Гешев. Обвинителният акт срещу него беше за притежание на наркотици и проявена жестокост към животно.

В съседство с къщата на Петър в с. Годлево е имотът на собственичката на котката, която Гешев е убил.
Сутринта на 19 март тази година жената заминала за Гърция. През деня Петър бил в двора си, когато забелязал съседската котка, влязла в неговия имот.

Хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим "запис на видеоклип" и го  поставил на земята.

Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа.

По този начин на животното била причинена открита костна фрактура. След нанесения удар котката се отскубнала и избягала.

По-късно същия ден, чрез профила си в социалната мрежа той публикувал създадения клип в затворена група "Лудите хора". В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

На 31 март животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Десет дни по-късно Гешев е извикан в Районно управление - Разлог за проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи марихуана. При посещение на къщата той предал на разследващите 1,11 грама канабис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОставяй месо на открито без надзор ... Не котки, ами и вължи може да дойдат, ако има в региона. Да не говоря за всичката напаст от насекоми, птици и прочие, с хилядите си зарази...
17
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизам онзи ден за 2-3 минути в двора, вратата отворена, прибирам се, гледам - една мачка, ама 1 към едно като на снимката, нагазила и мляска в една тава с месо, оставена от жена ми да изстива на печката. ЛЕЛЕ - МАЛЕ! Почнах да се чудя какви са ми вариантите: 1. Да взема едно дърво, па удри, удри, нийната м... 2. Да й се скарам, без много агресия, за да не й нараня чувствата и обясня, че повече не бива така да прави; 3. Да изнеса тавата и да я галя по .... ***, докато си дояжда, милата.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.....след като е постъпил така с животното и с човек ще направи същото някой трябва да вземе мерки това е ***
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този е бил напушен яко за да върши подобни безумия. Те такива обикновено почват от котки и кучета и после се прехвърлят на хора..Тъй че не трябва да се гледа с насмешка на такива извращения
14
2
 
19
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Интересно! Ако убиеш дете на пешеходна пътека пак е условна :)
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука е пълно с алипавци от четири лапи:)
12
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали си давате сметка че пилешкото, свиското, телешкото и т.н. по магазините не е от животни умряли от старост...
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко *** и изостанал *** трябва да си, че да документираш престъпление а след това и да го разпространяваш в нета!
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Знаеш ли? Върлите *** се изнесоха и останаха нормалните хора. На никой не му пука за някакви българнии, които на практика са напаст за нас! Ако имаш интерес, ела и ги обери, ама всичките.
9
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен една котка ми нападаше пилците. Пуснах кучето, да я изяде и вече нямаше проблеми. В ЦЯЛОТО село никой нищо не каза. Така се действаше...Сега затвор ... вай вай вайййй...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.........извикан в Районно управление - Разлог за проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи марихуана.............Така, де, заявил го е най-отговорно на един радиатор от парно в управлението, а преминаващият наблизо полицай случайно е чул самопризнанието.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли в това село няма един който да се заеме с тоя как може условна присъда да му дадат
6
4
 
17
 
! Отговори
Тато преди 4 години
ЗЗЖ в действие! Най-сетне лека, полека тръгват нещата в правилната посока, а именно ред и законност! Не може подобни неуравновесени типове да безчинстват, както и където пожелаят. Още по-жалкото е, че издевателства над малко и неможещо да се защити същество.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекордно количество марихуана са намерили. Тоя ще е наркопласиор от най-големите.
4
7
 
24
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
***! Поредният садистичен комплексар решил, че ще си оправи малкото меко пишле като се прави на мъж пред беззащитно и невинно същество.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тъпия ***-наркоман ей така както той е опитал с котката, и него да опитат да го съсекат с брадва, но при него да е успешно!
2
19
 
13
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Котката е влязла в чужд имот и е застрашила собственика. Нормална реакция е да бъде ударена с брадва, това е нормална самозащита.
1
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи прасета и кокошки може да се колят, котки не може...