Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Бойков

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час
Обновена: 23 юли 2019 22:52 | 23 юли 2019 21:48, Анисия Иванова
233

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, съобщи Нова тв. Информацията за ареста е потвърдена и от МВР.

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на TAD Group. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Кристиян Бойков. Антимафиотите извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП.

Още по темата

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев намекна, че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

Прокуратурата няма съмнения, че именно Кристиян Бойков е извършил кибератаката. Главният прокурор съобщи подробности какво се е съхранявало в един от иззетите му компютри. В тях е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Сотир Цацаров е убеден, че Бойков не е действал сам - той е бил само изпълнител, имало е и поръчител, и подбудител на хакерската атака срещу НАП.

Цацаров каза още, че Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви той.

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Гешев идва 9 септември и народен съд обикновено!
146
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАКРИВАЙ ! ! !
145
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
веднъж отидох да дам показания като свидетел в местното рпу . така извъртяха нещата че си тръгнах като обвиняем :)
144
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам и резил!Прокуратурата и МВР пак голям го вадят но накрая отново ще се окаже мек.
143
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятам , че с г-н Гешев на чело на Прокуратурата , нещата ще се влошат много.Ще има държавен произвол срещу неудобните ,и това ще се представя като борба с престъпността, за пред избирателите.
142
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Абсурдистан отдавна управлява Мафията, под една или друга форма! Лошото е, че няма кой да ги спре, нито накаже и това е самата истина! Изживяват се като богове, само защото могат да направят наистина каквото си пожелаят, а реакция няма да има! Протестите бяха преди почти десетилетие...Не останаха недоволни? Нищо подобно, не смеят да се опълчат , не вярват , че може нещо да се промени! Вероятността да спечелят от лотарията е по-голяма , отколкото да успеят да свалят някого от властта или поне- да застанат зад дадена кауза, да извоюват някое свое право, да дадат знак, че не са съгласни с даден
141
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геше ще продължи да изпълнява поръчки, да имитира дейности и да прави пушилки, ще лови в мъглата виновници наляво и надясно и ще е обичан защото му се разбира, като говори без нюанси, без глезотии, черно и бяло.И разбира се, ама разбира се, че Гешев си вярва, че е точно човекът, който е нужен. Останалото си го знаем едно момче от третото действие на пиесата излиза под прожекторите.
140
1
 
25
 
! Отговори
Натопорчев преди 4 години
Такава тотална власт на мафията, не е имало и в Италия!!! Който им вярва е крете.. н!
139
0
 
16
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Докато се пише само тук и там из нета нищо няма да се промени.Дела трябват а не думи!Знаете кой го е казал не съм аз.Който има желание прави нещо,който няма си намира оправдание да не направи нищо и пише под такива статии.Докато си имаме поговорка:''Преклонена глава сабя не я сече''така ще бъде!
138
1
 
16
 
! Отговори
Шщ преди 4 години
Търсим доказателства и съм сигурен ,че ще ги намерим))))))))))))Смех!!!!!!!!!!Закривай!!!!!!!
137
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Гешев е тъкмо техният човек новият техен човек от телевизора. Той не е като Цацаров отчужден и отнесен, с вид на преподавател от провинциален ВУЗ, който говори витиевато, служебно и отчуждено.Гешев е истинският баш прокурор, вървял стъпка по стъпка до върха. И не че го е искал той е мечтаел за друг живот, за друга съдба, но са го убедили и сега няма как.Гешев е най-добрият от всички главни прокурори, които хората са виждали по телевизора и познават от телевизора. Телевизорът го е оженил за тях и за службата.
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев говори точно като Борисов с прости кратки изречения, с лафчета, с поговорки, просторечно. И винаги посочва врага и виновните болшевиките както се изразява той.Ходи като Бойко Борисов небрежно облечен, леко небръснат, с тениски, с якета с вдигнати яки като бабаит от квартала, току-що станал от масата да въдвори ред.Всичко това се харесва на хората, много им се харесва. В него те отново виждат Момчето, също както някога ББ, което всяка вечер по телевизията преследва, гони и наказва лошите, от време на време и по някой богат.
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев говори точно като Борисов с прости кратки изречения, с лафчета, с поговорки, просторечно. И винаги посочва врага и виновните болшевиките както се изразява той.
134
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАБЕЖДАВАЙКИ ФИРМАТА ЗА КРАХА НА НАП СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ОНЕВИНИ АГЕНЦИЯТА ЗА ИЗТИЧАНЕ НА ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ, ЗА ДА НЕ МОЖЕМ ПОСЛЕ ДА СЪДИМ НАП. ТАКА ЩЕ ИЗВЪРТЯТ НЕЩАТА, ЧЕ ЩЕ ВНУШАТ ЧРЕЗ ПОДЧИНЕНИТЕ НА ВЛАСТТА МЕДИИ, ЧЕ ЕТО ТОВА СА ВИНОВНИТЕ, ОПРАВЯЙТЕ СЕ С ТЯХ. В ДЪРЖАВАТА СЕ СЛУЧВА НЕЩО СТРАШНО. ТАКОВА ПОДЧИНЯВАНЕ НА ПРОКУРАТУРА, СЪД, ЗА ПОЛИЦИЯТА ДА НЕ ГОВОРИМ, НА ЛИЧНИЯ РЕЖИМ НА ОНЯ ОТ БАНКЯ,ТАКОВА СЛИВАНЕ НА ВЛАСИТЕ И ПО БАЙ ТОШОВЕ ВРЕМЕ НЯМАШЕ. МАФИЯТА ОТДАВНА СИ ИМА ДЪРЖАВА, А НАРОДЪТ-НЯМА
133
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кандидата за главен прокурор Гешев от вчера пред медиите:"Има данни че това е атака срещу Делян Пеевски и срещу държавата"Повече коментари са излишни. Последния да духне свеща
132
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще има арести на служителите оставили , тези широко отворени вратички в сървърите на НАП ?Като по този начин са подпомогнали ,чрез своята небрежност ,действията на хакера , който и да е той , или както винаги ,държавни служители виновни няма.
131
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатурата на Режима има Борисов/Пеевски стига нови нива! Въпроса е как ЕС защо ЕС спи и си затваря очите, какво е обещал Борисов: арабско гето или територии?
130
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Кристиян не беше написал това за БАВНОРАЗВИВАЩИТЕ СЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО, можеше и да му се размине.Обаче Премиерът се е почуствал лично засегнат.А както знаем той е злобен и отмъстителен комплексар.
129
4
 
29
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Невинен е младежа и фирмата и после като осъдят България от нашите джобове ще им се плаща.Бизнеса им обаче ще бъде отнет като много други в предишните години и някой приближен до върховете в ГЕРБ ще го върти.Примери бол в предишните години от както ГЕРБ е на власт.
128
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите некадърници от ГДБОП са толкова тъ пи, че сега се чудят как да подхвърлят "доказателствата"Защото това не е като да подхвърлиш кутия с пари в автомобил.Компютърът явно им е прекалено сложна материя.