Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Бойков

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час
Обновена: 23 юли 2019 22:52 | 23 юли 2019 21:48, Анисия Иванова
233

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, съобщи Нова тв. Информацията за ареста е потвърдена и от МВР.

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на TAD Group. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Кристиян Бойков. Антимафиотите извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП.

Още по темата

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев намекна, че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

Прокуратурата няма съмнения, че именно Кристиян Бойков е извършил кибератаката. Главният прокурор съобщи подробности какво се е съхранявало в един от иззетите му компютри. В тях е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Сотир Цацаров е убеден, че Бойков не е действал сам - той е бил само изпълнител, имало е и поръчител, и подбудител на хакерската атака срещу НАП.

Цацаров каза още, че Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви той.

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 145Не си ли гледал ''Мъже в черно''?В жълтите вестници е истината и всички го знаят.:)))
126
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е моята България. Това е тоалетна ...
125
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
142Там не минава, защити е чужда фирма инако техните служители подемат нашите .... малиииии.
124
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да ги вкарат в "специализирания" съд, а там знаете как е....Лично Тиквун и престъпната му Шайка раздават присъдите...
123
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нерегламентиран теч на информация като от кофа тече от самите разследващи и прокуратура.Дори освен обвинения текат и присъди от тия институции.Нужно е само да се надзърне в жълтите медии и се виждат реки от информацията, текла контролирано и целенасочено от службите.
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роднито Гестапо
121
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не могат да проникнат в компютъра му, че да му напълнят харда... тва е абсурд. Лъжат, искат да се доберат до информацията на фирмата в която работи Кристиян.Бил търсил по ЕГН БОКО ти :D - пълни глупости!Целият проблем е, че има данни за неплатени данъци от политиците от ГРОБ в огромни размери, както и данни за имотното състояние на Вожда им, които са скандални.Много кървава ще стане с тоя НЕ теч от НАП!
120
2
 
20
 
! Отговори
Фолксфаген преди 4 години
да му мисли ако избере да направи завод в България, какво ги чака, ако някой техен чиновник търси в уикипедия данни за български "политици" - ще влачат търговския му директор по улиците и ще го дават по телевизиите - в тази държава е така, ама се чува, че избрали Турция.
119
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна липса на професионализъм, беззаконие и мало.умно изпълняване на политически и икономически поръчки.... и ... за награда главен прокурор...Няма такава държава...Всички загубени дела от държавата България да се плащат от бюджета на прокуратурата и процент от заплатата на съответния прокурор!
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Правят се какви ли не изявления", заяви Стефанов и обясни, че компютърът, ако е влизано в него евентуално, не е декриптиран според процесуалните правила. Ако са били извлечени данни, това е било незаконно - не са присъствали собственикът, адвокат и поемни лица, което означава, че доказателствата не са годни."Ако е направено те сами са си минирали доказателствения материал", обясни Георги Стефанов. Той посочи също, че компютрите са в ръцете на разследващите и ако е имало влизане, то това означава, че освен теглене на информация, може да има и внасяне."Правят се твърдения пред медиите.
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Правят се какви ли не изявления", заяви Стефанов и обясни, че компютърът, ако е влизано в него евентуално, не е декриптиран според процесуалните правила. Ако са били извлечени данни, това е било незаконно - не са присъствали собственикът, адвокат и поемни лица, което означава, че доказателствата не са годни.
116
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да оставиш вратичка към данните на 5 милиона българи,е също толкова престъпно ,колкото и деянието на този ,който се е възползвал от нея. По-голяма престъпна непредпазливост от тази на НАП ,едва ли има някъде другаде.
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Говорим не само за липса на професионализъм и компетентност. Има огромна липса на морал и човешко отношение към проблемите на обществото. Затова и хората в трудоспособна възраст, особено семейни с деца, избират Т2.
114
1
 
26
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 4 години
"По-рано днес Иван Гешев намекна,че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления".Ами,ако нищо не докажат?Не може Гешев да изкава съмнения,когато нямат достатъчно данни,които съдът да приеме.Мутрите все съмнения изказват и все повече затягат примката около нас.Това е тяхна работа,за да не влезем в Шенген и Еврозоната,за да си разиграват коня както само те си знаят.Никой не пита защо НАП са с такава допотопна техника,защо допуска да изтече огромен масив от данни?Те не са виновни.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 125Нени акуноитааал ... за ко ний туи правителство? Блян ... само злини от там. По хубууу, без правителство ...
112
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ми се струва че гледам отново театъра Иванчева-2.
111
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво са им били личните данни на политици? Нали уж те декларират всичко,което получават и е публично?
110
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първо място сме по смъртност в Европа; на първо място по-ниски доходи, направо стабилни; на първо място сме по брой иновации (изобретения) на тиква от населението.Няма друг кат нази да прави ремонт на ремонта на ремонта на ремонта. Еле пък в законодателната област - там вече закъсняват (тол таксите) некадърниците в Народното събрание да обслужат със седми ремонт за годината некадърниците в изпълнителната власт.Проблемът е, че и в частният сектор сме същите първенци - от дизайнерски архитекти на уплътнението, през иновативно безотговорните (нотариуси, съдии-изпълнители и вещи лица
109
12
 
6
 
! Отговори
Едно и също преди 4 години
Опитът за клатене на правителството не се получи и сега всички актьори са на барикадата да защитават кибер-рекетьорчетата !
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме империя на глупостта! След като основен критерий за успешна кариера е изискването да си по-*** и по-*** от вожда, за са не го засенчваш!?