Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Бойков

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час
Обновена: 23 юли 2019 22:52 | 23 юли 2019 21:48, Анисия Иванова
233

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, съобщи Нова тв. Информацията за ареста е потвърдена и от МВР.

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на TAD Group. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Кристиян Бойков. Антимафиотите извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП.

Още по темата

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев намекна, че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

Прокуратурата няма съмнения, че именно Кристиян Бойков е извършил кибератаката. Главният прокурор съобщи подробности какво се е съхранявало в един от иззетите му компютри. В тях е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Сотир Цацаров е убеден, че Бойков не е действал сам - той е бил само изпълнител, имало е и поръчител, и подбудител на хакерската атака срещу НАП.

Цацаров каза още, че Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви той.

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
От много сигурен източник знам, че "белия хакер" е търсил в главата на тоя глашатай мозъчно вещество. Уви наличието на всякакви хакерски програми и умения не са дали положителен резултат.
106
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на някои днешни пародийни министри, депутати и други управленци вицепремиерът и депутатът отпреди 25 години изглеждат разумни и просветени. На днешния фон дори прословутата "Калинка" с фалшивата диплома отпреди десетина години вече изглежда способна и компетентна. Днес отрицателният кадрови подбор изглежда не случаен и епизодичен, а целенасочен, съзнателен, безсрамен и безскрупулен.
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, практиката на кадровия подбор, който се основава не толкова на професионализма и компетентността, колкото на връзкарството, послушанието и готовността за изпълнение на всякакви поръчки, не е от вчера. С годините обаче тя завладяваше нови територии и вече изглежда повсеместна. Критериите пък се снижаваха все повече, в резултат на което нивото на хората по различните етажи на държавната йерархия се срина катастрофално.
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се видя в случаи като този в НАП и преди това с блокирането на Търговския регистър, пари има, но те се харчат неефективно заради схемата с няколкото едни и същи фирми на "наши хора", които от години са абонирани за обществените поръчки. А тази схема е възможна, понеже по високите места, където се вземат решенията, са настанени други безхаберни и некомпетентни "наши хора".
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 113Човекът на снимката е задържан, защото някой си вярвал, че бил заподозрян, без доказателства. Долна и жалка пародия на съд и държава. После се чудете, защо всеки четвърти студент учи в чужбина, а вече се поверяват родители, взимащи децата си в чужбина, за да ги запишат в гимназия там.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги, като факир в кризисния пиар се прояви премиерът. Той обедини двете защитни тези в общ патриотичен сюжет, който да ни успокои, като ни накара да се почувстваме горди, че сме българи: киберзащитите ни са "тежки", само че нашите хакери с "толкова мощни знания и умения" са "над световно ниво". Имаме "истински вълшебници" и "уникални мозъци", само че те не работят за държавата, защото заплатите ѝ са малки. Разбира се, този сюжет издиша отвсякъде. Защото не е сигурно дали атакувалите НАП са някакви киберфакири. Както написа анонимният "руски хакер": "Правителството ви е бавноразв
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой ще накаже НАП, финансовото министерство и т.н. Утре пак ще ги хакнат и какво правим.
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почувстваха се засегнати за сопствените си лични данни и далавери и тогава се разработиха! И на Йончева щели да искат имунитета от ЕП, за да я спрат да се разприказва, преди да е проговорила там! Поставят си сопствен прокурор! това е глутница подплашени хиени! Избиха горките прасета, а агресивни кучета така си ходят по улиците и ви хапят! Ако ритнеш някое - зоополиция и пробация с глоба!
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ГДБОП старателно са се подготвили преди това с кашони и опаковъчни материали за да не повредят нещо по техниката. Пък после ако останат безработни може в някоя куриерска фирма да ги вземат на работа
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е зла държава, а голяма част от населението са лоши хора.
97
13
 
4
 
! Отговори
Странно е как преди 4 години
Изведнъж се появиха толкова защитници на хакерите ! Пресъпление не е това, че в НАП е имало вратичка за изтегляне на данни а тяхното нерегламентирано копиране и публикуване !
96
10
 
6
 
! Отговори
Срамота преди 4 години
От IT Фирмата се оказаха обикновенни рекетьорчета ........при това самозабравени в убеждението си, че са безпогрешни .....
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите на Тиквата в действие. Жалка история.Неудобните се мачкат, като за това се използва ц;ялата държавна машина, за която плащаме ние, данъкоплатците.
94
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
КОЙ Е БАВНОРАЗВИВАЩ СЕ БЕЕЕ
93
17
 
5
 
! Отговори
Коце от Герб преди 4 години
КАКВО ОЩЕ СА ПОДГОТВИЛИ ЧЕРВЕНИТЕ БИТКАДЖИИ ЗА ДА РАЗТРЕСАТ ДЪРЖАВАТА?! КОМУНИСТИТЕ УТРЕПАХА НА БОЙКО ДЕДА МУ И МУ ЗЕМАХА НИВАТА АМА ГЕРБ СА ДОБРИ И НЕ УТРЕПАХА КОМУНИСТИТЕ И НЕ ИМ ЗЕМАХА НИВАТА И СЕГА МУ КЛАТАТ ДЪРЖАВАТА НА БОЙКО
92
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като нямат акъл, показват мускули нашите бавноразвиващи се.
91
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност изтеклите данни на гражданите въобще не безпокоят правителството. Просто управляващите са смъртно обидени, че бяха наречени "бавноразвиващите се" и ще си отмъстят жестоко. Терор ни чака.
90
10
 
57
 
! Отговори
11 преди 4 години
Никой не ползва личен компютър или работен от офиса за такива цели ;) Явно фирмата пречи на някой
89
2
 
67
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
А казаха ли що НАП не си пази данните като хората?
88
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ЧЕРВЕНИТЕ РОДИНАТА ИМ ОТЕСНЕ, ПРЕХВЪРЛЯТ СЕ В ЕВРОПА ТАМ ДА "ВОДЯТ БИТКИ"- ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА- ЦИТИРАМ- ЕНП ПРИКРИВАТ БЕЗОБРАЗИЯТА НА ГЕРБ И НИЕ ВОДИМ БИТКИ ДА РАЗКРИЕМ ТИЯ БЕЗОБРАЗИЯ- ЗА СЕГА ВИДЯХМЕ ЕЛЕНИНИТЕ ТАКИВА- КЪЩИ ЗА ГОСТИ ПО ЕВРОПРОЕКТ, КОИТО НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ГОСТИ И БИТКАТА И ДА ФАЛИРА КТБ С ЕДНИ ОКОЛО 650 000- ДНЕС ЕВРОБИТКИ- УТРЕ СВЕТОВНИ ТАКИВА- АВЕ БИТКИ ДА СТАВАТ.