Окончателно: 25 г. затвор за Теньо, убил приятелката си

Експерти го определиха като садист
30 юли 2019 15:50,
27
Окончателно: 25 г. затвор за Теньо, убил приятелката си
Снимка: архив, Булфото

Бургаският апелативен съд потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев от Айтос, признат за виновен за зверското убийство на Ивета Тенева, от която има 3-годишен син, предаде "24 часа".

Още по темата

Убийство стана на 16 юни 2018 година в дома на Теньо в Айтос, когато мъжът преби до смърт 20-годишната си приятелка. Тежкият побой е продължил около половин час, през който подсъдимият е чувал стоновете на приятелката си, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е разбрал, че е изпаднала в безсъзнание.

Енчев се призна за виновен пред Бургаския окръжен съд и делото премина по съкратена процедура, като наложеното наказание "доживотен затвор" бе заменено с 25 г. затвор.

В акта на Бургаския апелативен съд е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, пострадалата Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото.

Съдът е приел извода, че Енчев е причинил смъртта на младата жена с особена жестокост и по особено мъчителен за нея начин.

Експерти определят Теньо като като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост.

Мъжът е осъден да плати 200 000 лв. кръвнина на сина си и 150 000 лв. на майката на Ивета. Решението може да бъде обжалвано пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
щирлиц преди 4 години
за съжаление беше наркоманска история,подобно на тази със убитата в софия 28 годишна студентка виола.сами са си ги избрали.жени внимавайте кого си избирате защото лошите момчета водят до лош край!
26
0
 
3
 
! Отговори
КОЙ Е СЪДИЯТА? преди 4 години
Това присъди в различни държави ли са?!!! Този взема присъда колкото двамата убийци заедно и плаща кръвнина над десет пъти повече! Единият живот струва по-малко от другият ли? Или двамата гнусни убийци са с някакви специални привилегии?!!! ДНЕС БГ: Осъдени двама "роми" за брутално убийство - общо (за двамата!) 28 г., кръвнина - 30 хиляди лева! https://dnes.bg/temida/2019/07/31/osydiha-dvama-romi-na-obshto-28-g-zatvor-za-jestoko-ubiistvo.418172
25
0
 
1
 
! Отговори
далаверчик преди 4 години
Българския съд в основата си е тотално сбъркан!
24
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, колко е 20 - 3?
23
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 4 години
съм се чудел защо ги присъждат тия кръвнини? Те реално са несъбираеми.90% от хората нямат банкови сметки и имоти по половин-един милион лева. Целта е да го оставят гол и бос за назидание на останалите, а не ако има наследствен апартамент да му се трупа наем за 20 години докато е в панделата.
22
0
 
12
 
! Отговори
теньу преди 4 години
теньооо, теньо, тепането ти е малко
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Иран за такова нещо дават смъртна присъда (вж. статията по-горе)...
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го хрантутят данъкоплтците сега двайсетина години, едно смъртно наказание ако се въведе може да се замислят преди да посягат така жестоко
19
0
 
32
 
! Отговори
GOSPOD преди 4 години
И как по-точно ще изплати тези 350 000 лв кръвнина, че ми е много интересно ?
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
такива трябва да ги вкарват в мините да си изработват кръвнините, не да ми лежкундри цял живот
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Деян Куцевще плаща, щом е убил детето им, а ще трябва да отглеждат и внучето, само не знам как ги връщат тези кръвнини...
16
1
 
20
 
! Отговори
Вижте предпоследното преди 4 години
изречение: склонен към садизъм, отмъстителност, свирепост.Само това е достатъчно да не излезе от затвора. Къде е гаранцията, че като излезе след петнадесетина години, няма да убие отново. Тук не може да има съдебна грешка и решението е доживотна, след като нямаме другата, най-ефикасната срещу подобни ***. И да, съгласна съм да го хрантутим, но да не пострада някой друг.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само не разбрах защо му е намалена присъдата на 25 години, след като е убил жената по особено жесток начин?... странни решения от бг съд, ама пак, че не са го пуснали да си гледа сина...
14
13
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
До 13То си е до човек. Всичко става в живота. Може да се е превъзпитал вече. И 100 години да лежи не е гаранция.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е защо?? след 25 години, тоя садист ще е на 50 години! дали ще се превъзпита, едва ли ... бас ловя, че като излезе от панделата първото нещо, което ще направи е поредното престъпление ... вместо да го затворят до живот, съдиите обричат бъдещата му жертва на страдание още от сега.Поне на моите деца ще им се размине, защото със сигурност няма да са в страната по това време.
12
14
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
До 11Ония ромеин както му викаш се държа мъжки и си призна.естестено ще намалят.
11
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
най ме е яд за оня ромеин който уби изнасили момичето и го уби по същия начин призна се за виновен и отмениха доживотен затвор с 25 години трябва при особенна жестокост да нямат право на тази точка от закона
10
11
 
4
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
И кръвните са безмислени. Да се облагодетелствуват родителите. Кат и даде пари да няма да възкръсне.
9
32
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Жалко за момчето. Младените му затриха. Случва се всичко. Може и да блъснеш някой с кола . Може и с възпитателна цел да я е бил и всичко. Няма смисъл от тоя затвор.
8
0
 
32
 
! Отговори
Винаги преди 4 години
съм се чудел защо ги присъждат тия кръвнини? Те реално са несъбираеми.