Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода

Очаква се да бъде пуснат от затвора в петък
Обновена: 20 сеп 2019 08:55 | 20 сеп 2019 08:55, Камелия Цветанова
109
Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода
Снимка: Булфото, архив

Очаква се австралиецът Джок Полфрийман да бъде пуснат от затвора днес.

Вчера състав на Апелативния съд в София реши, че убиецът на студента Андрей Монов излиза на свобода. Той беше осъден през 2011 година на 20 години затвор, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Още по темата

"Тричленен състав на Апелативен съд–София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман.

Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Мотивите на съдебния състав ще бъдат публикувани на сайта на съда", пише в прессъобщение на съда.

Полфрийман е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

Тъй като вече е изтърпял половината от наложеното му наказание, Полфрийман се възползва от правото си и от променения закон, за да поиска предсрочно освобождаване.

Софийският градски съд трябваше още през м.г. да разгледа молбата му, но осъденият пожела да се запознае с внесените документи от затворническата администрация.

Делото беше отложено, но Полфрийман преценил, че няма смисъл да иска предсрочно освобождаване, след като становището на администрацията е, че трябва да стои още в затвора.

В документите пишело, че Полфрийман е стриктен и изпълнителен, но имало още какво да се работи с него.

Очаква се днес съдът да публикува всички мотиви, с които освобождава австралиеца Джок Полфрийман от затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
1
 
! Отговори
Да се замислим преди 4 години
Опс не Отворено общество а Хелзенския комитет.Защо ли се обърках не знам.Сигурно разликата е голяма а аз ги обединих без да искам.
57
4
 
7
 
! Отговори
Да се замислим преди 4 години
Поредния защитаван от НПО Като Отворено общество.Доказан и осъден убиец със проявена жестокост но за сметка на това издигнат от НПОто за човек на годината и освободен предсрочно макар да има опити за бягство и лошо поведение в затвора.Поне другия зашитаван от НПОто го застреляха в Италия след като направи атентат във Германия и се опита да избяга.Та това са българските НПОта.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В затвора попадна на хора и стана "Човек на годината" на БХК!
55
6
 
11
 
! Отговори
мишо преди 4 години
Трябва бащата да вземе правосъдието в свои ръце и след това да пледира че е луд. Това е начина в България да има правораздаване, правосъдие и правилен ход на престъпленията.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът е австралиец и част от Британската империя.
53
0
 
4
 
! Отговори
tt преди 4 години
Абе ще ми каже ли някой какво толкова искат да прикрият,че ни занимават с този болук из медииите
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2007 е престъплението, а от 2011 присъдата. 4 години седи в ареста, което се счита за част от 20 годишната присъда.
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осъден 2011 на 20 години, излежал повече от половината присъда.. аз ли не мога да смятам?
50
8
 
20
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
И какво толкова, тоя поне е полежал, нито Баневи, Ветковци, Бирми и всички мутри и грабители няма да бъдат осъдени ефективно. Това е проблема. Не некакъв ингилизин, нападнат от хулигани и защитил се
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за недъгави закони, позволяващи УБИЙЦИ да излизат предсрочно?Някой чудили се още защо доверието към съдебната систем клони към 0?
48
8
 
21
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
За съжаление, за повечето хора цялата история се изчерпва с "Българин срещу чужденец".И винаги ще застанат на страната на Българина. А в случая има много, ама МНОГО особени обстоятелства и Фрииман определено има вина, но не е хладнокръвен убиец и не е инициатора на агресията в онзи ден.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдията взе парите и каза "Чакай малко",хвана самолета, дръжте му петите..........ХА-ХА-ХА
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В българският съд нищо не става без да си ПЛАТИШ!!!Щом са го пуснали значи си е платил човека.
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с другия дето наръга момчето в парка и майка му обясняваше по тв-то, че е невинен, кво стана? тикнаха ли го зад решетките или маститата адвокатка и бащата-митничар си свършиха добре работата?
44
7
 
2
 
! Отговори
Соросоиде преди 4 години
Дето пишеш, за Свобода или смърт. Тоя скинхед е бил фашист, стига провокации. Не се гаври със святи неща, че светнеш като главата на Тръмп като види вещицата Клинтън
43
8
 
22
 
! Отговори
Кучкар преди 4 години
Как ще лежиш 12 години при самоотбрана? Ужас!Да не попаднеш на агент от ДС и депутат ояден с власт и влияние. Лека му пръст на А. Монов, но не е трябвало да бият клошари и роми.
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американците, англичаните, австралийците, немците и шведите са специални, не трябва да лежат по затворите, особено български
41
13
 
6
 
! Отговори
Свобода или смърт! преди 4 години
Вечна слава на героя антифашист Джок Полфрийман - един храбър воин на демокрацията! Смърт за фашизма!
40
2
 
16
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Добре бе джурналя, като слагате гръмки заглавия, поинтересувахте ли се какво повелява закона на съдиите! Решението на съда било неправилно, но защо е неправилно.Потърсете някой добър адвокат по наказателни дела да си даде мнението по казуса... Определено по лошо от лошото и корумпирано правосъдие, е правосъдието на улицата, тълпата и "телевизионното" правосъдие, каквато иновация се опита Цвъки да въведе навремето...
39
8
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и какво излиза?..-Осъждат те на 20 години но ако искаш,можеш да излезнеш и след 10..?!?!?!?!?!Насладете се на БЕЗУМИЕТО на българския "Законотворец"!!!Насладете се!...Да са ни живи и здрави тия..