Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода

Очаква се да бъде пуснат от затвора в петък
Обновена: 20 сеп 2019 08:55 | 20 сеп 2019 08:55, Камелия Цветанова
109
Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода
Снимка: Булфото, архив

Очаква се австралиецът Джок Полфрийман да бъде пуснат от затвора днес.

Вчера състав на Апелативния съд в София реши, че убиецът на студента Андрей Монов излиза на свобода. Той беше осъден през 2011 година на 20 години затвор, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Още по темата

"Тричленен състав на Апелативен съд–София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман.

Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Мотивите на съдебния състав ще бъдат публикувани на сайта на съда", пише в прессъобщение на съда.

Полфрийман е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

Тъй като вече е изтърпял половината от наложеното му наказание, Полфрийман се възползва от правото си и от променения закон, за да поиска предсрочно освобождаване.

Софийският градски съд трябваше още през м.г. да разгледа молбата му, но осъденият пожела да се запознае с внесените документи от затворническата администрация.

Делото беше отложено, но Полфрийман преценил, че няма смисъл да иска предсрочно освобождаване, след като становището на администрацията е, че трябва да стои още в затвора.

В документите пишело, че Полфрийман е стриктен и изпълнителен, но имало още какво да се работи с него.

Очаква се днес съдът да публикува всички мотиви, с които освобождава австралиеца Джок Полфрийман от затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе едно може да им се признае на БХК. И то е, че от такива гнycни случки успяват да извъртят работите така, че всеееее-пак нещо положително да има за България накрая, a не изцяло да сме валат. Няма как да не си помисля, че те напълно с ясно съзнание са си давали сметка, че тоя убиец като го номинират за... какво беше... "Човек на годината" или нещо от сорта, ще има възмущение, вълнения и т.н. и ще трябва да оттеглят кандидатурата. Обаче ще се разчуе в Австралия и няма да ни мразят много.
37
9
 
14
 
! Отговори
teo преди 4 години
Това е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПОЗОР НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ и българинът иска : ЩОМ ЕДИН СЪДИЯ ОСВОБОДИ ЕДИН УБИЕЦ, МОМЕНТАЛНО ДА ЗАЕМЕ НЕГОВОТО МЯСТО В ЗАТВОРА И ДА ИЗЛЕЖИ ПОЛАГАЩОТО НАКАЗАНИЕ НА УБИЕЦА ! Уважаеми законодатели, вземете се в ръце и променете наказателния закон!!! САМО ТАКА ЩЕ СЕ НАЛАГАТ РЕАЛНИ ПРИСЪДИ НА УБИЙЦИТЕ !!!
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо САЩ са велика нация. При такъв казус досега бащата да е застрелял съдията. Затова в Америка е най доброто правосъдие, защото никой не разрешава да се подиграват с него и семейството му.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой освен там присъствалите не знае какво точно се е случуло. Да носиш 20-30 см нож също е нещо много странно и съмнително. И аз имам джобно ножче от типа "швейцарско", обаче е мъничко и си остря моливите с него или пък си режа доматите са салата в обедната почивка, после измивам и скривам в джоба. Не е същото. И въпросните, които уж е защитавал, не знам къде са. И да нанасяш удар с нож в гръб, също говори много. Ако бяхме Швейцария с научени и възпитани хора, хубаво, ама сме в БГ.
34
6
 
15
 
! Отговори
Родна картинка преди 4 години
МИЛА РОДНА КАРТИНКА.НЯКОЙ СЪДИЯ СИ КУПИ АПАРТАМЕНТ.ДА МУ Е ЧЕСТИТО.ТОЯ УБИЛ ЕДИН И ТЕЖКО РАНИЛ ДРУГ ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ НЕ Е БИЛ И ОСОБЕННО ПРИМЕРЕН ЗАТВОРНИК. И ИЗЛИЗА ПРЕДСРОЧНО.иСКРЕНО ПОЖЕЛАВАМ ДЕЦАТА ИЛИ ВНУЦИТЕ НА СЪДИЯТА ИЛИ СЪДИЙКАТА ДА СРЕЩНАТ НЯКОЙ КАТО ТОЗИ И ДА ПОСЛЕДВАТ СЪДБАТА НА ЖЕРТВИТЕ МУ.Има господ някой ще се убедят по трудния начин.
33
10
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Той сега на свобода да не мислите, че има прекрасен живот ... Тя присъдата е до края на живота му. Ще кара такси и ще мие чинии ...
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най после лъсна истината за Българските съдии. Те били независими, не много ама много са зависими от парите. Явно трябва на някой съдия да му убият детето за да разбере какво е мъка и болка.
31
1
 
6
 
! Отговори
Опс преди 4 години
До ТемидаЗнаеш ли какво е талпа? Интересно ми е да видя две или повече дебели дъски да се сбият.
30
5
 
12
 
! Отговори
. преди 4 години
Доста либерален ъд си имамебза педофили, убийци и психопати и строг за обикновени хора. Отвън човъркат отдавна да го освободят тоя козел , някой е прибрал едни пари, нищо де, да им е честит, в Австралия е наръгал две момчета префи тази история.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възпитавайте децата. Давайте добър личен пример. Нито прокуратура, нито съд ще ви помогнат. Агресията е страшно нещо. Нека и не бъдат големи герои и да се впускат в изгубени битки с голи гърди. Бог да пази децата ни. АМИН. Бог е любов.
28
2
 
8
 
! Отговори
Хо-хо-хо преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Кви резерви ве това им е ***, и Краснодар пое пет гола снощи.Толкова могат просто...
27
12
 
30
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
"Студентът Монов" е скинхед и синче на ченге и депутат от БСП и въобще не е невинна жертва. Хайде стига с тенденциозно поднасяна информация. Полфриймън със сигурност не е бил ангел и си носи последиците от постъпките си, но в затвора е направил доста за защита на правата на затворниците, включително заради него си замина предишния шеф на затвора.
26
9
 
4
 
! Отговори
Софиянеца преди 4 години
Ще трябва да изберете - или демокрация плюс това, или комунизъм плюс Белене. Иначе само си чешете езиците онлайн.
25
11
 
14
 
! Отговори
Само преди 4 години
за момент си представете българин да убие някого в Австралия, пък ако ще и от 50 човека да е бил нападнат. Кога ли ще го пуснат?
24
4
 
27
 
! Отговори
Темида преди 4 години
Когато те нападнат 10-15 група единственото спасение ако нямаш пистолет е ножа...А когато нападателите са в група чустват безнаказаност и всеки гледа да удари и доста често фатално....Поставете се на негово място нищо ,че не е наше момче.Ако е убийство при един на един или талпа срещу талпа да лежи ,но талпа срещу един има смекчаващи вината обстоятелства.
23
3
 
10
 
! Отговори
Бой по п.. с черпака преди 4 години
.........Докато изпадате в делириум, че сме смачкали братушките........Ами да, ще изпадаме, щото през 1980г. на олимпиадата в Масква нашите волейболисти щяха да вземат златото, ама пусто им нареди партията да паднат и останаха с бронза. То само тогава да е било. Но вече не вървят тези.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 26Ти да не си от бхк?
21
12
 
14
 
! Отговори
Да бе, преди 4 години
сигурно и Майкъл Шийлдс се защитаваше от 16 човека като разби главата и направи инвалид онова момче. Явно щом си поданик на Нейно Величество си висш вид.
20
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Не знаеш нищо по случая и по добре не коментирай. Интересувах се доста с този случай и доста съм чел и гледал. Това момче е убил при самоотбрана. Молов с голяма компания левскари обикаляли да бият хора които не са им сипатични или не им харесват цвета на кожата или прическата. Нападат един ром и случайно това момче тръгва да защитава ромчето и той би нападнат
19
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може осъден за убийство да лежи в затвора на казичене, там са осъдени за леки престъпления! Този трябваше да лежи в единична килия в централния софийски затвор!