Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода

Очаква се да бъде пуснат от затвора в петък
Обновена: 20 сеп 2019 08:55 | 20 сеп 2019 08:55, Камелия Цветанова
109
Убиецът на студента Монов Джок Полфрийман излиза на свобода
Снимка: Булфото, архив

Очаква се австралиецът Джок Полфрийман да бъде пуснат от затвора днес.

Вчера състав на Апелативния съд в София реши, че убиецът на студента Андрей Монов излиза на свобода. Той беше осъден през 2011 година на 20 години затвор, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Още по темата

"Тричленен състав на Апелативен съд–София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман.

Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Мотивите на съдебния състав ще бъдат публикувани на сайта на съда", пише в прессъобщение на съда.

Полфрийман е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

Тъй като вече е изтърпял половината от наложеното му наказание, Полфрийман се възползва от правото си и от променения закон, за да поиска предсрочно освобождаване.

Софийският градски съд трябваше още през м.г. да разгледа молбата му, но осъденият пожела да се запознае с внесените документи от затворническата администрация.

Делото беше отложено, но Полфрийман преценил, че няма смисъл да иска предсрочно освобождаване, след като становището на администрацията е, че трябва да стои още в затвора.

В документите пишело, че Полфрийман е стриктен и изпълнителен, но имало още какво да се работи с него.

Очаква се днес съдът да публикува всички мотиви, с които освобождава австралиеца Джок Полфрийман от затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има запис, на който се вижда,че австралиеца е нападнат от 15 скинари.Той,обаче вади нож и се защитава,като намушква двама от нападателите.
17
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само едно не ми е ясно. Тоя пиян ли е бил, надрусан ли, що ли, или просто е решил ей така да убие някого за приключение от скука. Втурнал се е ей така, защото нашето момче не му е било симпатично ли. Да се каже какви са подбудите, причините за тези действия на извършителя? Какво казва следствието?
16
2
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 18Ми що не се пробваш ако искаш да разбереш?Иначе едва ли някой тук може да ти отговори.
15
7
 
27
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
Ами този човек си лежа доста време. Баща му е близък до червените и агент на ДС. Сигурно е тежко да загубиш детето си, но има много въпросителни. Според мен Монов младши си е играл на скинар, но това им е изиграло лоша шега. Ще трябва да се задоволят с 12 години затвор семейството на загиналото момче. И все пак нека е обица на други като него, че насилието поражда насилие.
14
7
 
11
 
! Отговори
Ханибал преди 4 години
Това беше един смешен процес: липса на доказателства, промяна или отказ от дадени показания, изчезнали свидетели....и т.н и т.нКогато си политик и имаш гръб можеш да си купиш всеки и всичко.
13
3
 
10
 
! Отговори
Ханибал преди 4 години
Това беше един смешен процес: липса на доказателства, промяна или отказ от дадени показания, изчезнали свидетели....и т.н и т.нКогато си политик и имаш гръб можеш да си купиш всеки и всичко.
12
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаааа, а аз ако наръгам някого в Австралия, ей така при пиянски спор, дали ще ме освободят предсрочно за добро поведение? За един приятел питам.
11
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което си спомням по този случай е, че австралиецът се е опитал да спаси ром от гаврата на група скинери. И беше убит синът на известен политик. Къде е истината за този случай едва ли ще разберем. Но последиците са видни.
10
23
 
13
 
! Отговори
пецата преди 4 години
зад тази фигура има много въпросителни, някой си идва чак от австралия в българия , носи нож и се хвърля в битки с местни бабаити, това си е някаква целенасочена провокация тъй като после веднага е взет под крилото на нпо , като гледам много добре изглежда , най вероятно е живял във вип килия и не се е засичал в едно помещение с други пандизчии, бил е на почивка , това си е убиец дошъл да убие, убил е когото трябва , син на политическо лице,
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 10 години управление на бойко борисов толкова! Следващите 10 години ще управи и съдебната система бойко борисов
8
33
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Докато се радвате, че небългарския Лудогорец е разбил резервите на московското ЦСКА, един евроатлантически убиец на българи и защитник на ромите, излиза на свобода наполовината на присъдата си.Докато изпадате в делириум, че сме смачкали братушките, един пакет мобилност наложен от богатите западни държави унищожава българските транспортни фирми.Докато препиквате от кеф, че сме разгромили руснаците, започваме да строим "Турски поток", вместо нашия "Южен".*** народ вечно Бойко ще го управлява
7
14
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
само да ми падне този убиец мил!!! да видите после как ще се прочуем срам за съдебната ни система ближеща всичко що плаща!!!
6
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно къде се загубиха "ромите жертва на фашистката атака", които този "добър болшевишки самарянин" защитавал. БХК нали си имат медии, журналисти на служба при тях - защо не излязоха да разкажат и да помогнат на "героят спасил ги от линч на скинари"? Или май просто такива "жертви" няма и никога не е имало, а са плод на надрусаните халюцинации на един австралийски комунист.
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Съдия" Виолета Магдалинчева, дъщеря на Боян Магдалинчев (председател на ВАС, недосегаем и независим като Лозан Панов, ВКС), пусна на свобода Трактора, Митьо Очите и обирача на 2 млн. от Фантастико.Фрийман все пак излежа 12 години - заради агентурното комуноидно досие на бащата Монов, иначе "независимият" Лозьо-Магдалинчевски "съд" пуска убийците или с условна присъда, или в най-лошия случай - след 5-6 години.И после "протестърите" и трольовците плюят не слещу СЪДА, а срещу Прокуратурата!
4
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Интернет пише, че имало спор между австралиеца и група от 16 човека. Двама от които пострадали. Един от пострадалите починал. Абе, не знам вече на кой да вярвам. Ама и мен ако ме нападнат много хора... да не казвам голяма дума, за да не предизвиквам съдбата, но ще се защитавам със зъби и нокти. С каквото намеря. Е... този е намерил нож. (Носил си го е.)
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорих с Парижкото НСО на Сорос "Репортери без граници" още преди две години и помолих за линк към цялостната класация - не "извадка", и методиката за провеждане на проучването; толкова са зле, че някакъв monsieur на комичен френско-английски пропусна въпроса за линка и взе да обяснява, че няма по-скъпи и надеждни от техните "проучвания".Пробвайте сами, за да се убедите в надеждността на НПО-то, както и в тази на всеки, който плюе откровено фалшивите им "данни", цитирани от всеки некадърник.
2
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Въпросното "111-то място по свобода на словото" е мит, изфабрикуван от Соросовото НПО "Репортери без граници" в Париж, и публикува измишльотини, на които се позовават само некадърни политици, добре платени джурналисти и зле платени трольовци.Горкичката "свобода на словото" в България отдавна "слободия", която се папка с мляскане най-вече от ялови некадърници; говорих с НПО-то в Париж преди две години, и на развален англо-френски онзи нищо не успя да скалъпи.Пробвайте и вие!
1
7
 
21
 
! Отговори
ined преди 4 години
В документа пишело, че Пол бил стриктен и изпълнителен, но имало още пари да им дава, като им се издължил на администрацията го пускат