Съдът остави 17-годишния убиец на Андреа в ареста

ГЕРБ поискаха промени в текстовете за смекчаване на наказанията
Обновена: 15 яну 2020 16:10 | 15 яну 2020 13:55, Анисия Иванова
76
Съдът остави 17-годишния убиец на Андреа в ареста
Снимка: Bulgaria ON AIR

17-годишният убиец от Галиче остава за постоянно в ареста. Това реши съдът във Враца. Алекс Олеков е обвинен за причиняването на смъртта на 18-годишната Андреa по особено жесток и мъчителен начин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тялото на момичето беше открито в бащината ѝ къща на 10 срещу 11 януари. Убийството предизвика силно напрежение в селото.

Още по темата

В съдебното заседание Олеков каза, че се разкайва и съжалява за стореното. Магистратите наложиха най-тежката мярка с оглед тежестта на престъплението, по-ранните криминални деяния, за които заподозреният е бил осъждан, а и заради опасността да се укрие.

Задържане поиска и защитата -с оглед предотвратяване на напрежение заради гнева на близките.

Хората искат справедлива присъда и настояват за доживотен затвор. Това според сега действащия закон не може да стане, тъй като Аксел е непълнолетен. По закон той може да получи максимална присъда от 12 години затвор за убийството на 18-годишното момиче.

Разписаното наказание накара ГЕРБ да поискат промяна в текстовете. От управляващата партия предлагат не крехката възраст на извършителя да бъде водеща при смекчаване на наказанието му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо този мазник Бойчо от Банкя като толкова ниско лази пред янките вместо да им "дарява" милиарди за стока която ще получи след няколко години не вземе да копира техните закони за престъпниците-убийци които отнасят смъртни присъди или по няколко доживотни без замяна ? Защо този тъ'п народ гласува за такива тикви които се гаврят с него и го избиват чрез такива изверги ? България "потъва" бавно и сигурно благодарение на народната про'стотия !
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте отворени ама само пред компютъра.
13
0
 
28
 
! Отговори
stiling преди 4 години
За тоя *** само едно решение: Гол в студа на кол на мегдана на селото и бой с камъни докато пукне. Представям си какво е причинил на момиченцето и после му прерязал гърлото. Да е за урок на другите ***......
12
0
 
18
 
! Отговори
9 преди 4 години
От кого го крием този? Права ли има? Докато журналята не си оправят просия начин да представят новини и да търсят под вола теле там където го няма такива ще излизат и пак ще правят золуми.Признал намерено намерени улики. Поне не ми ги пишете такива И.А М.М.Кой *** закон ви спира да го кажете да го покажете Тоз изруд. Дори като ги осъдят пак са с инициали. Не само присъда ами и никакви през мощи до живот данаци да са двойни за такива....
11
0
 
19
 
! Отговори
Крум преди 4 години
След дъжд качулка ще ми правят промени в законите.Колко станаха до сега непълнолетните убийци които бяха осъждани на по 8-10 години и излизаш готови пълнолетни *** убийци.
10
1
 
15
 
! Отговори
гробар преди 4 години
Ейййй, жалко. Само след година и щеше да може да гласува
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо на изверги се крие гну'сната мутра ? За да не знаят хората от кого да се пазят като го пуснат от ареста ли и да има нови жертви ? Що за пр'ости медии имат право на достъп до народа ? България е закрилник на престъпници и мафиоти и се имитира демокрация !
8
1
 
0
 
! Отговори
Ал преди 4 години
Искаш ли да дойдеш да лижеш моя *** ама да не сам го мил седмица, преди това *** ще *** момичето
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете смъртното наказание, веднага!
6
0
 
14
 
! Отговори
ha преди 4 години
Не можело да стане, защото нямал 18. Ми има лесно бре, дръжте го в ареста, уж събирате доказателства. И като стане на 18 - доживотна присъда, без право на обжалване.Ама не искате така вие, щото тоя не е българин. Ако беше българин, щяхте да оправите нещата, нали?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бай Тошово време такива ги съдеха за една седмица и после съобщаваха по тв че смъртната присъда е изпълнена
4
1
 
15
 
! Отговори
ha преди 4 години
Наистина трябва да се промени законът. Щото тоя ще си признае вината, няма години- ще му дадат 5-6 само. И след най много 3 ще е навън. И ще коли всички които не му пускат. Хабер да ви е.Затова промени. Като си признае - двойна присъда, защото съзнателно е извършил това.За убийци - най малко 20 години. За рецидивисти - Доживот. За психарчетата - доживот в клиника. И некакви такива неща, не само да промените една точка, целия закон трябва да се промени.
3
1
 
14
 
! Отговори
t преди 4 години
смъртно наказание
2
1
 
25
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Разстрелът е почтена смърт. За този въже!
1
1
 
14
 
! Отговори
Снимка преди 4 години
Изглежда точно като *** ...... Трябва да се остане до края на живота си в затвора !!!