Осъдиха баба, скрила 625 л алкохол в мазе

78-годишната жена трябва да плати 1162 лева разноски по делото
16 юни 2020 17:30,
39
Осъдиха баба, скрила 625 л алкохол в мазе
Снимка: БГНЕС

78-годишна жена от Дупница е получила условна присъда заради държане на 625 литра алкохолна напика в мазето си. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.

Още по темата

Районен съд – Дупница е одобрил споразумение и е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, за 78 – годишна жена, държала 625 литра алкохол, без български акцизен бандерол.

Жената се е признала за виновна в това, че в края на миналата година, в мазе на къща в село Джерман, е държала акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон, а именно 625 литра спиртна напитка– алкохолен продукт, съдържащ пречистен етилов алкохол. Случаят е немаловажен с оглед количеството и пазарната стойност на предмета на престъплението – 4 375 лева и размера на невнесения акциз – 3363 лева.

Жената е пенсионер, неосъждана. Тя следва да плати направените разноски по делото,в размер на 1162 лева по сметка на Областна дирекция на МВР - Кюстендил. Алкохолът е отнет в полза на държавата и ще се изпрати на Митница „Югозападна“ за унищожаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
24
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Ега ти съда,ега ти държавата,нямам думи....
17
1
 
4
 
! Отговори
НЕ Е ВИНОВНА преди 3 години
По 100 000 години затвор иска охраната на хората за съдията и прокурора .Производствто на божествени дестилати вкл тн"ракии' е важен климатичен регулатор.дава вярна и точна информация на природата по целия цикъл на производствто и ферментацията. Както с еоказа това са НАРОДНИ ДЕЗИНФЕКТАНТИ ЗА БОРБА С ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНО УВРЕДЕНИ ЩАМОВЕ>
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде хванаха най големия престъпник в държавата и го осъдиха. А за Баневи Маринела Карнобат присъди няма
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ракийката, ако е добра, няма да я унищожат, а ще я изпртят на вожда да си подслажда и да говори врели-некипели, а горката баба докарвала си някой левец над мизерната пенцийка, ще тъне в забрава и ще си умре мизерлък...
14
1
 
17
 
! Отговори
защо преди 3 години
Какъв е извода? - По-добре алкохолик отколкото селски стопанин.Евала правосъдие!!!
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ми от млад пече по малко ракия. Никога не е продал и един литър, но ние не сме пиячи и се са понатрупали бутилки. Колко е максималното количество, което можеш да имаш в къщи без да си преследван от закона?
12
1
 
36
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Защо не напишете тази баба колко декара лозя има ???Значи законно е да обработваш лозето : копаене , пръскане ,рязане , бране на гроздете ...като си е сварила ракията ... вече е престъпник !!!!Тази жена не я продава , сигурно има и бележки от казана , ракията е за лична употреба .Айдушка държава !!!
11
1
 
39
 
! Отговори
Дупнишки съд преди 3 години
Така се прави, срещу такива опасни престъпници трябва да се действа безпощадно, а не да се набеждават утвърдени и уважавани бизнесмени, само защото имали допълнителна тръбичка във винпрома и захранвали цял курортен комплекс с безакцизен олинклузив менте алкохол.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лешояди
9
3
 
31
 
! Отговори
Говнанов и ББ кога? преди 3 години
Говнанов и Бойко взимат 60 милиона и ощетяват бюджета със 700 милиона.Сега големият мъж Каскета погнал една баба за домашарка.Имаше и един дядо с домашарка , една баба дето гледала канабис и пак дядо дето крил една стара пушка да се пази от манганови.Ей с това се занимава Каскета.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може, може - по селата и малките градчета си има такива местни бабета и дядки, които варят по много ракия и после я продават
7
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако криеш ракия в мазето - съд, глоби, санкции.Ако криеш хотел в подпорна стена - си наред.
6
7
 
18
 
! Отговори
Моля ви се! преди 3 години
Аз наистина не мога да повярвам,че възрастна жена на 78 години може да се сдобие,да съхранява и евентуално да продаде почти ЕДИН ТОН алкохол!Това,че се е ПРИЗНАЛА за виновна е съвсем друга бира.Някой провери ли тази жена СИНОВЕ има ли,ВНУЦИ има ли,те с какво се занимават,могат ли да бъдат свързани с престъплението по някакъв начин...Или полицайте в България могат да се занимават само с отварянето на ресторанти и ходене по екзотични почивки!И щом някаква бабичка си е "признала" - виновна е!
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До автора на статията:Кажи на баба ти да не прави вече така и не ни занимавай вече с лични семейни проблеми!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го давайте на Митницата, а на Пивницата за унищожаване.
3
3
 
29
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
Периода на зачистване на територията започна.След като се оказа, че дъртите хора намериха други начини за доходи освен пенсиите им от по 150 лева и спряха да *** така както преди, сега започна масов тормоз с цел да им докарват инсулти и инфаркти.Вчера закопчаха с белезници едни старци на 90 години, а днес съдят баба на 80 години.В същото време управляващите мафиоти правят огромни хотели в "подпорни стени".Време е да поканем чернокожи от САЩ да си починат като пребият няколко дъртака за удо
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабче, по-добре кради или убивай, че може да влезеш в затвора инъче. Като гледам имаш матерял, хакваш един литър и почваш да караш по тротуарите. Така се прави!
1
3
 
38
 
! Отговори
Хм преди 3 години
За кокошка няма прошка ...