Гешев: Чистим България от бизнесмени, които замърсяват

Прокуратурата готви промени в НК и НПК
Обновена: 1 юли 2020 15:42 | 1 юли 2020 15:37, Камелия Цветанова
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Чистим България от бизнесмени, които замърсяват. Чистим България от хора, които са правили престъпления, независимо дали са политици, олигарси и т.н", коментира главният прокурор Иван Гешев, след като отчете дейността на прокуратурата пред парламента.
Още по темата

"Има време за всяка работа под небето, има време за разбиране, съединяване, има време за война, мир, цитатът е много дълъг. Във фазата на война с престъпността сме", добави Гешев.

По думите му подсъдимият Иво Прокопиев ще бъде подсъдим, докато не приключи съдебната фаза на процеса, въпреки че на първа инстанция той беше оправдан за сделката с EVN.

“Подсъдимият Прокопиев не е по-различен от подсъдимия Цветан Василев, Арабаджиев, Банев и Бобокови. Всички те са невинни до доказване на противното", добави Гешев.

"Единствената прилика между Прокопиев и Брендо е може би част от защитниците. Това може би е част от защитната стратегия на някои хора. Като си собственик на медии означава ли това, че Брендо, ако си основе два сайта, не трябва да бъде разследван", отсече главният прокурор.

По повод информацията, че в Бургас са задържали лица, които са подготвяли терористичен акт, Гешев  уточни, че информация ще бъде дадена в утрешния ден от Специализираната прокуратура.

„Става дума за дело по глава 1 от Наказателния кодекс, касаещо тероризъм. Това е чувствителна тема и колегите от Специализираната прокуратура ще преценят кога, до колко и дали ще уведомят българските граждани за конкретния случай", каза той.

Главният прокурор съобщи, че е сформирана работна група, която ще направи анализ и ще изготви предложение за промени в НК и НПК.

Гешев обясни, цитиран от Нова тв, че в следващия месец прокуратурата ще изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.

Предлаганите промени ще засягат текстовете за престъпления по служба, корупция, подкупът в частния сектор, ефективното използване на кадровия ресурс на прокуратурата, а също реквизитите на обвинителния акт.
Работим активно по приватизационния процес по първите 14 сделки, които ни бяха предоставени от ДАНС, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОНе разследва, защото така му е казана. Вярваш ли, сериозно, че е независим играч, случайно попаднал там?
162
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И когато словоблудства с пасажи от Библията, този индивид само се подиграва с религията. Дотолкова е вярващ, че цял живот е живял със самката си без брак и даже в едно интервю се бъзика с нея по този повод.
161
0
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Изобщо не сте прави да се подигравате на Гешев. Този човек е опасно луд и се е докопал(или са го инсталирали) на висок пост. Това е все едно луд с картечница. А записът на Боко не разследва, защото и неговото име е замесено - просто пази себе си.
160
0
 
4
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 3 години
Започни с мен, Кръглия!
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си плащат,а??? Само така ГЕШЕФТ!!!
158
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** човек,и силен вятър нищо не може да ги спре...
157
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
На Гешев мулти вак филтъра е менте, много цапа ,а и мърсотията си остава.
156
0
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Абре Гешев, ами Петко Еврото бре, ти телевизия не гледаш ли?
155
2
 
0
 
! Отговори
панчо преди 3 години
До Анонимен 167завиждам ти за наивните розови очила които носиш
154
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
те замърсяват чрез чадъра на чиновници политици магистрати ...ако не се изчисти корена на изброените то вечно ще има замърсяващиза да се изчисти обаче корена се изисква съдебна реформа която чистачите бясно пазят за да не се се случивъртим се в кръг от празнословене
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е успех!Дано аудиторията оцени с какво си се захванал и колко е трудно да обясняваш очевидни неща на баламурници което си знаят тяхната!" кюлчета,монтажи,неизвестен автор,показване от жълт сайт,скриване,тъпотии,фалшификати".То всеки може да донади такава снимка.За реалните доказателства на конкретните бизнесмени- мълчание.Е то ясно кой дърпа конците на тролчетата.
152
2
 
4
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Главен прокурор не знае, че се казва кОдекс, не кодЕкс... Представям си как пише. Ама само той да беше.
151
0
 
2
 
! Отговори
Народа преди 3 години
А някой да е влезъл в затвора? Докато това не се случи, България е обречена...
150
1
 
14
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Гешев по-далеч от президента май не вижда. А кюлчета, пачки, чекмеджета и глок кога?
149
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да да да да. Те тия, че сигурно са за пандиз така е. Но като става въпрос за Борисов, Доган, Пеевски и всичките им производни Гешев се държи като ощипана мома.
148
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименНИ НАЙ-МАЛКО!!!!!...Ама толкова ли неразбираемо се изразявам бе?!Работата е там,уважаеми,че "дебелия" вече ДЕСЕТ години МЪТИ живота в държавата ни!!.ДЕСЕТ ГОДИНИ!!!И какво е направил,освен да е напълнил чекмеджето си?-Направи така,че НЕГОВИЯ СВЯТ-тоя на МУТРАТА, стана "МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ"..без кавички,в Територията ни.Това същество,което сто пъти ви обърнах внимание че го антропоморфизирате погрешно,живее в НЕГОВИЯ си свят,който няма нищо общо с реалния!!и ви набута В НЕГОВИЯ
147
2
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Гешев а боко тиквата кога
146
2
 
9
 
! Отговори
По-българин от бай преди 3 години
До АнонименХоландецът Патрик Смитьойс прави разследване за сегашното разграбване на страната.Изчезнали са справките на геолози от минали разкрития за полезни изкопаеми и са попаднали в правилни ръце.Саго се готвят 100 концесии за отдаване земята но когото трябва за безплатно злато.Същият е помогнал да се предотврати това в Трън...
145
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просо-то,като хулиш непрестанно по дебелият,това значи Ли,че защитаваш червените крадци които опоскаха България?
144
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Пшеницати се концентрирай в пазене *** на чорбаджията ти!защото кой какво "спами" е без значение!!!..-Важното е кой и как му го набутва отзад!Защото половината е у чорбаджията ти,половината влиза и на теб,зер сте "едно цяло"....и това НЕ е "ПроСоТо"!!!!!!!!!