Прокурор издирва Расате, не е открит на адреса си

ЦИК позволи да бъде привлечен към наказателна отговорност
2 ное 2021 20:26, Анисия Иванова
110
Прокурор издирва Расате, не е открит на адреса си
Снимка: БГНЕС

Следовател от Следствения отдел при Софийската градска прокуратура предприе днес действия за призоваването на Боян Расате, кандидат за президент, с цел явяването му пред разследващия орган за предявяване на постановление за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер.

По искане на главния прокурор Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение за привличане на кандидата за президент към наказателна отговорност. Това става след нападението над ЛГБТИ център в столицата.

Още по темата

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението. Расате не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси, съобщиха от прокуратурата.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 30.10.2021 г. Расате (Боян Станков - бел. ред.), в съучастие като извършител с други неустановени лица, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Зад анон. 80 преди 2 години
Много е прав анонимен 80, послушайте го! Тогава не носехме маски, но мълчахме, не можеше да разкажеш виц дори, ако не е пред някой много близък. Устите ни бяха затворени със заплаха, камо ли да крещим пред молове. То, и молове нямаше тогава.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90 Постъпката на Расате е престъпление и трябва да си получи заслуженото. Това е
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 аз не бия момичета и не влизам в злом и не чупа на някакво безсилно малцинство за някои лев,и срамна работа няма по голям от хляба няма,никога недеи да пожелаваш на хората лошо и да ги кълнеш нека да са живи и здрави децата ти тука става въпрос за постъпката не е мъжка.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 83/83 Кофти е да се наричаш сам себе си така, но ... Иначе аз имам две отдавна порастнали деца, даже вече и те свои имат. Не се притеснявай за мен и гените ми ... "българино". Виж там да предадеш комплексите си на децата ти: все якой трябва да работи и като метач по улиците. Ще са точно на място.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми е много чудно тоя какво е търсил там е така случаино изневиделица се озова там да видел какво правели и решил да удари една мъжка песница на непълнолетно момиче,даите го това момиче по нова телевизия да я видим да говори тя има и медицинско и свидетели мирише на затвор.колко ли парички е взел за тази поръчка?
77
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ше го намерят за президент на пандиза :)))
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия селяни от къде идват бе затворете границата на софия за прости селяни.селянин ше става депутат пълен психопат убиец.вече няма да е никога депутат през живота си.срам и позор за бсп
75
2
 
3
 
! Отговори
Рашков и преди 2 години
Прокурори издирват Расате, а тои дава интервю по националната телевизия пред цяла България.
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** да биеш 13/14 годишно момиче да му одариш една песница *** пропадналия *** да нахълтваш в частна собственост и да чупиш,срам и позор отнемане на депутатския имонитет 500000 лева глоба и 5 години затвор.защо не дадете момичето по някоя телевизия да я видим колко е синя да биеш дете непълнолетно *** педофила.
73
3
 
3
 
! Отговори
лорд нелсон преди 2 години
до всички геюви: що не се изместите ми плачкате тука кат ощипани моми, ааа
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 73/79 "България се събужда. Свърши твоето време и твоята лапачка" Единствения начин да ти се отвори парашута е ако станем отново червена диктатура, но тогава няма да имаш време да мислиш за тия глупости, защото ще си зает да изнемогваш под червения ботуш ти лично. Много ви разглези вас демокрацията, а може и да не сте живели преди 89та. Аз съм живял и знам какво беше: докато само го използвахте да плюете демокрацията беше весело: дойде ли наистина ЩЕ ВИ СЕ СТЪЖНИ ЖИВОТА. :)))
71
3
 
6
 
! Отговори
българина преди 2 години
а мата хари издирват ли?????
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото този Расти, Ристо, или каквото е тамо, е извършил, е престъпление! описано в закона. Законът, който е в сила в момента. Просто и ясно! Simple and clear!
69
4
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 2 години
Наричай ни както си искаш. Явно не си Българин, а американско куклено човече на конци. България се събужда. Свърши твоето време и твоята лапачка. Съветвам те да си стягаш дисагите. :)))
68
2
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
До Анонимен 71 "Президент!" Може и дотам да стигнем, но първо ще започнем да го наричаме "Скъпа". Тук при нас си има ред.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЛОУН СКРИЛ СЕ Е В МАКСУДА ПРИ РОДНИНИТЕ
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 57/67 "Нарича се национален дълг." Коя е тая "нация"? На олигосите ли?
65
3
 
4
 
! Отговори
днес несъвсем преди 2 години
днес, пълна щета сте. ясно е кой ви плаща
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57Какъв е този пострадал, без да му е оказано лекарска помощ, не се брои.Като знаем колко са крехки и нежни, дори и леко потупване по рамото го вземат за тежък побои.
63
3
 
6
 
! Отговори
captain Close преди 2 години
По сайтовете БТВ и НОВА преди малко писаха че арестуван и закаран в 1 РПУ,да БНТ е в територията му! Ех този Гешев бди бре ,kато сова! :)))))