Петков: Не ни е страх от никой, институциите да си вършат работата

Премиерът подчерта, че обществото очаква справедливост
Обновена: 9 фев 2022 19:00 | 9 фев 2022 14:20, Веселина Йорданова
371
Петков: Не ни е страх от никой, институциите да си вършат работата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не ни е страх от никой, действаме напред и очакваме институциите да си вършат работата в законовите правомощия, ще следим всички като общество. Това каза премиерът Кирил Петков след разпита в Прокуратурата.

Още по темата
Петков уточни, че е бил разпитан от двама прокурори и един човек, който е правел опис, като те са се държали много професионално.

Той изрази очакване сега, когато министър-председател внесе данни, държавното обвинение да даде повече от себе си да види дали има извършени престъпления.

Премиерът занесе в Прокуратурата списък с 19 имена. В отговор на въпрос той каза, че сред тях не е това на настоящия главен прокурор Иван Гешев.

Моята критика и тази на ПП е, че ние не сме доволни от него като извършена дейност и мисля, че цялото общество би се радвало да получи оставка, каза премиерът.

Той подчерта, че уважава разделението на властите, но че обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата.

Всички ние имаме големи въпросителни дали това се е случвало и дали главният прокурор е правил всичко според неговите правомощия да се достигне това ниво на спреведливост, което всички ние очакваме, заяви Петков.

По думите му всички имаме нужда от справедливост и е време да сме сигурни, че няма никой над закона.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че на края няма да има гербераст и депесар, който да не си плати за престъпленията
252
1
 
24
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
ПРАВ ЕИнституциите трябва да работят. СРАМНО е Комисията по бедствията и авариите вече 2 месеца да не е заседавала и да не е отпуснала пари за пътя до Триград. А дали за тези два месеца са получавали заплати?СРАМНО е да казваш, че никой не е над закона, а самият ти да попълниш декларация с невярно съдържание, това да се признае от КС и после да говориш за морал и законност.СРАМНО е да занимаваш прокуратурата с изрезки от вестници. Ами тогава да уволним службите и да назначим журналистите
251
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите недоразумения са оплюли мониторите нощес. Нищо, тепърва ще пищите като натиснати от скинари педaлчeтa...
250
6
 
26
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Киро, като те гледам, какъв си нервен, не се ли опита да набиеш някой прокурор?
249
1
 
13
 
! Отговори
Лоло преди 2 години
В ЛЖБитата то нямало мъжка женска работа,в тая организация всеки си се определя какво е.Те са общност и си създават чувство за единност и подкрепа.Ако Кирил и жена му са от тази общност,а тази Лена/ако не е Ленко е поела ангажименти към тази общност,нас кой ни управлява ЛЖиБита ли
248
1
 
17
 
! Отговори
А преди 2 години
А едно време нямаше тоалетна хартия та ползваха изрезки от вестници.Ей за, това да ги ползва Кирето и сега.
247
1
 
9
 
! Отговори
Лоло преди 2 години
Лена с ангажименти към ЛЖБД,Киро браузва в сайтове за ммъжки срещи,жена му си имала приятека със 100 милиона дето ходили на прайда.От всичко това се сещам за гафа на Десислава Радева за някакъв котешки Спин и прайдовете.Дали това има някаква връзка
246
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13 690 лв е заплатата на Лена Бориславова.
245
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си германски или френски министър председател да отиде в прокуратурата с изрезки от пресата!!!! И после ми говорете че Кирето е завършил Харвард, БКП "Харвард" може би!:)))))))))))))))))
244
1
 
19
 
! Отговори
До 286 преди 2 години
Е кой да му каже? Лена ли? Че тя може и да е учила право, ама явно от членове в юридическия смисъл слабо се интересува.
243
15
 
4
 
! Отговори
Разбрало се е преди 2 години
До ТурбинаА може просто да е много над нивото на повечето българи. Не е остриган, с кафеникава кожа, необръснат и ходещ с миризлив анцуг и маратонки гaнь0вец. За да им се харесва един политик на българите той трябва да е на нивото им, като Баце, а не над нивото им. Киро Харвардът това да изпързаля евреите и да стане бизнес звезда в Ню Йорк не е шега работа.
242
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и да те е страх трябва интелект просто
241
3
 
24
 
! Отговори
Жанета преди 2 години
Не разбрах: просто Киро носи папка с вестникарски изрезки от медиите на Прокопиев и Бабикян, и иска от гл. прокурор да бъдат повдигнати обвинения срещу лица, за които пише в тях, но без доказателства, Еленка пък, се жали, че ги атакували, но не уточни как, кой и защо... Но, нито премиера, нито любовницата му казаха: защо бяха привикани в прокуратурата, по коя преписка, срещу кого е образувана и за какво престъпление??? Нито дадоха обяснение на кои фирми са продали новите в Булгаргаз от Чирен?
240
7
 
28
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
До 284. Ама вас май сън не ви лови от мислите за ГЕРБ? Само че има и много други, негербаджии, които са против цялата тази некадърна нова пасмина. Не го забравяйте.
239
3
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До Милен кандъров. Хе-хе, и къде го видя тоя цял народ в няколкото хиляди протестъри бе, галошш миризлив? Май яко си се объркал. И не е ВКС, а ВСС. А огромната част от народа мога да ти кажа, че е зад Гешев. Виж си минусите
238
3
 
21
 
! Отговори
Турбина преди 2 години
Този изглежда като от интернат за умствено изостанали с това непрекъснато хилене под път и над път. А може и да е такъв, скоро ще се разбере...
237
3
 
16
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Абе , тия са толкова забъркани , че явно нещо не разбират , кой--какво требва да работи !Вместо Рашков да дава доказателства и факти на Прокуратурата за престъпленията ....Кире ходи да носи разни списъци и изрезки от вестници и списания за "доказателства", като последния балък и върши работата на Полицейската пияница...ха,ха,хаааа....СРАМ!
236
4
 
13
 
! Отговори
Турбина преди 2 години
Този изглежда като от интернат за умствено изостанали с това непрекъснато хулене под път и над път. А може и да е такъв, скоро ще се разбере...
235
3
 
22
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...наистина ли Кирчо е толкова ***, или неговите пиари си правят гаргара снего! Всеки човек с елементарна обща култура знае, че разследванията се правят от следствието и МВР! На Кирчо нямали кой да му го обясни това? Сега прокуратурата ще даде разпореждане на Рашков, да представи всички документи и доказателства за тези имена! И защо се носи Кики до Прокуратурата, като може да задължи Рашков директно да занесе доказателствата, а не да им носи "медийни публикации"! Изобщо, приказки за лека нощ!
234
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай Кире,гробаджиите сън не трябва да ги хваща,и на снимка да видиш гробаджия само лабут!