Доказателствата сочат, че Семерджиев е карал колата

Очаква се делото да приключи още утре
20 апр 2023 12:19, Стела Стоянова
51
Доказателствата сочат, че Семерджиев е карал колата
Снимка БГНЕС

Доказателства по делото срещу Георги Семерджиев, който причини жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, сочат, че не е имало други хора в автомобила му. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров, предаде БНТ.

Той коментира най-новата теза на Семерджиев пред съда, че не той е управлявал автомобила по време на произшествието, а млада жена, с която се е запознал в Инстаграм.

"Ако в този автомобил се возеха други хора, те нямаше да са живи или поне щеше да има следи от тях. Най-важното е да се установи кой е извършителят на деянието, а всички факти в хода на разследването говорят за неговата виновност. Но аз не мога да съм на мястото на съдията, който ще вземе решение по делото", каза Тодоров.

Тодоров допълни, че очаква делото срещу Семерджиев да приключи още утре.

Според него съдебната система у нас работи добре, а дебатите за съдебната реформа се случват без участието на магистратската общност. Според Тодоров предложенията за промени на правомощията на главния прокурор и идеята в парламентарната квота на ВСС да няма действащи магистрати "не са реформа, а политически лозунги".

"Не повече от 3 - 4% от българските граждани са имали пряк досег с правосъдието, но 70 - 80% казват, че то не е справедливо. Аз убедено твърдя, че голямата част от българските прокурори, съдии и следователи са професионалисти", подчерта той.

Заместник-председателят на Националната следствена служба определи като противоконституционна договорената ротация за председателството на 49-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Георги Семерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Спортно крадене преди 1 година
Ами спортния минисър дето от ИТН отиде в ПП и заплашваше колежката си ,че ще и прати хора и ще и го направят като в книгите ако не напусне ИТН и той жертва на системата борец за правда баджото.
36
0
 
0
 
! Отговори
Batman преди 1 година
Аз убедено твърдя, че голямата част от българските прокурори, съдии и следователи са професионалисти", подчерта той... НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТОВА ЧЕ СА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГРАБЧИЙ.. И ВИНОВНИТЕ ВЪН А НЕВИННИТЕ ВЪТРЕ, ШОТО НЯМАТ КИНТИ..НЕ ЗАЩИТАВАМ ТОЯ СЕМЕРДЖИЕВ ДАЖЕ ХИЧ НЕМЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА ПРИСЪДИТЕ КЪМ НЕГО..АМИ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДО КОГА ЩЕ ИГРАЯТ РУШВЕТИ ПОТ МАСИТЕ В БЪЛГАРСКОТО СЪДИЛИЩЕ.. И ОБЩО ЗЕТО ИЗ ЦЯЛО В БЪЛГАРИЯ..
35
2
 
5
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
В Националната следствена служба, драги ми *** не съществува така длъжност -"заместник- председател".Тази простотия говори само за едно, че за 35 г. опростачването на нацията, чието начало положи СДС-Шайката , под ръководството и напътствието на шпионите от Козяка е тотално и безвъзвратно.
34
0
 
5
 
! Отговори
100години преди 1 година
100 години са му малко на това висаджийско ***!! То бива наглост бива ама това минава всички граници!! Дано има останали истински мъже да подхванат и началниците му живеещи необезпокоявани по луксозните Жил комплекси около София!
33
0
 
6
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Ами онзи *** който уби Милен Цветков , доказано че е карал че е дрогиран и то с коктейл от наркотици ,защо още не може да го осъдят ,а представете си ако беше убил човек неизвестен на хората .Вече щеше да го лежи на хавайските острови с пура в уста .А той бил вярвал в правосъдието .Имало професионалисти.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли не излъга да отърве кожата, но номерът не мина. Такова дело с такъв обществен интерес няма как да бъде замазано като някои други. А какво стана с доган и ктб?
31
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Тоя престъпник не е мъж а страхлива мишка.Като се е правил на "голямата работа", явно не е билнаясно че все някога идва Видовден.Дано за него да е що-годе адекватен ида е обица на ухото за подобните нему.
30
0
 
11
 
! Отговори
Една преди 1 година
Номера му с тази измислица че две друг е управлявал колата не мина....сега дали няма да измислят нова версия в която колата е карала сама, а Семерджиев е бил в багажника?! Както е тръгнало, утре и жертва на системата ще се самопровъзгласи, само и само за да печели време...
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - по- неадекватен коментар не бях чел, къде видя прокуратурата в случая? говори *** от НСС, МВР го чадъри тоя, какви пресъздавания, какви още жертви, за да са сигурни... в случая Прокуратурата е сигурна, въпросът е дали "слепият" съд ще да е сигурен, или ще е сигурен, колкото с депутатското синче дето уби Милен Цветков...
28
1
 
3
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
До Истина - в качеството си на подсъдим и обвиняем няма как да го осъдят за лъжесвидетелстване, просто защото не е свидетел, а и според закона, за да отърве кожата, може да твърди явни неистини, но трябва да ги докаже със съответните доказатеслтва пред съда, накратко може да лъже колкото си иска, няма санкция за това...лошото е, че знае много за много хора и то неслучайни... включително за едни пици с кристали, за 90% от МВР, вероятно иза съдии и т.н., та не знам доколко присъдата ще е адекватна
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако в този автомобил се возеха други хора, те нямаше да са живи или поне щеше да има следи от тях - този каскет дори не е разбрал идеята на дилъра. Ще го напиша по-простичко, като за каскети - Семерджиев не е карал, бил е на задната седалка, а отпред са се возили и шофирали двете момичета. При удара, тъй като и двете са били без колани, са изхвърчели през предното стъкло на 20-30-40 метра и са починали. Само не знам, тези момичета нямат ли си бащи, братя, братовчеди.
26
1
 
3
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Лошото е че 50% от полицаите са някви среднисти който се мислят за богове...че за този виновния със камери сниман че е виновен виновен е!Ама за онзи който си скъса пагона и лъжесвидетелства че момиче му го е скъсало "тя ще да е супергърл" и тия хора що нерви са строшили и са им прецакали нормалния живот е на тоз и аз бих го на...ил даже не знам прецакал ми живота ще прецакам неговия,ще живее ама без със отрязана кр.к ,ръ.а да усети тръпката
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То има видео как ги изчасва, той вика друг кара :) На края като не минат номерата ще пледира невменяем. Ежати страхливеца, вместо да си понесе наказанието бяга от отговорност. Абсолютен женчо! Децата, ултраси на Левски, хубаво да видят какво представляват посмешищата, които ги набъркват в дрогата! Смееешен Серсемин!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тези дела се вижда,как хора, хванати буквално от пътя,без да са сторили нищо срещу никой биват съдени и осъждани,пряко законите и всички доказателства,който ги оневиняватЗатова и никой не вярва в Съд и Прокуратурата в България (Доказателство са решенията на ЕС) Всеки нарочен за Ответник,губи делото дори и да се яви с адвокат по делото,защото такива са инструкциите,независимо от доказателствата пак по същата причина.Затова и никой не вярва на Българския Съд и Прокуратура . Такава е истината.
23
1
 
17
 
! Отговори
Потърпевш преди 1 година
Аз пък предлагам съдебните решения да не започват с "В името на народа",защото е подигравка с обикновените хора. Повече ще подхожда "В името на парите".
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата ако иска направо да пресъздаде ПТП със Семерджиев и още жертви да има!!! Да са сигурни
21
0
 
9
 
! Отговори
казах преди 1 година
До Анонимен 25незнанието не оневинява извършителя, иначе и аз не знам че ако ликвидирам 240 прасета + още 20тина от другата *** която трябва да съди такива *** ще съм направил нещо лоши което да трябва да се наказва, дори напротив сигурен съм че 50% от избиратели биха гласували за това че съм извършил най-хуманното нещо в последните 80 години в България и за българския народ
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пиян бях и не помня...
19
0
 
9
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Ако това го докажат не трябва ли да го осъдят и за лъжесвидетелстване след клетва и да му добавят още поне 5 годинишки където ще му разширяват дупката, как беше модерно сега, някакво драконче да му го мушне :)
18
1
 
9
 
! Отговори
Хурейшио преди 1 година
Че някой съмнявал ли се е в това досега?