13-годишният Кристиян бил открит мъртъв от майка си

Момчето било много добър ученик
10 май 2023 14:12, Стела Стоянова
57
13-годишният Кристиян бил открит мъртъв от майка си
Снимка БГНЕС

13-годишният Кристиян, който сложи край на живота си, е бил открит мъртъв от майка си. Това разказва пред "24 часа" директорката на ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив Грозденка Николова.

Тя и колегите й са съсипани от трагедията. Николова посочва, че момчето е било много добър ученик. Психолози ще работят с учениците и учителите, за да преодолеят травмата от случилото се.

Представители от Агенцията за закрила на детето влязоха в училището, за да разговарят с директорката. В същото време родители са се събрали пред учебното заведение.

По неофициална информация Кристиян е посегнал на живота си, след като е бил изпитан и пратен да се върне в училището с родител. Няма следи от насилие по тялото му, сочат първоначалните данни.

Още по темата

Разследването е за склоняване към самоубийство и се наблюдава от районната прокуратура в града. Прокурорите обясниха, че няма да изнасят информация, защото трагедията е огромна.

Училището отмени всички празници и чествания до края на учебната година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Съдия преди 11 месеца
В последните години учителите са станали отвратителни!Голяма злоба към учениците, голяма работа с тези керливи оценки!,И само за високи заплати реват,а колко бачкат?То все ваканции,празници!,Да се променят !Сегашното поколение е различно!
45
7
 
2
 
! Отговори
Наказател преди 11 месеца
Парична глоба в голям размер за учител ,който поставя ДВОЙКА като оценка!
44
1
 
1
 
! Отговори
Адвокат преди 11 месеца
Божее!Какво да кажем ние!В Добрич в езикова гимназия,,Гео Милев " има учителка по френски на име Камелия Титева и тя само ДВОЙКИ пише!В края на срока в клас има па 10 двойки!,Тези деца какво да правят?Но тази госпожа има ТЕЛК и го ползва като депутатски имунитет и си прави каквото си иска!Хиляди жалби и нищо в полза за децата!
43
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 месеца
Съжалявам за детенцето!Жертва е на учителско отношение!,Много жалко за образователната ни система!Тези наши учители не се промениха и не се научиха на нормално държание!То лично отношение, то уронване на авторитет на тези крехки създания ,то обиди ,унижение!Във всяко училище има правилник, но само учениците трябва да го спазват!И да спрат с тези тежки, огромни и сложни контролни и то само за 40 минути учебен час!На кого е нужна тази академичност???Излишна информация !Всичко има в Google!
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, какво като го е пратила да доведе родител? Явно родителите са такива, че детето е предпочело да се обеси, пред това да умира от срам или да го тормозят вкъщи.
41
6
 
6
 
! Отговори
Да се върне преди 11 месеца
С родител????? Това последно го чух през 1995г. Коя мумифицирана даскалица го е сторила??????
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Училището е супер архаично и затормозяващо и децата и учителите. Учат се страшно много неща, които са безполезни.Иначе за учителите- има много свестни хора, но и такива, които не са стока. Както във всяка една професия.
39
2
 
7
 
! Отговори
Jj - до 36 преди 11 месеца
Да, абсолютно нищо не ми говори. Бил(а) ли сте в класната стая, за да знаете как е протекъл разговора и какво точно е казъл учителя или ученика? Знаете ли дали детето не е показвало напоследък определен тип поведение, което да е накарало учителя да поиска то да се върне с родител? Знаете ли дали детето не е искало просто да стресне родителите си и от играчка е станало плачка? Хайде да не скачаме до заключения толкова бързо. Нещата никога не са черно-бели.
38
4
 
6
 
! Отговори
Имало преди 11 месеца
...е Протест на много родители срещу УЧИТЕЛКАТА ПО МАТЕМАТИКА В ТОВА УЧИЛИЩЕ!!! ЯВНО Е ГОЛЕМ ДЗВЕР! УЖАСССС!
37
2
 
3
 
! Отговори
Упс преди 11 месеца
За да се води дело " за склоняване към самоубийство" - това значи впревод , че Някой Друг го е подтикнал към това с думи или дела!!! Факт е, че е върнат от училище. Кой го е върнал и защо??? НЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ НИКОГО АПРИОРИ!!!РАЗНИ ЛИЧНОСТИ СЕ ПОДВИЗАВАТ В УЧИЛИЩАТА НИ.
36
4
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 11 месеца
...." след като бил изпитан и ИЗПРАТЕН ВКЪЩИ ДА СЕ ВЪРНЕ С РОДИТЕЛ!"!!!??? ТОВА НИЩО ЛИ НЕ ТИ ГОВОРИ????
35
5
 
11
 
! Отговори
Jj преди 11 месеца
Еее.. големи разбирачи явно има. Нито знаете каква е ситуацията (с родителите, учителите или детето), нито наистина знаете причините, поради които детенцето е посегнало на живота си. Но всички скачат - я да обвинят учителите, че били некадърни, я да накажат родителите, че били амбициозни, та дори и дететето, че било 'изнежено'. По-добре просто изкажете съболезнования и си замълчете. Горките хора - и родители, и учители и ученици, които тази трагедия ще бележи.
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз на 12 имах учителка,която искрено се забавляваше да унижава децата като ги изкарваше на дъската и започваше с цинизмите - думи като парцаляк, ***, к*е"ва, ти ще трябва да танцуваш на пилон, или ти ще работиш на пътя, това беше целият час. Развих паник атаки, почнах да бягам от училище - добре, че се намери един читав баща и я би до попоикаване та после напусна и не се яви повече. Пълно е с *** по училищата - знаят че имат мъничко власт над тези деца и си избиват комплексите.
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега ако детото няма 6 по някой предмет, родителите ходят да карат с даскала, не всичко е от учителите, за да се стигне до самоубийство и родителите ги е нямало никакви, тъй ли не са видяли че има проблем с детото им?
32
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хиляди деца са жертва на абсурднага ни система, стар, архаичен материал, учители отражение на просташки ни манталитет, мачкащи и важни. Никаква мотивация и градивност. Никой не се съобразява, че децата са различни. Както за възрастните да говориш пред хора е проблем, така и за децата това е огромен стрес. По света това е пожелание. И за капак след мачкащо изпитване, ела с родител. Колко трябва да е *** този учител.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
19 Какъв авторите с шамар, в коъ век живееш.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кога в тази ши бана държава, ще има стандарти на работа. *** се говорят с децата сякаш предмета им е най-важен. Методи от преди 100 г. Учитиля трябва да е мотивиран децата да знаят и трябва само външно изпитване да има. Какво е направило толкова това дете, та да се връща с родител. Престъпници учители, само заплатите им вдигане, а са осигурени от класа, злобни и прости. Катоэсе сетя за нашата класна селяндурка говореща на диалект с най-елитно софийско училище.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имах една учителка в 9 клас по математика, метър и петдесет с ток 10 см. , с изпъкнали големи черни очи.Получих тикове в нейните часове.Намразих математиката.Добре, че в 10 клас дойде нов учител, та не останах с трайни психически увреждания Господ да прости това дете, светла душица невинна. ;( Истината за причините едва ли ще ги разберем някога.Бъдете добри и любящи родители! И на учителите не им е лесно...
28
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
"пОбертета" ....Жалко за детето, на тези години човек е лесно манипулируем. Кой знае как са се отнасяли с него в училището. Не виня даскалите, те толкова си могат, но все пак.
27
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз за пръв път чувам 13 годишен да се самоубие, смисъл на 13 още не си в побертета да имаш проблем с хормоните някакъв дисбаланс и депресия без причина. Явно психически е имал проблеми но къде са родителите да го забележат