Нинова се наредила на опашка за документите за "Барселонагейт"

Това, което слушахме във ВСС, е позор за правото, смята тя
Обновена: 10 юни 2023 18:52 | 10 юни 2023 18:52, Стела Стоянова
13
Нинова се наредила на опашка за документите за "Барселонагейт"
Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова не успяла да прочете документите по казуса „Барселонагейт” в деловодството на парламента. Причината тя и Георги Свиленски да не се доберат до документите, е че преди тях заявка да ги видят имало от Гроздан Караджов, Владислав Панев, Тошко Йорданов.

Това разказа лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова тв.

„Ние с Георги (Свиленски) не сме видели нищо, освен постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, защото колегите ни бяха изпреварили. Хубаво е Борисов да си даде сам имунитета. Твърди, че е невинен, ако е така – да го докаже в справедлив процес. Той твърди, че това обвинение е бухалка на главния прокурор. Присъди прокурорът не издава, ако Борисов е спокоен за това, че е невинен, прокурорът внася доказателствата, той си обявява защитата, съдът преценява дали е да или не”, каза Нинова.

Нинова показа папка с 11 сигнала от 2018 г. срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Нашата битка е последователна, вече 5-6 г. Сега виждаме, че новосформираното мнозинство се опитва отново да няма справедливост и правосъдие. Те се опитват да създадат една комисия, която 5-6 месеца да протака случая”, обясни лидерът на БСП по повод изтеклите записи от заседание на ПП преди съставянето на кабинета „Денков-Габриел”.

„Има текст в закона, според който при поискан имунитет човекът трябва да си даде имунитета до 5 дни, или парламентът да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата”, каза Нинова.

По думите й президентът Румен Радев създава партия, с която задкулисно да участва на предстоящите местни избори.

Още по темата

Тя отказа да коментира проектите за конституционни промени. Според нея е нужен нов обществен договор. „Виждате в какво състояние е държавата. Имаме нужда от нов обществен разговор и национална цел. Не съм сигурна, че промяната в Конституцията цели това”, обясни лидерът на БСП.

„Това, което гледахме и слушахме във ВСС, е позор за правото”, каза тя. "Шест души издигат кандидатурата на Иван Гешев, след това внасят искане за оставката му, после оттеглят това искане. Очевидно това не са хора със собствено мнение и не са собствено мислещи лица. Целият разговор беше изключително принизен”, обясни тя.

"Да бъде отстранен главен прокурор за думите „политически боклук” е пресилено. Ако е така, половината парламент трябва да е отстранен от работа,”, заяви Нинова. Тя каза, че е възможно и законно президентът да върне евентуално решение за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Президентът може да реши да изчака решението на Конституционния съд, допълни тя.

„Започнаха да се взимат решения с плаващи мнозинства, което е опасно”, допълни Корнелия Нинова по повод дейността в парламента. Запитана защо е нарекла президента Румен Радев „баща на хаоса”, тя обобщи, че президентът е създал политическия проект „Продължаваме промяната”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проста и злобна дебелана! Отива си,разнасяла и разнасяща ругатни и хули навсякъде и по всекиго. И БСП си отива барабар с нея!
10
0
 
1
 
! Отговори
Нинова да каже: преди 10 месеца
КАК КУПИ "ТЕХНОИМПЕКСА"------ТОВА , КОГА ...???!
9
0
 
1
 
! Отговори
А КОГА ЩЕ Е ... преди 10 месеца
...ДЕЛОТО ЗА "ТЕХНОИМПЕКСА"---ГЕШЕВ ЛИ ГО БАВИ И КРИЕ...ха,ха,хаааааааа...???!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Прокопи преди 10 месеца
Искам пак да съм на патроните ... Хич ми не е за Барселона
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова се наредила на опашка за документите за "Барселонагейт", но се сетила, че няма време да чака, понеже много бърза да си вземе комисионните от доставка на оръжие и се отказала от тази опашка. Как ще чака на опашка без да получи нищо? Госпожа Лъжа не е от тук-от там. Тя глава на партия ли е или лукова глава,че да чака ред?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А за ХехноимпексГейт беше първа на опашката понеже носеше едно куфарче с пари, което Костов и дал, за да унищожи БСП.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 4 защото пипнат ли там, ще се разплете кълбо от заводи, външнотърговски предприятия, летища, апетитни софийски хотери, всякакви други имоги и за сетен път ще се убедим, че никой от класата ми не е чист, всички грабят от 30 г. насам, начело с Костов.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Корнелия, не вземай Георги че издава всичко на Чорапа
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама дайте и разследване на Техноумпексгейт. Що никой не я пипа тая за безобразията й?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правилно наблюдение. Скандалите с прокуратурата и играта с имунитетите служат за спойка на кабинета за новия бюджет с хоризонт до есента. Може да се предвиди, че развитие няма да има
1
0
 
12
 
! Отговори
Xa-xa преди 10 месеца
Дерзайте със Свиленски! Блъскайте. Той поне има рога. Ти ще трябва да разчиташ само на дебелата си глава