ПП-ДБ предложиха на "Възраждане" да оглавят комисията за имунитетите

Петър Петров предложи тя да работи само 5 дни
Обновена: 14 юни 2023 12:39 | 14 юни 2023 12:38, Стела Стоянова
130
ПП-ДБ предложиха на "Възраждане" да оглавят комисията за имунитетите
Снимка БГНЕС

Атаките от страна на "Възраждане" срещу формирането на комисия за депутатските имунитети накараха ПП-ДБ да предложат на хората на Костадин Костадинов да поемат нейното ръководство.

Преди това, по време на дебата, Искра Михайлова призова Кирил Петков да си подаде сам имунитета и даде идея депутатите да излязат в почивка, докато дойде Борисов и да видят той какво ще направи, информира "24 часа".

Цончо Ганев каза обвини Петков, че се крие зад имунитета си от страх. "Той трябваше да е арестуван - за шпионаж няма имунитет. Тази, която е предала държавните тайни, го е правела със знанието на прекия си ръководител. А той седи на първия ред", каза Ганчев, визирайки думите на шефа на ДАНС Пламен Тончев, че съветник на бивш премиер е съгласувал българските позиции със Скопие.

Той посочи, че ако депутатите сами не предадат имунитета си, ако няма комисия, срещу тях нямало как да има разследване.

Още по темата
Настимир Ананиев предложи "Възраждане" да оглавят комисията, идеята бе подета и от Кирил Петков. Петков дори посочи като липса на страх влизането си в стаята на "Възраждане" - преди седмица той нахлу там, след като хората на Костадин Костадинов за втори път блокираха изказване на Явор Божанков от ПП-ДБ

"Ако нямаме имунитет, почти всички изказвания от тази трибуна могат да бъдат използвани за дело за обиждане и наклеветяване", предупреди Любен Дилов, визирайки поредицата от обиди и намеци, които депутатите си отправят напоследък.

Петър Петров от "Възраждане"  предложи комисията да работи само 5 дни. "Трябва да покажем дали тя наистина е направена за изпиране и влачене на нечий имунитет дълго време с оглед свалянето на главния прокурор", обоснова се той. И поиска следващата седмица като първа точка в сряда да залегне докладът от комисията. Партията ще подкрепи създаването на комисия, но само защото иначе тримата депутати ще останат с имунитет.

Марин Маринов от ГЕРБ пък подчерта значението на разделението на властите. Според него нито НС трябва да се меси в работата на съдебната власт, така и тя не трябва да се меси в законодателството. Затова и новата комисия трябва да покаже има ли опит за намеса на прокуратурата в работата на НС. Говорим за претоплени манджи, но по-важно е дали съдебната власт не цели намеса в законодателната, настоя той.

Припомняме че главният прокурор Иван Гешев, преди да бъде освободен, внесе в НС искане за отнемане депутатските имунитети на Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
6
 
! Отговори
До 90 преди 10 месеца
ВЪЗРАЖДАНЕ ВЕЧЕ ПРИЕ ДА УЧАСТВА В КОМИСИЯТА. СМЯХ В ЗАЛАТА!!!
82
1
 
7
 
! Отговори
Тоест преди 10 месеца
Комисията е 8 членна - по 2 от ПП, ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Поне 6 ще гласуват за Несваляне на имунитета на ББ - от собствената му партия, от ПП и от ДПС. Освен всичко - решението на комисията НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за парламента. Но опозицията няма мнозинство, за да се противопостави.
81
0
 
4
 
! Отговори
По същество преди 10 месеца
Гузен негонен бяга. Тия капани за други мишоци ги мислете. Ако Възраждане приеме са аут.
80
7
 
11
 
! Отговори
ППЛГДБТ+%) &* преди 10 месеца
платените им тролчета посинели от злоба с пяна на уста трескаво дри$кат срещу Възраждане :) И без да си фен на Копейкин,няма как да пропуснеш яростната пропаганда и едностранно налагане на единственото правилно мнение - задоволяване на желанията на посолството в Козяк...Интересното е,че по нищо не се различават от годините преди 89та когато единственото правилно мнение беше това на комунистическата партия,чиито наследници ни управляват "демократично" 34 години,разни пребоядисани абревиатури :)
79
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като приключи огледа за нова къща, Коцето ще даде важен брифинг!
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква е целта на тази комисия, моля някой да ми обясни? Хем искат прокурора да си върши работата, хем се крият зад комисии.
77
3
 
17
 
! Отговори
Red hardliner преди 10 месеца
ПпДБ да не търсят под вола телето,ами Кирил Петков просто да си даде сам имунитета .Нали няма от какво да се страхува!
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т.е. Възраждане подкрепят комисията ли? Мухахахахахахахаха
75
2
 
4
 
! Отговори
Позитано 20 преди 10 месеца
Временната /бременната / комисия, не може да роди нищо свястно.Доказана във времето.Друго си е пленум , конгрес , Бузлуджа , Копринка..Кебапчета , бира , пенсии , има тежест.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 81 Айде ся, пак спора между варненци и бургазлии, кой бил морската столица в БГ...хахахахаха :))) Единия луд и другия е луд, спонсорирани от Кремъл, а ако бургазлии искат да бъдат морска столица, ето заповядайте, един товар по-малко от плещите на варненци, готово...хахахахаха :)))
73
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 76, Костадинов не става да чисти и обувките на Сидеров! Това че вие сте толкова прости, и години наред се връзвате на подхвърлени ви от мафията "герои", които да оберат протестния вот, си е само ваш проблем
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Свобода Требва ама никой не им дъни муцуните, това какво ти говори комрад :))) При град с 700к. население, нема как да се замете ей-така :)))
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 75 Ти си се тодил мозъчно повреден русофилче.
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къв ти страх от Коцето, като този е като първолак с насрраанни ***.... Като трябва да гласува против нещо и напуска залата. :D Е това ако не е жалкарска история. Коцьо е едно голямо вчерашно г.в.но и колкото по-рано го разберете, толкова по-добре за вас.
69
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самодето варненската АТАКА ще ви го върне тъпкано, те са луди за вързване комрад Петков, не е Болен Сидеров насреща :)))
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 70 видно е ,че при тебе евроатлантизма и джендъризма и гей либерализма са те довели до тежки мозъчни малоформации
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страх от Коцето, усещат за какво иде реч. Денят наближава. И с дявола коалиция ще направят за да спасят кожицата си.
66
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 10 месеца
Точно така! Да ги натоварят с отговорност тези лентяи плямпала и не само да мърморят, а да работят! Само се преструват на русофили, колкото да изпълняват заповед на мафията, да не би истинските приятел на Русия да превземат парламента! На откриването на това НС, господин Копейчиков горещо се ръкува със стоящия наблизо Борисов и след малко при тронното си слово от трибуната, хубаво му се накара за пред камерите, че ходил на инструктаж в Посолството! Копейките са щастливи, че има правителство!
65
4
 
4
 
! Отговори
Асен Василев преди 10 месеца
Да живее правителството!Да живее евроатлантизма!Да живее гей парада и София прайд.Да е жив и здрав и все така твърд моя съпруг Спецов.Слава на Украйна !Долу ,Русия .Долу Радев.Долу Гешев.Долу Възраждане.
64
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т*шак си правят с наследниците на АТАКА и с людия им Копейкин :))) Аз писах в Днес, че според мен Костадинов е по опасен и от Болен, ама тогава никой не верваше :)))