Създават комисия за имунитета на Борисов, Александров и Петков

ПП-ДБ са внесли проект за решение в НС
13 юни 2023 18:37, Нели Христова
97
Създават комисия за имунитета на Борисов, Александров и Петков
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на “Продължаваме Промяната - Демократична България” внесе в деловодството на Народното събрание проект за решение за създаване на временна парламентарна комисия по исканията на главния прокурор Иван Гешев за отнемане депутатските имунитети на Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ).

Според предложението, комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души на паритетен принцип от всяка парламентарна група. Тя ще работи до изчерпване на предмета си, но трябва да завърши работата си не по-късно от 18 юли 2023 г. За всеки случай трябва да прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и ще се изготвя отделно становище. В парламента са внесени огромен обем доказателствени материали, с които членовете на комисията трябва да се запознаят.

Със създаването на тази временна комисия се следва практиката на Народното събрание досега по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
Начи преди 10 месеца
липсва баджанака и общата... Доволни ли сте българи, от управниците Ви? Халал да са Ви, наслаждавайте им се, а те на благинките на страната...Заслужавате си ги...
81
0
 
4
 
! Отговори
Козяк : преди 10 месеца
Съгласувано в посолството!
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
МЛАДИТЕ ХОРА ИМАТ 2 ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТА: ПРОФЕСИОНАЛНО И ЛИЧНО, СЕМЕЙНО РАЗВИТИЕ. ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ХАОС ПОРАЖДА ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛЕН ХАОС. МЛАДИТЕ ХОРА СИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА ЧРЕЗ ЕМИГРАЦИЯ. ВРАЖЕСКИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВИ ПЛАЩАТ НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ПРЕДАТЕЛИ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВА ! ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА СВАЛЯ ЗАКОННО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скъпи политичета, Ако не бяхте продавали с десетилетия БЪЛГАРИЯ, СЕГА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е РАЙ И МАКЕДОНИЯ ЩЕШЕ ДА НИ МОЛИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАС !!!
78
0
 
6
 
! Отговори
Петков преди 10 месеца
Ти остави Борисов а я кажи кой напълни стомахчето на Лена Магдалена .ще се проличи след раждането да видим на кого ще прилича
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъкмо се ваксинираха сега им взимат имунитетите.
76
1
 
18
 
! Отговори
Ани преди 10 месеца
Жалки сте и то много. Срам сте за България.
75
2
 
13
 
! Отговори
Granik преди 10 месеца
Трябва да има митинг протест , Боко да даде имунитет. Той е страхлив, като чуе да му викат под прозореца и пълничкият каратист ще напълни гащите и ще хвърли имунитета.
74
0
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 10 месеца
Започнаха "Игрите на Имунитет" . Най важната мисия е да се запази живота на "Царицата майка Бойко", за да могат стършелите от ПП и ДБ ,да ядат мед, а нас пчеличките-работнички ни чака само работа-работа-работа.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано Гешев успее в европейския парламент и да им разкажат играта.
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брейййй мъжки пич излезе Мравояда. Каза в записите на Руди Гела, че ще направи такава комисия да влачи нещата 6 месеца и наистина я направи! Евалла!
71
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо не могат да направят на К. Петков. Изсмуканите от пръстите обвинения за двойно гражданство са смешни. Личи, че се търси под вола теле, за да бъде компрометиран- той и партията му. Не става.
70
1
 
12
 
! Отговори
до 76 преди 10 месеца
тоя е най-ГнусноОтвратителният - Изнасилил 14 годишна!
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъв е пък тоя Даниел Александров? Аз защо не го знам кой е?
68
2
 
9
 
! Отговори
Мафия Мафия преди 10 месеца
пак Назначиха Жената на Лоурър в Банката, очаквано ЮдеюСемитите - се Раждат - Банкери!
67
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демек, записите са истина. Там беше казано, че чрез комисии ще се защитават. И как няма, ако дадат Боко на правосъдието, той ще развали правителството, а от там кражбата на ПП-ДБ. А, как така някой крадец се съгласява да пусне кокала.....ами ще делят кражбите. За рова и Гешев е неудобен.
66
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До до учуден. Кой е мафия се ДОКАЗВА! А не се казва от някакъв невзрачен миризлив църрвул като теб.
65
1
 
12
 
! Отговори
Учуден преди 10 месеца
От две години ББ не е на власт и с нетърпение чакам цената на газът да се върне на 50 лв, на токът на 80 лв, инфлацията на 2% ,Хемус да бъде завършена до края на годината, пенсиите и заплатите да се вдигнат с по 500лв,от милиардите,които ББ не краде вече,а честните министри след него прилежно спестяват.Очаквам академикът да си качи джипката и да отиде с нея до Берковица да успокои гражданите,както го правеше ББ,да раздаде пачки на кметове,да оправи улиците,пътищата?А то само барцелонашибанящини?
64
4
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 10 месеца
До 49. Тези "престъпления" са само в твоята антигербаджийска кратуна. Кога ще се научите, че дали някой е престъпник става ясно чак когато се произнесе съдът. Дотогава е НЕВИНЕН.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Властта трябва да е на народа! За съжаление, в България 75% от гласоподавателите не разбират това и гласуват за други партии, не-народни или не гласуват. Трябва всички те да се вкарат в затвора! Чак тогава ще се оправи държавата. Даже 80%.