ПП-ДБ предложиха на "Възраждане" да оглавят комисията за имунитетите

Петър Петров предложи тя да работи само 5 дни
Обновена: 14 юни 2023 12:39 | 14 юни 2023 12:38, Стела Стоянова
130
ПП-ДБ предложиха на "Възраждане" да оглавят комисията за имунитетите
Снимка БГНЕС

Атаките от страна на "Възраждане" срещу формирането на комисия за депутатските имунитети накараха ПП-ДБ да предложат на хората на Костадин Костадинов да поемат нейното ръководство.

Преди това, по време на дебата, Искра Михайлова призова Кирил Петков да си подаде сам имунитета и даде идея депутатите да излязат в почивка, докато дойде Борисов и да видят той какво ще направи, информира "24 часа".

Цончо Ганев каза обвини Петков, че се крие зад имунитета си от страх. "Той трябваше да е арестуван - за шпионаж няма имунитет. Тази, която е предала държавните тайни, го е правела със знанието на прекия си ръководител. А той седи на първия ред", каза Ганчев, визирайки думите на шефа на ДАНС Пламен Тончев, че съветник на бивш премиер е съгласувал българските позиции със Скопие.

Той посочи, че ако депутатите сами не предадат имунитета си, ако няма комисия, срещу тях нямало как да има разследване.

Още по темата
Настимир Ананиев предложи "Възраждане" да оглавят комисията, идеята бе подета и от Кирил Петков. Петков дори посочи като липса на страх влизането си в стаята на "Възраждане" - преди седмица той нахлу там, след като хората на Костадин Костадинов за втори път блокираха изказване на Явор Божанков от ПП-ДБ

"Ако нямаме имунитет, почти всички изказвания от тази трибуна могат да бъдат използвани за дело за обиждане и наклеветяване", предупреди Любен Дилов, визирайки поредицата от обиди и намеци, които депутатите си отправят напоследък.

Петър Петров от "Възраждане"  предложи комисията да работи само 5 дни. "Трябва да покажем дали тя наистина е направена за изпиране и влачене на нечий имунитет дълго време с оглед свалянето на главния прокурор", обоснова се той. И поиска следващата седмица като първа точка в сряда да залегне докладът от комисията. Партията ще подкрепи създаването на комисия, но само защото иначе тримата депутати ще останат с имунитет.

Марин Маринов от ГЕРБ пък подчерта значението на разделението на властите. Според него нито НС трябва да се меси в работата на съдебната власт, така и тя не трябва да се меси в законодателството. Затова и новата комисия трябва да покаже има ли опит за намеса на прокуратурата в работата на НС. Говорим за претоплени манджи, но по-важно е дали съдебната власт не цели намеса в законодателната, настоя той.

Припомняме че главният прокурор Иван Гешев, преди да бъде освободен, внесе в НС искане за отнемане депутатските имунитети на Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
2
 
! Отговори
Асен Василев преди 10 месеца
Да живее правителството!Да живее евроатлантизма!Да живее гей парада и София прайд.Да е жив и здрав и все така твърд моя съпруг Спецов.Слава на Украйна !Долу ,Русия .Долу Радев.Долу Гешев.Долу Възраждане.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И една година протести за да дойде този. Ужасия....
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как не се намери на тая територия поне един, който да не лъже брутално и да мисли по-малко за гушката си. Затова и макетата са ни отсвирили завинаги, знаят какво е.
60
8
 
4
 
! Отговори
Беше Перфектно преди 10 месеца
Просто Идеалният Сценарии - Малкото ГЕРБ, т.е. Възраждане гласува за Комисия, но Отказа да я Прецедателства и Гласува Против - Председател от ДПС, Единствената Друга Възможност - Резултата - Комисия има, но не може да Заработи поради Липса на Председател или Възраждане с това Гарантира Запазване на Имунитета на Кики и Боко - Завинаги! После Костя щял да ни Спаси, че той Костя май не от Митрофанова, а от ТикВун и Доган си получава Плащанията!!
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цончо плюнката, щеше да е министър на отбраната, или правосъдието! Или и двете!
58
3
 
13
 
! Отговори
Стоко преди 10 месеца
Господин Априлска гимназия, таланта от Сицилиевата долина... Просто киро!
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Вьзмутен, на никакви протести не си бил, а нищожеството си ти, а не Петков
56
2
 
1
 
! Отговори
Усещате ли преди 10 месеца
Как пак започнаха с плакненето на избирателите им. Безкрайно, безмислено и неадекватно на ситуацията в територията плещене от абсолютно всички в НС. А, може би това е и целта. Отвращение и последваща радикализация на избирателите.
55
4
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 месеца
Киро е хубавец,как искам да се хвана за парапета ,а той да ми мине отзад и да си разменяме евроатлантически влажни (ценности)
54
8
 
7
 
! Отговори
Импийчмънт преди 10 месеца
Импийчмънт
53
7
 
4
 
! Отговори
Цонко плюнката преди 10 месеца
Да живее правителството!
52
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С кви глупости са занимават тия. Веднага да почва процедурата по импийчмънт, Румен рублата трябва незабавно да напусне поста си.
51
0
 
0
 
! Отговори
До възмутен преди 10 месеца
Аз пък не се учудвам!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега и Радев да обяви,че създава комисия по указа за освобождаване на Гешев която да работи 2-3 години и да тупа топката докато изпере имиджа на Иван Гешев както се изразява Кирчо в записите
49
6
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 10 месеца
Не мога да повярвам , че сьм бил по протестите с такова нищожество като - кирил петков
48
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
46(парламента е супер), то си личи от поста ти, колко е твоето iq :)
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цончо изхрачи ли са вече?!
46
0
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 10 месеца
Неска май нарочну го пущите тоаа от знайти кът го видъ и ми съ присира ? Стига бря ? Ша съ накендзам!
45
6
 
2
 
! Отговори
Израждане Спасиха преди 10 месеца
Кики и ТикВун - ЗаВиНаГи - Комисията Остана без Председател, съответно не може да Заработи и Кики и ТикВун си Запазват Имунитета ЗаВиНаГи - Нека Костя Излезе и ни Обясни на Нас Простите му Избиратели - действията си!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП се изупиха от Бойко - давай позици когато са неизгодни, да ги държиш ти ...