До 10 г. затвор заплашват Георги, който е обвинен за обезобразяването на Дебора

Това заяви наблюдаващият прокурор по делото
21 авг 2023 16:25, Стела Стоянова
99
До 10 г. затвор заплашват Георги, който е обвинен за обезобразяването на Дебора
Снимка БГНЕС

До 10 години затвор заплашват обвиняемия Георги Георгиев за обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора.

Това заяви на брифинг пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото Десислава Калайджиева, пише БТА.

Тя уточни, че това е максималното наказание, което може да бъде присъдено за нанасяне на средна телесна повреда. "На базата на задълбочен анализ, който сме извършили тримата наблюдаващи прокурори по делото, сме стигнали до заключението, че следва да бъдат извършени нови действия по привличане и разпит на обвиняемото лице“, каза още Калайджиева. Спрямо него ще бъде повдигнато и обвинение за това, че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като остригал част от косата й и употребил сила - удар с юмрук. Калайджиева допълни, че до края на седмицата ще бъдат повдигнати новите обвинения на Георгиев.

Районният прокурор Таня Димитрова обясни, че заключението на комплексна петорна съдебномедицинска експертиза сочи, че е „налице двустепенна средна телесна повреда, а именно причинени са две средни телесни повреди. Едната се е изразила в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето, опасно за живота. Втората по вид средна телесна повреда е обезобразяване, което се е изразило с множество прорезни рани по лицето и по тялото на пострадалата“. Тя заяви, че „в стремежа си за срочно, качествено и законосъобразно разследване Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете досъдебни производства, водени срещу обвиняемия Георгиев.

Още по темата

"В последните три седмици се извършиха множество процесуално-следствени действия по разследванията, събран беше голям по обем допълнителен материал. Той беше анализиран своевременно от наблюдаващите прокурори. Те направиха своите изводи и те са за такава квалификация на престъпните деяния, която отговаря на тежестта на престъпленията и при реализиране на наказателна отговорност да се постигне едно справедливо наказание спрямо извършителя на тези престъпления“, обясни Димитрова.

Прокурор Калайджиева обясни, че по другите две обвинения - за закана с убийство и за принуда за отрязване на косата на пострадалата, се предвижда наказание до 6 години „лишаване от свобода“.

Случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли, когато стана ясно, че Георги е бил освбоден с мотивите, че е нанесъл на момичето лека телесна повреда. По-късно той бе задържан отново, а днес стана ясно, че вече се говори за две средни телесни повреди.

Случаят с насилието на Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата странаи промени в НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прокурора иска 10. Ще му дадат 6. Една ще е минала в ареста. От оставащите 5 ще му махнат 2 за добро поведение. След 3 години е вън. Тоя дето вика "ако бях баща" - добре, че не си. Аз бих умрял от срам ако стане публично достояние, че дъщеря ми се мурвее на поразия с по няколко едновременно.Проблема е, че със съвременните "културни традиции" определящи женския манталитет, семейство не става. Блогерки, ютубърки, онлифанки или просто "свободомислещи" ***. Или феминистки. Не стават за семейство.
77
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
минимума 20 г...тежък!!!или ще запалим България и ЕС!!!Война е!!!
76
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
До Деборанадяваме се руската пропаганда насаждаща насилие,да публикува и снимки с "усмивката "му след третият ден в ЦСЗ!!!
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
или до 2г условно след като на политягите вече не им трябва за параван това дело. а детето което сгазиха с джипа, а момичето на кръговото....ко прайм.
74
7
 
1
 
! Отговори
Дебора преди 8 месеца
Кефи ме усмивката му. Бих му се отдала...
73
0
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 8 месеца
Тогава да изпее кой е виновен. Ще помогне и на себе си, и на много момичета, не само на Дебора. Но едва ли ще посмее. Затова и ще поеме цялата вина за деянието си, дори десятка ми се вижда малко.
72
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано да не лежи толкова. Той не е виновен.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като личен изпълнител на наказателни акции, този селски бек явно се ползва от пълната подкрепа и корупционните връзки на работодателя си мутра! Съдебния медик, следствието, прокуратурата, съда - всички са направили всичко възможно бияча-касапин да те понесе наказание или то да е минималистично, спрямо деянието му! Трудно е да се докажат подкупите и зависимостите в съдебната сисгема, но водящия краен резултат е видим!
70
3
 
7
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До До 79 84 За сведение на незнаещите, проституцията в България не е престъпление. Но сводничеството е. Та, ако Дебора е такава, значи трябва да се добави още едно обвинение към Георги.
69
5
 
3
 
! Отговори
До 79 преди 8 месеца
Така бих постъпил и аз. Кажи сега ако дъщеря ти е платена труженичка, какво ще направиш?
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 64Ако нямаше възмущение на хората щеше да получи най-много 2 години и да излезе до 1 година за добро поведение.В затворите трябва да се въведе изучаване на библията и да викат различни пастори които да пропавядват на затворниците.
67
2
 
1
 
! Отговори
до 76, 78 преди 8 месеца
Бегай, тp0лей!
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако бях баща на момичето, този касапин нямаше да е жив в рамките на 2 часа след освобождаване от ареста, ама що да е тъй! 10-те години, които ще му дадат са си жив късмет за него! В затвора ще му сменят пола и ще спре да бие и реже жени!?
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 70Момичето беше постригано.Косата за да и стане отново дълга поне 6 месеца ще трябва да расте.Едно време комунистите така са ни тормозили нас мъжете за да влезем в казармата са ни остригвали - сякаш не може да се служи с дълга коса.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 75В Сащ понеже е имал предишни престъпления сигурно щеше да удари и 20 години затвор
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
10 години е малко за садист-рецидивист, но е добро начало ...и предупреждение към всички останали любители на насилието! Само нулевата толерантност ще ги излекува от това им влечение!
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В затвора ще усети мъжката любов.
61
0
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 8 месеца
Сложи си снайпер. Или чети доклада с допълнително увеличително стъкло. Ще ти помогне много. Имам и очен лекар добър, ако искаш ще ти дам контакт.
60
6
 
4
 
! Отговори
комунист преди 8 месеца
При социализма си живяхме спокойно.
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обикновено се говори за обезобразяване,когато е засегнато лицето. Не видях белези по нейното лице. Освен да е обезобразил оръдието на труда й?