Новата експертиза на Дебора - две средни телесни повреди

Трайните белези в момента са по тялото на момичето
21 авг 2023 10:11, Стела Стоянова
149
Новата експертиза на Дебора - две средни телесни повреди
Снимка БГНЕС, архив

Новата съдебно-медицинска експертиза по случая „Дебора” установи не една, а две средни телесни повреди.

Това обяви пред БНТ адвокатът на момичето Делян Славов. Документите са изготвени от лекари в Пловдив. До това се стигна, след като всички съдебни медици от Стара Загора си направиха самоотвод по делото.

18-годишното момиче беше жестоко нарязано с макетен нож. За престъплението беше задържан 26-годишният Георги Георгиев.

Още по темата

„Резултатът от първоначалната експертиза беше скандален. Факт е, че е налице обезобразяване. Трайните белези към момента са по тялото, нараняванията по лицето са по-плитки. Дебора все още има кошмари след случая”, каза Славов.

Според него след новите данни обвиненият в посегателството над момичето може да получи затвор от 2 до 10 години.

Темата нашумя, след като в първоначалната експертиза бе записано "лека телесна повреда" и съдът отказа пастоянен адрес за Георгиев. Това предизвика десетки протести в цялата страна в защита на справедливостта и сещу беззаконието, както и спешни промени в НК и в Закона за защита от домашно насилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още 1 ако направят ще станат 3
21
1
 
2
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До HELL 22 Доколкото знам, заповедта е "Не пожелавай жената на ближния си!" Ще рече, държи мъжете отговорни. А за Корана, още не са ни го наложили.
20
0
 
4
 
! Отговори
Човек преди 8 месеца
Ако ме ударят, наръгат, блъснат мога да оцелея с наранявания, но мога и да умра. В този смисъл всяко посегателство трябва да се счита за умисъл за убийство. Същото се отнася за шофьори с алкохол, наркотици в кръвта, телефони в ръката. Той може и да не предизвика птп, но с действията преди и по време на шофирането е приел възможността да убива, следователно наказанията трябва да са еднакво строги, а не степенувани.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 17 - "Що на нормалните момичета това не се случва?" - О, случва се, прмерно на всеки му се случва да се натряска, бедна ти е фантазията колко познати сме измъквали от подобни ***. А и не всички насилници и изверги са облечени като дупета или мязат на престъпни батки. Има такива дето първо са милички и след време почват да си показват рогата.
18
3
 
2
 
! Отговори
До 20 Анонимна преди 8 месеца
Така е, +1. Обаче има едно "Но". В живота има ситуации, в които човек сам се вкарва. Нищо не намеквам по конкретния случай, но представи си, някой младеж (момче или момиче) отива да работи за някой съмнителен тип, в последствие разбира, за кого работи, но въпреки това продължава. Възможно ли е, чисто теоретично говорим, да се набута в дълбоките води с трафиканти и прочие? Не казвам, че вината изцяло на младежа, НО не е и невинен, щом сам/а е направил взел решението да работи за съмнителни типове
17
5
 
2
 
! Отговори
HELL преди 8 месеца
До анонимна - Айде това което си написала да кажеш в срани с Корана. Половината страни с Корана ще те екзекутират на място заради сходна "Божия ЗАПОВЕД" в христяството. Не прелюбодействай!!!!!!! Ама нали сте си хврълили всички ЗАКОНИ в кофата за бо*лук с бок*уци ще се занимавате напред. Такива и ви управляват.
16
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
вашият коментар защо не се случва на нормалните момичета, е гллупав - да допуснем, че всички момичета са под ключ, както може би желаете. Тогава да не си мислите, че подобни насилници ще спрат, да, ама не, ще тррепят други, сетете се кои, щом няма жени. Кога ще спрете да оправдавате насилието, може би никога с подобно примитивно мислене.
15
2
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 8 месеца
Тук има няколко с господарско отношение към жените - виновни, и точка. Кога ще проумеете, че независимо от пола, ако ще да са последните про.....ки или пък мъжки такива, защото има и такива мъже, никой няма право да ги кълца, бие и пр.
14
0
 
4
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 17 Защото проституцията не е престъпление. Сводничеството е. Затова се занимаваме с този случай.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще излезе от затвора и пак ще направи същото на някое друго глупаво и наивно момиче. За такива "човеци" - само смърт. Спешно да се върне наказание - смърт. Такъв *** и стотици като него , причинили тежки увреждания или смърт , заслужават само смърт.
12
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Въпрос до анонимен - 18 г. кифла с кого е вършила креватни подвизи, може би с пет годишни, а не с двойно по-възрастни същите като нея, че и по-лоши, но те са пичове, дай да обвиняваме де що женско щъка по Земята? Имам и дъщеря, и внучка и подобно пр.осташко отношение за мен е недопустимо. На колто год. да осъдим кифлата на десетина?
11
3
 
4
 
! Отговори
Er hatte Recht. преди 8 месеца
Защо чак сега му показвате снимката ? Ясно е, че е от малцинствата... Българин няма да направи това.
10
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
За такъв садизъм 2 години са малко. Затова такива като него се чувстват безнаказани и продължават по същия път. Не вярвам, че хора склонни към насилие се поправят.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Резултатът от първоначалната експертиза беше скандален. Факт е, че е налице обезобразяване. Трайните белези към момента са по тялото, нараняванията по лицето са по-плитки. Дебора все още има кошмари след случая, каза Славов. - КОГАТО ИСКАШ ДА НАТОПИШ НЯКОЙ ГО ИГРАЕ ЖЕРТВА АМА НЕ МОЖЕ ДА Е САМОУБИЕЦ ДА СИ НАРЕЖЕ ЛИЦЕТО, КРАКАТА, РЪЦЕТЕ И ТЯЛОТО ЗА 400 ШЕВА. 2(ДВЕ!!) СРЕДНИ ТЕЛЕСНИ ПОВРЕДИ НЕ Е РАВНО НА "ОБЕЗОБРАЗЯВАНЕ"
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 1 - Първо: И друсана прости ту тка да е, нямаш право да я режеш. Преди да ти е давала а сега не - Нямаш право да режеш. Да спи с 20 чове освен с теб - Нямаш право да режеш... Второ: Щом знаете че тя е такава и имате доказателства, значи - този или ѝ е сводник или клиенти или и двете и трябва да лежи допълнително и за тези провинения. Както и вие, защото укривате доказателства за канали за хора и наркотици.
7
4
 
6
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 9 Защо? Някой пострадал ли е от тях?
6
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само да питам. Нещо за бурните креватните подвизи на 18 годишната кифла ще пише ли в тия експертизи или това е държавна тайна?
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Охранителчето ще охранява аверите си в затвора.Дано му го върнат по същия начин.
4
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 8 месеца
Те интересува
3
0
 
0
 
! Отговори
Тествам преди 8 месеца
Тедтвам