Делото срещу Местан почва отново, съдията се пенсионирал

Той е преразпределено на нов съдия
1 сеп 2023 18:30, Стела Стоянова
30
Делото срещу Местан почва отново, съдията се пенсионирал
Снимка БГНЕС, архив

Разглеждането на наказателното дело от общ характер с подсъдими Лютви Местан и Юсеин Ахмед, обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие, ще започне отначало от фазата на съдебното производство. Това се съобщава на интернет страницата на Окръжен съд – Кърджали.

Основанието за това е пенсиониране на досегашния съдия - докладчик по ангажирания задължителен състав по делото. Делото бе преразпределено на нов съдия – докладчик и бе отсрочено насроченото за 8 септември от 10:00 ч. открито съдебно заседание. Засега то е отсрочено за неопределена дата, за провеждане на ново разпоредително заседание с призоваване на страните и уведомяване на пострадалите, се казва още в съобщението.

Още по темата
Припомняме, че през април 2019г., край момчилградското село Загорско при катастрофа на два автомобила, единият от които управляван от Лютви Местан, загина бебе на 6 месеца, а друго дете пострада леко. Обвинен е и бащата на загиналото ббе.

Последното заседание, което се води повече от 2 години, бе на 11 юли. Тогава заради своето здравословно състояние Местан не се яви. От близо година той се защитава сам и поради тази основна причина последното заседание бе отложено за пореден път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 7 месеца
Ами ако допуснем, че едното дете е на полицай от извънбрачна принудителна не интимна връзка как ще протече делото. Полицай променя маркировката по пътя с цел да се избави от издръжка или заличаване на криминално деяние чрез прехвърляне на вина. Точно при такива не ясни обстоятелства е нужен полиграф обаче не работи понеже е окопиран от полицаи, а не от независими съдебни експерти. Има съдебна полиция няма съдебен полиграф! Гледаме фактите и нагласяне когото си поискате без истината- Реал. Факти.
26
0
 
1
 
! Отговори
Ясно! преди 7 месеца
Ще го чакате *** от старост...
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя докога ще го бавят с влизането в затвора????
24
0
 
4
 
! Отговори
тоя преди 7 месеца
ще умре та ще се подхвърли и още не е в затвора-ТУК НЯМА ДЪРЖАВА-идват избори-никой да не ходи.Пък и питат,защо сме омерзени от политици, ето ви един отговор и то,,екзактен,,
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой прав кой крив решава съда. Обаче е факт че съда го няма. В България правораздаване няма. Но пък има БХК и нпо-та. Които пък подготвят кадри за ЕСПЧ. Политически скандал се развихри и в България заради двама български съдии в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) - Йонко Грозев и Здравка Калайджиева. Причината - доклад за отношенията на всички съдии от ЕСПЧ с неправителствени организации, с акцент върху "Отворено общество" на Джордж Сорос.
22
1
 
5
 
! Отговори
НикогаСДС-Чума преди 7 месеца
Ако това се беше случило в друга държава,а не в англо- краварската разграбена колония, този самонадеян,нагъл и безочлив българофоб отдавна да е излежал поне една осма от присъдата си.
21
3
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 7 месеца
Лютеито ми е неприятен,но фактите са,че удара е челен и е в неговото платно.Другия водач се е опитал даго заобиколи отляво вместо да си кара в лентата и да се разминат.Лютвито си завиива наляво и даже се е изтеглил от кръстовището.В последната секунда е взето грешно решение,както обикновенно.Надявам се съдът да си свърши работата,затова са вещите лица,експертизите.
20
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
За мен за тази катастрофа изцяло е виновен бащата на загиналото дете. При високата скорост, с която е шофирал, всеки шофьор на мястото на Местан щеше да направи същото - не се вижда кола по главния път, значи излиза на него от второстепенния път, след което следва катастрофа, заради високата скорост.
19
0
 
5
 
! Отговори
лелееее преди 7 месеца
тоя не искат да го осъдят вече четири години :) баси
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
17
0
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Има чадър над тоя мръс_ник . Излиза от второстепенен път без предимство , удря кола и убива дете - толкова е ясен случая ,защо 4 години не могат да го осъдят.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този съдия успя да изкара до пенсия с това дело,следващия ще си изгледа децата сигурно с него,и всичко това от една обикновена катастрофа,дето всичко е ясно.Правосъдие-кривосъдие,чака се да мине време,да се забрави и да може да се оправдае тихомълком някой
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И в тези 4 години поне да беше в затвора, че да не причини още нещо...
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Агента Павел нещо много го закрилят.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
значи шеф Токев за каране пиян, без да има катастрофа, лежа в затвора ,а тоя убиец още е на свобода !? Правосъдие ??????????????
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дело от 2019г? Сега ясно ли ви е как действа мафията.
11
1
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Целият сценарий е предварително замислен, да се даде делото точно на този съдия, абе с една дума закривай!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво толкова го влачат това дело, да влиза в затвора.
9
1
 
0
 
! Отговори
И преди 7 месеца
Номер 11 съм пак аз
8
1
 
0
 
! Отговори
Написах пост преди 7 месеца
5,8,9,10, не съм доволен