Гришо отстреля Лопез в Синсинати, наред е Стан

Димитров надви испанеца в три сета, 5:7 6:3 7:6
18 авг 2016 07:37,
23
Гришо отстреля Лопез в Синсинати, наред е Стан
Снимка: Reuters

Най-добрият ни български тенисист Григор Димитров се класира за осминафиналната фаза на силния турнир на твърда настилка в Синсинати. Димитров надви Фелисиано Лопез в три сета, 5:7 6:3 7:6.

Мачът бе много оспорван и в трите сета. В първата част, Григор имаше 2 сетбола, но те бяха отразени от съперника му, който пращаше топовни сервиси в полето на хасковлията.

Втория сет започна с бърза размяна на сервис-геймове. Гришо обаче надделя, след пробив, който в последствие затвърди и без излишни драми затвори сета на 6:3.

На старта на третия сет, Димитров имаше отличен шанс да започне третия сет с пробив, но и при двата си брейкбола изпрати топката в мрежата от ретур и така позволи на неубедителния Лопес да се измъкне от трудната ситуация. След размяна на геймове и добра игра и от двамата, закономерно се стигна до тайбрек. В началото, Лопез дръпна до 2:0, но Гришо се съвзе и обърна развоя на мача. Българинът доведе играта до 6:4 и два мачбола, но не успя да затвори играта. Лопез се измъкна от деликатната ситуация с точните си сервиси и стигна до 6:6. Тогава обаче Григор не му остави никакви шансове и затвори мача.

На осминафиналите нашето момче ще играе срещу Стан Вавринка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехаааа, Григор победи и приятеля си Стан, вторият поставен в схемата на турнира! Чудесен ден за него и нас, поздравления!И отново да поднеса съчувствията си към мразилките на Григор, днес не им е ден...
19
0
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
До 18 : Ами на него това му е професията, Вие да не работите без пари. Тениса по принцип е професионален спорт, той е " учил " за това 20 години. Като прибавим към това, че само да " завършиш " тенис не е достатъчно, а трябва талант и късмет, и да се задържиш достатъчно дълго здрав, за да успееш да се пребориш с убийствената конкуренция на по-бгатите държави, които се грижат за спортисите си. Направо еневероятно,че е там и ние има какво да коментираме.
18
0
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Проблема е, че има и други вентилатори като Джокович, Мъри и много други, така че и това не е лесно но да се надяваме да си прав и да ни изненада сериозно ,на юс опен даже наградния фонд се е увеличил.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли награден фонд , ненадминато е българчето , като вентилатор е.
16
0
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
Можеш да критикуваш, само тогава, когато си направил нещо повече. За жалост критиката е превърната в национален спорт именно от хора, които нищо не правят. Многоооого сме добри на критика, направо сме олимпийски шампиони в тая дисциплина. Какво право имате да критикувате едно момче, което от пет годишен е на корта и е дал за тениса всичко от себе си. Колко български тенисисти имаме в световният елит? А как се стига до там, с нашите условия и липса на финансиране? Печели, губи, нали го имаме!!!
15
4
 
2
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Чета коментарите и ми се прояснява държавния ни неуспех. Тук всичко е запалянковщина, критиката е омраза, несъгласието е военна интервенция. А можете ли да си представите, че има хора, които критикуват Григор, защото вярват, че той може много повече ? Че много искат той да е още по- високо на тенис планината ?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо продължава, а Цвети падна от Роберта Винчи с 7:5 и 6:3.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Григор Димитров справи се страхотно без нито една двойна грешка,което си му беше патент досега, освен това си е променил начина на догонване на топката така че да има по голям избор при възможностите за избор на удар, видимо е поработил здраво за подобряване на играта.А за песимистите няма да се притесняваме, ще има възможност по натам да се проявят .Винаги се отваря възможност да се проявите някога,така че не се притеснявайте, лесно е да намериш да критикуваш някой за нещо така че н.
12
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Преди олимпиадата си мислех, че Гришо ще се е подготвил така, че да бъде във върхова форма за началото й ... явно е така, жалко че не успя да преодолее Чилич, можеше да вземе медал. Според мен трябва да поработи за стабилизиране на психиката си, за да може да се мобилизира във важни мачове и да неутрализира нервните си изблици, те само му пречат...
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Отстреля":))))))))
10
3
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Меси плаща данъци в Испания. Роналдо плаща в испания. Джокович плаща в Монако. Ама те не са българи. А ние умеем да оплюваме българите яко. Защото това ние национален спорт. Да мразим успелите. Той прави много повече от повечето българи (включвам и себе си) за България.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Само напред. Стига сте злобяли хора. На олимпиадата си тръгнаха номер 1 и в мъжкия и в женския тенис, но едва ли някой ги е плюл така. Тенисът е бизнес. И вие на негово място щяхте да сте така. не си мислете, че сте по-добри като хора. На мен само не ми харесва Никол Шерцингер. Според мен му пречи на спортните постижения.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащането на данъци, явно дава правото- да плюеш по всичко хубаво?Той не искал да чува за Григор, а първи коментира. Аз пък, не искам да чувам за такива като теб
7
2
 
23
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Популяризира България. Хората чуват за България. Да не после да си мислят че ме някъде в Азия. Виждат че има бели можещи хора. Не само крадливи роми (ц И г....) . Рекламата в днешно време е най-важна. А ти какво направи ?! Григор отвори школа в Хасково. Където също се плащат данъци.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Григор за хубавата победа!И съболезнования за онези, които го мразят - лош ден за тях ;)
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яд ли ви е ? Нека ви е яд за дето оплювате един горд Българин.Вижте се първо вие и тогава говорете.
4
25
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тоя печалбар що го пишат че е от България.Тоя освен себе си никой друг не...представлява.Докато не се извини на всички българи за арогантното си и нахално поведение в Рио да го...отсвирим,както той отсвири българските репортери там,чакащи го да каже...две думи на кръст.
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 4Всеки от нас прави нещо за ългария, като плаща данъци-не е трудно да се досетиш. А Григор какво е направил за България? Дайте пример, моля.
2
5
 
23
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
А ти какво направи за България пред монитора и зад клавиатурата ? Пред името на Григор в който и мач да играе пише BUL последвано от трибагреника - БЪЛГАРСКИЯ. А ти господин анонимен, освен да плюеш своите сънародници друго не можеш. Ти защо не отиде в РИО ?
1
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам частите и сетовете голямо отстрелване е било - клизма и половина.