Браво, Гришо! Обърна Янович и вдигна на крака София

Родната ракета №1 вече е 1/4-финалист на турнира в столицата ни
Обновена: 9 фев 2017 20:23 | 9 фев 2017 20:19, Екип на Dnes.bg
125

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Sofia Open, след като постигна много трудна победа срещу полския гигант и 267-и в света Йежи Янович след 4:6, 6:3, 7:5.

Мачът бе много тежък за нашето момче, а неговият противник демонстрира тениса, който показваш преди 3-4 години, когато бе в пика на своята кариера и бе 14-и в света.

Toва бе първа и историческа среща за Димитров, тъй като за пръв път той играе официален мач пред родна публика и заради него на трибуните имаше над 10 хиляди екзалтирани фенове, които не спираха да го подкрепят.

Следващият опонент на нашия тенисист е сърбинът Виктор Троицки, който съумя да обърне холандеца Робин Хаазе.

Първият сет бе почти изцяло равностоен и като цяло двамата успяваха да си взимат подаванията.

В петия гейм обаче сервисът на Гришо изобщо не влизаше и неговият опонент стигна до аванс от 0:40 и три точки за пробив.

С хубав сервис първата бе отразена, но след това при разиграване нашенецът извади топката в аут и в крайна сметка пробивът бе факт.

Янович бе безкомпромисен при следващите си геймове и така спечели първия сет.

Вторият сет започна трудно за Гришо и нашенецът трябваше да спасява две точки за пробив още в първия си сервис гейм от частта.

Ключовият момент във втората част бе в четвъртия гейм, в който Димитров стигна до две точки за пробив. При първата пресили форхенда си и го извади в аут, а при втората след разиграване Йежи сгреши при мрежата.

Третият сет започна равностойно, като в шестия гейм Григор спаси три точки за пробив, а в следващия гейм изпусна също толкова на брой.

При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, а след това върна мощен сервис на поляка с прекрасен ретур и го принуди да сгреши и да пресили форхенда си в аут.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добър тенесист е, ама физиономията му е много глуповата такава една. На учудено селянче.
55
6
 
14
 
! Отговори
Прав си номер 60 преди 7 години
ТАКА СИ Е! Човекът е спортист,а не даскал.Най-лесното е кусури да намираш,ама да се стремиш да постигнеш нещо в живота се иска освен талант много труд,силна воля и много лишения,а ня като някои хора ден и нощ пред телевизора или лаптопа(таблетчето)
54
6
 
2
 
! Отговори
изисквания преди 7 години
До Анонименсинтактичката по спорта при Орешарски си беше поставила за цел да оправи... филологическия изказ на Ицето, ама той нещо погрешно я разбра
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
63 Брат, е как да имат тия ориенталски до.битъци от Анадола тенисисти, като тениса е игра за интелигентни хора?
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турци, вие ще умрете от яд заради Григор! Кефффф.Пукайте..кучетаааа от яд и злоба че нямате турчин тенисист с такива качества.... кой ви е най-добрият турски тенисист? Под кое място се подвизава? 150--ти 250-ти....за 80 милионна Турция къде ви е тенисиста?
51
5
 
14
 
! Отговори
Наско преди 7 години
Каква менопауза при Никол та тя е на 37 год.бе? И след 10год.пак ще е върха и ще е готино парче.Хубавото си е хубаво независимо от възрастта.
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не разбрах, за българския език на някой български филолог или за тенисист говорите.По принцип за да станеш спортист, няма изискване да си завършил Българска филология, но знам ли ? Може и да греша , явно изискванията към спортистите се е променило.
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излючителна селяндурщина отново. За пореден се вижда, че просто огромната част от българите просто нямат културата и манталитета, да се държат адекватно на спортни събития.
48
14
 
8
 
! Отговори
експерт тенесис преди 7 години
и кво, срещу номер 267 в света наш Глигор, а.к.а. Дрищо, едвам зе срещата? Айде моля ви се, какво сте зинали в телешки възторг всички...
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вдигай цената на билетите, с такава просташка публика Григор няма как да се чувства конфортно. Нали някои от колегите му, попаднали в залата в София, но незапознати с българските нрави и манталитет, ще почнат да го гледат по друг начин....
46
7
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ТАКАВА МАДАМА КАТО НИКОЛ.ТИ САМО МОЖЕ ДА Я СЪНУВАШ ПИЧ!
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намирам себе си за доста либерален относно публиката, но този път изключих напълно звука на телевизора... за пореден път се убеждавам, че повечето нашенци по трибуните хабер си нямат от тенис и присъстват в залата само ... за да се хвалят после с това, че са били там
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много турци в този форум, бре!Кой ви е най-силният турски тенисист? Къде е в света...на бялата земя? Къде е?
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До написалия "Дришото говори английски така както Ицата говори испанския."А ти пишеш така, както полу-грамотните уръфляци от твоята махала. Или краен квартал, все тая.
42
9
 
6
 
! Отговори
ДО 49 преди 7 години
С коя Никол бе - тунингованата мулатка в менопауза. На която й се изреди целият световен елит и неелит та накрая дойде ред и н асковския смотльо с Едипов комплекс.Това е все едно да ми даваш за пример някоя родна чалгаджийка от Пайньиръ.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е че Григор говори без да се запъва на английкси, отколкото на български....фАкт!ТОВА КАКВО ЗНАЧИ? Още не може да се отърве от акцента си? Уахахахахах..Все едно да кажеш че режисьорът на Рамбо Тед Кочев има акцент на английски, а на български....даже забравил някои думи...Уахахахаха
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееех, какво по-хубаво за първи мач на живо от това днес :). Съвсем нормално Григор не беше на ниво първия сет, все пак първи мач, такава атмосфера, беше плах, а Янович играеше страхотно, такива сервиси и форхенди праскаше, че Гришо беше само зрител отблизо. И както си трябваше, публиката влезе в ролята на домашната стена и удари едно рамо когато трябваше. Натам Григор се разигра, включи магията в правилните моменти и останалото е история :). А да кажа за публиката - аз съм като цяло приятно изненадан, имах нямалки очаквания, че нещата ще са много по-махленски. Утре пак там :)
39
5
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
Успех,момче! ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ И ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ! А ДУШМАНИТЕ ДА СЕ ПУКАТ!
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Григор наистина е талантлив тенисист, това се вижда. Но другото, което също се вижда, че по възпатиние и интелект е 100% селянин. От тези, най-лошите. Защото има и добри селяни.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
41 Диалекта може да му е хасковски на български, акцент в английския няма тоя. Че той и Майк Тайсън говори на диалект на английски, това не значи че говори с акцент английския.. Много си спрял бе! )))