Другите за новия шампион: Шапки долу за Григор Димитров!

Британската преса: "Гофен бе надигран от вдъхновения си противник"
Обновена: 20 ное 2017 07:24 | 20 ное 2017 07:00,
72
Другите за новия шампион: Шапки долу за Григор Димитров!
Снимка: Reuters

"Шапки долу за Григор Димитров". Това призова британският вестник "Гардиън" след триумфа на българина на финала на заключителния турнир на АТП.

Снощи най-добрата ни ракета победи белгиеца Давид Гофен и стана №3 в световната ранглиста, спечелвайки най-голямата награда в кариерата си. Британските вестници не пестят суперлативите за българина.

"Съперникът му Давид Гофен игра добре тази седмица, като достигна до финала след мачове срещу Роджър Федерер и Рафаел Надал, но сега всички се надяваме, че 26-годишният българин ще успее да запази успехите си на турнира "Аустрелиан оупън". Той определено има талант и дано тази победа му даде повече кураж. Шапки долу за Григор Димитров, призовава Guardian, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Талантът на българския тенисист Григор Димитров му донесе най-голямата победа в кариерата – трофеят от финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон", пише и Daily Mail.

Вестникът цитира Григор, който казва след победата си, че се е чувствал уверен през цялата година. "Така че когато тялото ми позволява да се подготвя сериозно, чувствам, че имам предимство пред всеки друг играч. Това са моментите, които търся", добави българският тенисист, като разкри още, че се е чувствал и малко уморен след "срещите с няколко солидни противници".

"Разбира се, една от главните ми мечти е спечеля и турнир от Големия шлем", завърши българинът, който след победата си подсигури мястото на световен номер три.

"Българският тенисист Григор Димитров падна на земята и една сдържа сълзите си след победата с 2:1 сета над Давид Гофен в Лондон", пише Daily Express. Вестникът напомня, че съперникът му Давид Гофен надигра Рафаел Надал и Роджър Федер. "Но на финала бе надигран от вдъхновения си противник", пише вестникът.

Изданието напомня и че Григор стана първият дебютант, спечелил турнира от 1998 година насам.

Вестник Тelegraph пише, че българинът е спечелил турнира след трисетов трилър. "Феновете може и да се надяваха за мач между Роджър Федерер и Рафаел Надал, но Димитров и противникът му Давид Гофен представиха спиращ дъха финал и може би частица от бъдещето на тениса", смята изданието.

Вестникът напомня, че в момента, в който спечели, Димитров падна с лице на земята, а после се обърна към своя отбор и треньор.

"Беше невероятна седмица за мен", заяви българският тенисист. "Чест е за мен да играя тук. Най-добрата седмица в живота ми досега", добави победителят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
7
 
! Отговори
Гиго съземи се преди 6 години
Ако е пил хапове от Шараткова, да застане на прозореца и да си фърли наградата,Ако не е пил, да каже ясно. кога не е пил , защо не пил и до кога няма да пие подпоранти..Някой да видя, да чу да прочете анализи на играта му. Гледах го на руската телевизия. перфектни коментари, радост от играта на двамата. анализи на всеки Гришов удар. У нас нищо. развяват го като байрак ушит от стари *** и го плямпат секаш коментират латино пелетата играещи в Пръцайналона и Рендал
62
5
 
6
 
! Отговори
Пенкооооо,пенко !!!! преди 6 години
Джокович така си купува вече 5 години титлите,и Надал , и Мъри.Те въобще не могат да играят,ама си купуват титли.И въобще и Ю. Болт печели така и М.Джордан и М.Шумахер все така лечелеха.Абе далавера.....
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58Ако съм те разбрал правилно, тенисист 1 на България е генерал, доктор на техническите науки, пръв приятел на Реджеп Тайип Ердоган, повелител на "Спартана" и хеликоптерите, на 60-тонния булдозер и наша всеобща любов!
60
7
 
6
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Не съм убеден ,че съм прав в следното : Гофен падна от Григор /в групата/ -за да реализира /съвместно с Федерер/- ГОЛЕМИЯ УДАР НА ЛОНДОНСКИТЕ БРОКЕРИ- и взе повече пари от Григор за победата !!! "НАДАЛ-КОЛЯНОТО" НЕ Е ИЗНЕНАДВАЩО В СЛУЧАЯ ! Финалът бе истинска "жестока" битка без далавера ...и майната им на парите!!!
59
2
 
30
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Григор май е единственият топтенисист, който откровено говори за проблемите си. Как се е сривал психически, как пропусната точка му е разаляла играта и т н. Всички виждахме психическата му слабост. С новия треньор той преодолява тези слабости и става все по-силен. Помислете, че вероятно Григор е най-близо до това да е и човек, и спортист. Надал е аутист с огромни проблеми, Федерер е вид машина за качествен тенис и пари. Гофен е много симпатичен и талантлив, но е безличен.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тенисист 2 на България снощи се представи отлично, разбира се има още много да учи за да стигне нивото на 1.
57
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи тези ,които говорят реалните неща са завистници ,а тези които са изпаднали в *** възторг по Гришо са патриоти и големи разбирачи от тенис.Искам някой от тях да ми каже колко е броя на хората в България занимаващи се професионално с тенис и колко са хората играещи тенис като аматьори.Гришо си гледа неговия интерес и аз няма какво да му завиждам.Той веднъж се наложи на Олимпиадата да играе за България и загуби още първия кръг от някакъв анонимник.Защото там няма точки и кинти.
56
22
 
15
 
! Отговори
Boлгин преди 6 години
Досадно е постоянно да ни занимават с Гришо. Няма никакво значение дали Гришо мачка или него го мачкат. Дайте да обсъдим нещо интересно, примерно "Илиада" на Омир или друго литературно произведение от Античността.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Какво общо имат спортните успехи с неоправиите на правителството?
54
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля,че Григор трябва да благодари най-много на Гофен,защото му разчисти пътя към титлата.Ако бяха останали Надал и Федерер,щеше да му бъде значително по-трудно.Това разбира се не омаловажава победата,която е плод на много усилия и талант.
53
1
 
9
 
! Отговори
Сач преди 6 години
До До ПичА ти само топспин ли играеш, че толкова много разбираш и говориш за тенис. или го караш на слайсове и деми волета.
52
1
 
12
 
! Отговори
Грешки преди 6 години
"една от главните ми мечти е спечеля и турнир от Големия шлем" - пропуснато е едно ДА."земята и една сдържа сълзите" - ЕДВА?Малко по-сериозно ако може.
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключителен успех,постигнат с много труд и талант.Само не разбрах защо благодари и на Никол,като тя не дойде да го подкрепи нито веднъж.А може би точно за това,да не му пречи.
50
2
 
29
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Ами защото у нас има много такива.Чуждия успех е отрова за душите им,а свой си нямат.Затова.
49
1
 
42
 
! Отговори
тато преди 6 години
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО ЗА ГРИШО.......
48
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА ГРИШО!Но защо винаги се намират някои, които да омърсят хубавата новина с простотии.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОДоПичПлондер спукан, кой е според теб великият тенисист, като не е Гришо.Сигурно Борисов?!
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Пич 46Млъкни бе, жабо! То бива завист, ама това!
45
1
 
20
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
И британските "Гардиън", Дейли Мейл" и "Телеграф" пишат за хубави работи за Гришо. И френските "Фигаро" и "Льо Монд" също. Даже руския "Коммерсант". Само "бракята македонци" нищо. Единствено във вести.мк намерих една малка надменно назидателна статийка, в която между другото се споменаваше, че "българинът най-после бил показал, че е майстор". Това са "макетата". А ние сме щели да им помагаме!
44
1
 
6
 
! Отговори
Позитивен преди 6 години
До "До пич" - Теб кой те брой за жив въобще?Хектари пробити