Чичото на Джокович: За мен Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем

Новак прекара Коледа в затвора, заяви той
9 яну 2022 21:31, Нели Христова
113
Чичото на Джокович: За мен Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем
Снимка: БГНЕС

"Правадата е на страната на Новак Джокович. Срещу него се води кампания!"

Това заяви Горан Джокович, чичо на световния номер 1 в тениса, в ефира на Нова телевизия в предаването "На фокус".

"Новак прекара най-големия християнски празник Коледа в затвора в Австралия - каза Горан Джокович. - Никога не съм вярвал, че такова нещо може да се случи. Но ето, че стана... Важното е, че правдата и законът са на страната на Новак. А Бог вижда всичко. Властите в Австралия не искат да ни чуят. Чакаме крайното решение, то трябва да стане ясно скоро. Истината, е че поставиха Ноле в капан. Ако му бяха казали, че не може да участва, той нямаше да пътува 20 часа до Австралия.

Премиерът на Австралия има нисък рейтинг и се опитва по този начин да промени това. Искам оставката на директора на турнира, който има вина за тази ситуация. За мен Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем.

Аз говорих с Новак по телефона. За известно време апаратът му е бил отнет и не се знае какво е правено с него. Ноле пътува за Австралия с редовна виза, която впоследствие беше анулирана. Той беше заразен с коронавирус в средата на декември, излекува се и даде негативен тест. Това му дава право на медицинско изключение, което е заложено в правилата на турнира и в законите на Австралия. Но после се оказа, че нещата са различни. Аз съм ваксиниран и трябваше да пътувам за Австралия, но вече нищо не се знае. Има хора - като чичото на Рафаел Надал, които се опитват да ни обиждат, че ние на Балканите сме били някакви... А ние тук, и българи, и сърби сме братя. Не е реално, това, което се случва... На корта Новак е непобедим, но му пречат да спечели турнира."

Горан Джокович призна, че има много приятели в България.

"Аз бях директор на ATP турнира във вашата страна и имам много хубави спомени - каза чичото на Ноле. - Надявам се скоро да гостувам отново в България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
законите за всички преди 2 години
законите за всички - ако някой се прави на Голямата Работа и нещо е нарушил,да бъде Голамата Работа и да си понесе последствията без значение как се казва или какъв е.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, колко озлобени *** тука, леле!
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук има един ***, който плюе по Джокович и обкръжението му със смехотворни "аргументи", и то все едни и същи. Жалък си, старче. Няма нужда да пишеш див0тиите си в над 20 поста, от първия те разбрахме какъв си.Всички знаят кой е Джоко, откъде е тръгнал и какво е постигнал, въпреки огромните бариери пред себе си (повечето от които нямат нищо общо със спорта, а най-вече с геополитиката).
85
6
 
1
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Браво на чичото. А стринката, шурея и баджанака - КОГА?
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък чичо, тръгнал да реве. А колко милиона си е докарал от Австралия бе чичо от всичките турнири досега? Сърбия щеше ли да му даде толкова пари от турнирите във Върнячка баня. Ей, сръпска висша мисъл.
83
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, чиче какви са критериите за голем шлем? Ами направи Отворено първенство на Сърбия. Осигури такъв награден фонд и определяй правилата. Просто.
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А съседките на Джокович какво мислят по въпроса?
81
6
 
8
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Леля му на Джоката и няколко съседки изказали ли са се по въпроса. Какво мислят хората е махалата му...осветлете ни...Верно, тия австралийци кои им е позволил да си организират турнир, че и да си спазват правилата в собствената си страна?
80
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на novax. Всичко го подкрепяме, не като оня нашия льольо дето не може и български да говори.
79
1
 
10
 
! Отговори
Кеай преди 2 години
Да бе По добре да се провежда У Ниш. С плескавици, вешалици и урнебес - както си му е реда.
78
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ае няма ли някой да обезпаразити балканските макаци! С тоз бит и култура не могат да виреят извън резервата за балкански талибани! Не ги пускайте в цивилизацията защото няма да оцелеят. Тук не газим кал до шия, не точим ДДС, и не ръчкаме БМВ дараци по пешеходните пътеки. Поздрави балканопитециии муахаха
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
0бобщавам до тук! Бил съм общ работник. Нямам общо с Австралйски говермент. Никакви секретни проекти. Не мога да се прибера вкъщи. Затворен съм в лагер. Войници по улиците. Под домашен арест съм. Снимките крада от гугъл. Живея в Ямбол, Люлин, Полски Тръмбеш. Не зимам 5 цифри долари на месец. Зимам 700лв. Плащат ми да пиша тук. Гледам крави, овце, кенгура. Починал съм от КОВИД. Не разбирам от ИТ, компютри и др. Мия чинии, гастербайтер съм все пак. Нямам семейство, жена деца. Поздрав от СиднейАв$т
76
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ръсиш лъжи?? Не само аз като Австралйски гражданин ами колегите ми и приятелите ми пътуваха до европа, а някой до българия. Без проблем. Показваха ми снимки от полу празни самолети, летища. Тук от скоро Зелените сертификати НЕ важат никъде. Невалидни са. Да можеш да получиш ако ти трябва, но в цяла Австралия вече никъде не се изискват. Тотално безполезни са вече. Поздрав от СиднейАав$$тралия ЛЪЖЕЦО!
75
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали пък няма да направят Австралия затвор за неваксинираните? И без това е била затвор и преди. Само трябва да почакат ваксините да проработят и ваксинираните да си отидат.
74
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вЕлики, вЕлики.... без конкуренция. И чичо, и Ноле.
73
1
 
9
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
"Новак прекара най-големия християнски празник Коледа в затвора в Австралия - каза Горан Джокович. - Никога не съм вярвал, че такова нещо може да се случи." - Те и българите свещеници, учители, войници също не го вервали 1945та в Скопие, ама те ти Коледа. ;}
72
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович дето живее в Монако и плаща данъци там, а не в Сърбия бил големия патриот и сега ореваха света заради него. Такива са всички патриоти на балканите. Големи думи, но празни действия.
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81 "И дори да е измамник, какво?" Нищо. Сега ще го качат на самолетчето и обратно при останлите събежи да се убеждават колко несправедливо се отнася света с тях. Както винаги правят, когато ги хванат по бели ггггащи.
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен, че Джокович е печелил няколко пъти Australian Open също е дарявал големи суми пари на Австралия във връзка с пожарите преди няколко години. Абсурдно е световно известен шампион, който е печелил турнири в Австралия и е поканен там да защити титлата си да бъде третиран като нелегален имигрант. Австралийските власти не са просто адекватни, а престъпни и разрушават репутацията на държавата си, с която всички интелигентни хора вече се смеят.
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксинирана "е и преболедувал." Абсолютна лъжа. Уж бил дал положителна проба, а следващите 10 дни се е разкарвал където му падне, без мерки, без нищо. Сърбежа е долен измамник и това им стана ясно на всички, които се запознаха с "оплакванията" му. Сега се опитва да измъкне нещо с адвокати, но и там ще дуа супата. Не става.