Хронология: Какво е правил Джокович, след положителния си тест за COVID-19?

Той вероятно е нарушил правилата в родната Сърбия
11 яну 2022 11:03, Нели Христова
103
Хронология: Какво е правил Джокович, след положителния си тест за COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович поиска медицинско освобождаване от строгите визови правила на Австралия за ограничаване на COVID-19 въз основа на това, че се е заразил с вируса през декември.

Сега обаче се появи въпросът дали тенис звездата е нарушил правилата в родната си страна Сърбия, като хората подчертават няколко публични ангажимента, на които очевидно е присъствал в дните след положителния му тест.

Джокович е дал положителния си тест в Сърбия, където по закон сте задължени да се изолирате за 14 дни при инфекция.

Ето хронология на събитията от това, което знаем досега.

14 декември: Посещава баскетболен мач

Джокович присъства на баскетболен мач от Евролигата в сръбската столица Белград между Цървена звезда и Барселона.

След мача много хора, които присъстваха, са дали положителна проба за COVID-19, така че е възможно именно тук тенисистът да се е заразил.

16 декември: Положителен тест за COVID

В съдебните документи адвокатите на Джокович представиха доказателства, които потвърждават, че е направил PCR тест малко след 13:00 часа на 16 декември.

В документа на Института по обществено здраве на Сърбия се посочва, че резултатът е положителен седем часа по-късно, около 20:00 часа на същия ден.

Не е ясно дали на Джокович е казано, че има COVID в този момент.

По време на пресконференция, проведена от семейство Джокович в Белград на 10 януари, брат му беше попитан: "Вярно ли е, че на 16 декември Новак е дал положителна проба и е знаел, че е заразен с COVID?"

Брат му отговори: "Да, целият процес беше публичен и всички документи, които са публични, са законни."

Джокович присъства на панелна дискусия и церемония по откриването на марка в негова чест в Белград на 16 декември (преди 20:00 часа), за което публикува в Twitter на следващия ден.

17 декември: Церемония по награждаване

Сутринта на 17 декември Тенис асоциацията на Белград публикува във Facebook кадри за церемония по награждаване в тенис център "Новак" в Белград, която се проведе по-късно същия ден.

Те казаха, че трофеите ще бъдат "предадени на младия талант от любимия тенисист на този регион, а и извън него".

По-късно същия ден на същата Facebook страница беше публикувана поредица от снимки, на които Джокович връчва награди без маска.

18 декември: Фотосесия

Френският вестник L'Equipe съобщи, че Джокович е присъствал на фотосесия с един от техните фотографи на 18 декември.

Той позира с трофея Шампион на шампионите на вестника - награда, която признава изключителния спортист на годината.

Вестникът казва, че той е носил предпазна маска по време на интервю, но я е свалил за фотосесията.

22 декември: Отрицателен тест за COVID

В съдебните документи, предоставени от адвокатите на Джокович, има потвърждение, че той е направил друг PCR тест на 22 декември.

Този тест е бил отрицателен в 16:15 същия следобед.

Сръбските разпоредби за COVID  изискват пълен 14-дневен период на изолация, така че карантината на Джокович би трябвало да приключи на 30 декември.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Бож. преди 2 години
На тая снимка е подплашен като сръбски генерал, гонен за кражба от Български стражар
88
0
 
1
 
! Отговори
До 93 Джкович преди 2 години
Ваксиниран съм - ето поеми га, покажи как се прави :)
87
1
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Срещу Ковиддиктатурата трябва да се подхожда разнообразно.И всякакви приоми срещу тези Човекомразци са позволени!
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми приличате на скъса няците, които правят сметка на чужди пари. "Ей, тоа бальк как мое си купи Ролс Ройс, аз ако бех, щех да забием един Майбах"... та и сега - защо така направил, защо иначе, ама аз ако бях... Ти не си и никога няма да бъдеш к 1/100 от това, което той е. Това, което е Зевс може да си позволи, обикновения впрегатен *** не може. Факт.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92....Ами той го е боледувал веднъж. Освен това ПСР теста също може да даде фашив резултат - най-често фалшиво положителен. Отделно пт това, защо да не може организмът да се справи за 5 дни?
84
5
 
0
 
! Отговори
Джкович преди 2 години
Обичам ваксиниран да ми .....ха
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей тоя е Джокер като Супермен бре,на 16 декември с положителен тест ,на 22 декември с отрицателен!!!Къв е тоя организъм ,за 6 дена преболедувал ковид-19.
82
3
 
7
 
! Отговори
Max преди 2 години
Лошо Седларов, лошо.Мирише ми на командировка в централния Австралийски затвор.
81
5
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
6 часа вече му драпат ..... Ваксите обичат това. Те са мазохисти. Житейско верую: стига на другите да им е зле.
80
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правил е, каквото направиха 99% от познатите ми, и каквото аз също смятам за правилно - изобщо не го е отразил. Така и трябва.
79
2
 
3
 
! Отговори
Пайнера преди 2 години
Ама от къде изровихте най-свирепите снимки на Джоко :-) Можеше да цъкнете някоя дето пее "Луда по тебе" на фолк-дивата ни Камелия :-)
78
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Феновете на тениса в Австралия, както и организаторите на Оупъна, обожават Джокера, защото е най-успешният състезател на тази надпревара. Никой там не желае да го прецака, но със сигурност изгуби уважението на мн хора.
77
3
 
6
 
! Отговори
преди 2 години
Така е! Той е сериозен био хазард и огромна заплаха за световната био сигурност... Трябва да се изготви подробна хронология на всяко него действие непосредствено преди и много след теста...
76
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради глупавото си антиваксърство, Ноле унищожи репутацията, която гради цяло десетилетие. Ще бъде запомнен като Навакс ДжоКовид.
75
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че ваксърите в момента получават апоплектичен удар, а Джокович си го мести в другия крачол.
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как с положителен PCR test е пътуваш във Франция? от 15.12 правилата там са изключително ограничаващи. Ако си без ваксина като него, единствения начин да влезеш е като покажеш PCR test, но отрицателен такъв. Та теста който си прави на 16.12 нищо чудно да е точно заради франсетата на 18.12. И как успява да отиде там с положителен тест?
73
10
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
Трите грешки на Джокович: 1.Замина неваксиниран,2.Когато му отнеха визата,не взе веднага обратния полет,3.Когато съдът го оневини,не напусна с гордо вдигната глава...
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шебека Калекокакво значение има кой е печелил турнира, това е бизнес занятие и организаторите искат най-добрите участници, за да продадат най-много реклами и права по света. Аустралия опън иска на всяка цена Джокович, но въпросът е дали държавата Австралия го цела по същия начин. И да, има политика, след като си изстискал австралийците да спазват правилата, няма как да допуснеш някой външен да ги нарушава. Формално Джокович явно отговаря, дали ПСРа му е истински е друг въпрос.
71
2
 
16
 
! Отговори
На сърбин вяра преди 2 години
Много ясно, че тяхното РЗИ му е издало фалшив формуляр. Това са Балканите, някой като е богат или известен е Бог. Не случайно баща му каза,че бил Исус.
70
13
 
4
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Какъв е проблема? В Испания ако те спипат на улицата докато си под карантина те глобяват и те пускат. В България ковид фашагите от ГЕРБ под командването на Дучето Тиквуний и коремния оберщурмбанфюрер Мутафчийски го криминализираха, а дори има хора в затвора за тази простотия, включително самотноживущи без възможност да си осигурят храна и лекарства. В много държави карантината е проява на гражданска отговорност и не е задължителна. Само съд може да те лиши от правото на свободно придвижване!