УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!

Антидопинговата агенция наложи забрана на страната
Обновена: 9 дек 2019 13:17 | 9 дек 2019 13:17, Нели Христова
365
УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!
Снимки: Reuters

Световната антидопингова агенция наложи четиригодишна забрана на Русия да се състезава в големи спортни събития, съобщава BBC. Това означава, че страната няма да има свои представители нито на Олимпийските игри през 2020 година в Токио, нито на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Забраната бе наложена, след като Антидопинговата агенция и Международният Олимпийски комитет събраха достатъчно доказателства, че властите в Русия в съучастие с лаборатория в Москва са скрили хиляди потенциални случая на използване на допинг. Вместо това, те са прехвърляли вината на "разобличителите".

Също така Русия няма да може да бъде домакин на събития от всякакъв тип.

Забраната се налага и след като Руската антидопингова агенция не е съдействала напълно на разследването. Сега РУСАДА има 21 дни да приеме решението или да го обжалва пред Спортния арбитражен съд. От  УАДА обявиха, че забраната е била приета "единодушно от всички членове".

През 2020 година руските атлети все пак ще могат да се включат в Олимпийските игри, но само ако докажат, че не са замесени в допинг скандала. Но както и на зимните Олимпийски игри, те ще се състезават под неутрален флаг, а ако спечелят, няма да звучи руският национален химн.

Националният отбор по футбол на страната обаче няма този късмет – той със сигурност няма да вземе участие на Световното по футбол в Катар, ако всички футболисти не преминат успешно тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
9
 
13
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Крайно време. Еще- в росиа това е народен спорт с държавно финансиране. Всъщност като се замисля- руснаците са всичко лъжат. Хем си ги обичам като народ....
267
10
 
6
 
! Отговори
Най накрая преди 4 години
Ще има честен спорт.А до скептиците и Болт ли е на допинг , кажете.
266
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега целия свят ще се пита разните там свитовни шампиони докато им дрънчи химна, дали щяха да са първи или втори, трети, четвърти ако руски спортисти участваха. Защо американските спортисти не се подлагат на контрол в руски лаборатории за да им открият допонгите а? Стига циркове, от атентата срещу папата техните пропагандни западни лъжи през химечиския арсенал в Ирак все низ от лъжи.
265
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските спортисти приличат на хора а някои американски на Годзила, но не са допингирани, нали? Оня колоездач Армстронг сам си призна че цял живот е бил друсан и бъкан с допинг, нали?
264
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оскотяване от бедност и алчност на българския народ, озлобление, престъпност, демографска катастрофа по голяма от при турското нашествие, хомосексуализационна пропаганда, наркоепидемия, автомафия, срастване на държавата с мафията и организирани престъпни банди с чадър от МВР, бъкано е с турски шпиони, турска пропаганда, исламистка пропаганда от промити мозъци от Арапия....
263
8
 
5
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО ЖУРНАЛИСТ преди 4 години
Така е Бай ***, така е позор за народа ни, да продължа, апартамент 4000 лева - сега 100 000 евро, тогава всеки освен най-най-мързеливите пияници си построи дву и триетажни къщи а сега само управляващата върхушка е на кяр и строи къщи тип мутробарок. Сега огромната част от народа не пътува зад граница. Плаща кредити, за да има за търтеите капиталисти. Свободна пазарна икономика дрън дрън картел до картел монопол до монопол. Медиите лъжат че домашните вино, ракия, сирене, наденица са опасни хахах
262
4
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До Анонимен 295замайва му се свят на човек осъзнавайки в колко мъничък ограничен консервиран дребнав свят живеят някои сънародници като тебжалко че си толкова късоглед и не виждаш картинката доста по на широко загубата е твоя
261
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският народ е поробен и унизен. 1988-2019 ценибилетче 0,06-1,60хлебче 0,20 -1,70сиренце 1,80 - 14,00банани 0,36 -3,00месо 2,00 - 12,00салам истински 2,10 - менте западен боклюк - 34,00хотел на морето 5 звезди - 4,00 - 160,00ФАЛИРАЛАТА ПОЛИТИКА НА БЕЗРОДНИЦИТЕбезплатно образование - закон за социалните бизнесибезплатно здравеопазване - доброзорен избор на екип, подкупи на лекари за да не умрат близкитесвобода на медиите - 65 място, сега 111, нефесебе депутат обижда жур
260
4
 
7
 
! Отговори
джуджето Пу преди 4 години
ще организира контра-олимпиада, участниците в която са задължени да ползуват допинг и всякаква дрога.Нека се види кой колко може, без ограничения. Запада понеже не може и все ограничава руснаците.Севернас Корея и Венецуела са заявили участие, Куба се страхува да не и избягат спортистите и отказа, а Сърбия не може да кандиса Джокович, не искал в Русия.Президент Радев щял да бъде поетен гост, а Бойко Борисов щял да усигурява дрогата за посетителите, от старите му канали за дрога, евтинко.
259
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЕФА пък по тая логика трябва да изхвърли тотално подпираните от съдиите срещу Локо Пловдив Страсбург, срещу ЦСКА Заря Луганск, срещу Левски смешните кипърци, срещу Лудогорец Реал Мадрид и Ливърпул и така нататък. Тия западните джендраци много са честни тия расисти и извратеняциирУСИЯ 4 ТРИЛИОНА бвп А БЪЛГАРИЯ КОЛОНИЯ НА ОБИРДЖИИТЕ С ПАТРИОТИ КАТО КАРАКАЧАНСКИЯ КАТЪРРР
258
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русомраз"Вън пoлyчовеците от всички спортове!"Не се наказвай така, и ти си живо същество, и ти трябва да спортуваш!
257
3
 
3
 
! Отговори
ss преди 4 години
б аси тъпотията логично погледното това с допинга е голяма глупост, то изследвания проби лаборатории а всичко е толкова просто, просто като това да няма никакви забрани и ограничения и всеки да може да взема каквото си иска и да покаже резултати. но това не се харсва на някой защото така няма да са им сигурни победите, сега едно зобат а хващат другите.. а като сте смели разрешете всичко и да гледаме една истинска надпревара а не нагласени работи...
256
2
 
9
 
! Отговори
Крамер преди 4 години
Щото иначе другите държави като почнеш от Южна Африка до Канада и от Исландия до Япония, техните атлети не са на зоб!Само салати ядат!Ахахахахахахахаха Братле, всичко живо е не на зоб, ами на много зоб!!!
255
1
 
6
 
! Отговори
Йокин преди 4 години
Да си направят,Олимпиада,както през1980г.
254
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 282Това е проблем на Русия а не на господата западняци. Няма нужда да са на всяко гърне мерудия. И не е нужно да се грижат за благополучието на Русия лишавайки я от възможностите които има. Понякога губиш едно а печелиш друго. Може пък такава да е била идеята.На западняците трябва ли да им пука?Не би,обаче как да се въздържат? То като си свикнал да се вреш навсякъде не е лесно да се откажеш. Още повече когато става въпрос за Русия. Това явно е част от играта.Но докъде ще се стигне?
253
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 282,спомняме си много добре колко икономически благополучна беше Олимпиадата в Сочи. Хвърлиха над 50 милиарда долара, а спечелиха само 2 милиарда. *** финансовия гений винаги знае какво прави, гарантирано.
252
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Допинг примерда така е , само че някой забрани ли на Америка да участва в световни състезания по този повод? Отне ли й възможността да печели от това? за мен това е просто поредното индиректно икономическо ембарго срещу Русия защото днес спортът е индустрия за милиони. Русия щеше да е домакин на много световни спортни събития в близките години а сега ... Намериха им цаката. Това е долно. каквото и да ми дрънкат тук.
251
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Браво ПутинАко ми разясниш малко по - добре мога и да разбера какво каза. Не ме интересува контекста той се знае и без да се разбира, просто разясни смисъла. Аз не виждам тук и капка смисъл, само желание за противопоставяне. Безмислена говорилня, която някой смята за връх на мисълта И това ако не е досада ...
250
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До разделяй и владейТи кой си бе? Ти ли си написа текстчето? Ми то ужас. Кой нормален би взел подобно нещо на сериозно, има ли въобще такъв? Радвай се че има такива като този който те е лайкнал - от един дол дренки сте. Може да основете клуб .
249
6
 
4
 
! Отговори
Браво Путин преди 4 години
Скоро ще задминеш и Сталин по газене на руснаци.Добър робовладелец е джуджето , спор няма.Дори олигарсите намалява и всичко родно разпродава.Германия добре облажи , такъв растеж не са и мечтали , но Путин е щедър.