УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!

Антидопинговата агенция наложи забрана на страната
Обновена: 9 дек 2019 13:17 | 9 дек 2019 13:17, Нели Христова
365
УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!
Снимки: Reuters

Световната антидопингова агенция наложи четиригодишна забрана на Русия да се състезава в големи спортни събития, съобщава BBC. Това означава, че страната няма да има свои представители нито на Олимпийските игри през 2020 година в Токио, нито на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Забраната бе наложена, след като Антидопинговата агенция и Международният Олимпийски комитет събраха достатъчно доказателства, че властите в Русия в съучастие с лаборатория в Москва са скрили хиляди потенциални случая на използване на допинг. Вместо това, те са прехвърляли вината на "разобличителите".

Също така Русия няма да може да бъде домакин на събития от всякакъв тип.

Забраната се налага и след като Руската антидопингова агенция не е съдействала напълно на разследването. Сега РУСАДА има 21 дни да приеме решението или да го обжалва пред Спортния арбитражен съд. От  УАДА обявиха, че забраната е била приета "единодушно от всички членове".

През 2020 година руските атлети все пак ще могат да се включат в Олимпийските игри, но само ако докажат, че не са замесени в допинг скандала. Но както и на зимните Олимпийски игри, те ще се състезават под неутрален флаг, а ако спечелят, няма да звучи руският национален химн.

Националният отбор по футбол на страната обаче няма този късмет – той със сигурност няма да вземе участие на Световното по футбол в Катар, ако всички футболисти не преминат успешно тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Допингариите ВЪНДобре казано. Вън и допингариите от Западна Европа и Америка!
247
7
 
6
 
! Отговори
разделяй и владей преди 4 години
джуджето Пу създава дразги в целия свят и сега инсцинира дрогата като масова практика на руския национален отбор за да ги изхвърлят от игрите и Пу да се направи на жертва. Номерата му минават пред пияния руски мужик, него друго не го интересува, цивилизования свят отдавна установи, че джуджето Пу е едно КГБ-ейско ченге на което за нищо не може да се вярва. Пу-тистан да се заварди от всички страни, повсеместно ембардо докато руснаците направят Октомврийска революция и избесят олигарсите на Пу.
246
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до принципа 258Върху теб дори няма да се изплюя защото ценя слюнката си повече Не приемам сериозно някой който ме псува и мисли че има това право само защото не мисля като него. Изобщо не си наясно с принципа. В Русия може и да има такива неща но далеч не само там ги има. Следователно - критерият трябва да е един за всички а не избирателен само за тези от които искаме да се отървем защото са ни казали. Но защо ли споря с фанатик - мразилник? Няма смисъл
245
5
 
7
 
! Отговори
общия враг преди 4 години
който все ощетява Русия. На олимпиадата в Китай Русия подмолно нападна Грузия, на олипмиадата в Сочи Руската империя нападна Украйна. На предната олимпиада руските агенти от ГРУ сами натопиха руския отбор в употреба на допинг и като ги отстраниха ореваха света, а алкохолизирания мужик вече се ошашави - забраниха му интернет, телевизия радио и преса се контролират от ГРУ, и едната им надежда е джуджето Пу да направи поредната война за да поограбят някоя съседна държава, руснака все краде и жалва
244
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 266 Ти не си нормален да ти кажа - животни и други думи - само слушай и пълней. Ужас! как изобщо някой може да си мисли че е нормален, и да говори за каквото и когото и да е по този начин. Вие, мразилниците сте изкривени хора. Безнадеждни сте. И никой нормален няма да хареса това което чете, а само себеподобните ви. Тук сте доста.
243
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 264Да така стоят нещата в Расия,агенцията РУСАДА,която трябва да се бори срещу допинга,системно години наред е прикривала положителни допинг-проби!Такова нещо без знанието на Кремъл няма как да се случи.А,според мен и разкритията от руснаци пред УАДА какви ги върши РУСАДА не може да е без знанието, дори е ръководено от Кремъл!Целта очерняне на злия запад и сплотяване на руснаците около Путин!А,между другото дори и с допинга в класациите руските спортисти са назад от първите.Това не е СССР
242
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"ащото е перманентна заплаха за нормалните хора."Сега вече диагнозата ти е ясна - параноидна шизофрения. Колебаех се между два други варианта, обаче е това. Лекувай се. Не го казвам с ирония. Това заболяване се развива лошо
241
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си направят една Мордорска олимпиада и да си играят там с Венецуела, С. Корея и прочие велики демокрации и развити страни. За какво им е някаква олимпиада от прогнилия Запад ?
240
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Крайно времеУспокой се вече, че главата ти се завъртя от многобройните ти никовеПод леглото ти може да се крият руснаци, така че по -тихичко, пий си успокоителните и спинкай вече
239
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат право да отстранят държава. Могат само отделни спортисти. Това е все едно, ако някой псува тук, админът да сложи бан на целия град, откъде той пишеТова е политическа провокация, както и начин да отстранят силната руска конкуренция за медалиПодло и неспортсменскоДа не говорим че спортистите на другите страни са далеч по-дрогираниСлед Скрипал и Евровизия на никакви измислици за Русия не вярвам вече. Просто стана очевидно как се правят нещата
238
5
 
8
 
! Отговори
Крайно време преди 4 години
беше, империята на злото да си получи заслженото !
237
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хан КрумБоже - е, горкият хан Крум Как пък се намери такъв като тебе да му оцапа името. Най - големите тъ...гели се кичат с най- помпозните имена. И коментарите им такива. Който ги харесва акъл няма. Че как ли и да има. - какъвто харесаш такъв ставаш.
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде всичко отначало. Всички предишни коментари са изтрити. Да живее политическата коректност!
235
4
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Както се качва - веднъж стомна за вода, два пъти и на третия се счипва. Рашките го удариха през просото. то бива, бива ама жени с мустаци и бради - е верно, гладко обръснато -и дебели басови гласове се опитват да минават за нежен пол. Не, че и другите не "зобят" ама поне качествен "зоб" - американски или германски. А рашките се тъпчат със импортозаместители и ето ти резултата.
234
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До все някой им виновенТоя пък! Поредния който за щяло и нещяло ни изнася лекции напълно неподходящи за темата, обект на нашето внимание в момента. Само им дай повод и като отворят едни усти, стой та гледай! на никой не му дреме за действителността. Това наистина вече е досадно и изтъркано клише което ми писна да чета и коментирам.Аз пък ще кажа - жалко че Русия е ощетена от политкоректници. Дано съумеят да се защитят. Казвам го не защото става въпрос конкретно за Русия а заради принципа.
233
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До запада е виновен! Не ми е ясно кои са тия дето са ти харесали писанията, защото не разбирам как са проумели какво си написал. Но явно е важно да се схване само смисълът - плювня срещу Русия. Това на някои им е напълно достатъчно. Жалко , защото аз очаквам от хората да са обективни, а не злобни и пристрастни. Явно ще си остана само с очакването.
232
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е гадно.Политкоректност - да мислим така както ни нареждат да правим неща които ни отърват.С цената на всичко.Къде беше тая прословута агенция, когато Ланс Армстронг например бе заловен с допинг и цялата му прехвалена кариера рухнаЗащо не беше наказана Америка?И да не е само той? Всички в големия спорт взимат допинг защото човекът е с ограничени възможности и има предел.Тогава? За какво е всичко това?Защото целта е на Русия да бъде кроена шапка по всички възможни начини. дано се защитят
231
4
 
14
 
! Отговори
запада е виновен! преди 4 години
спомняте ли си как В. Топалов бе победен от руското клозетниче? - ами мача се състоя в Пу-тистан и успаха (в тоалетната) да му подсказват ходове. Така бе и с олимпиадата в Сочи.Навън това не става и за да не излагат Русия с посредствени класации то джуди Пу ги кара да поемат масово допинг, след това ги натопява на допинк комисията и ето, с един куршум два заека! - На Пу му трябват злато, а руснаците навън са с лоши резултати, а сега просто посочва с пръст лошия Запад.Стара СССР тактика нали?
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката е м-р-ъ-с-н-а дейност
229
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да добавя, че Кастер Семеня е родена ЖЕНА! Вижте снимки как изглежда сега и после ми говорете за химии в спорта! При руснаците поне все още спортистите изглеждат нормалноИ разбира се, Семеня живее с жена, че как иначе според джендърските ценности