Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още

Обявявиха президента Путин за узурпатор и военнопрестъпник
22 авг 2022 06:35, Александър Попов
403
Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина. От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

"Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт", гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал "Утро февраля", цитирано от БНР.

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Даря Дугина беше дъщерята на Александър Дугин - виден идеолог на руския национализъм и сред хората от близкия кръг на руския президент Владимир Путин. Тя беше убита през уикенда при експлозия на джипа, с който се е движила в покрайнините на Москва. Според анализатори истинската цел на атентата е бил Александър Дугин.

По-рано от Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е замесен във взривяването на автомобила на руската журналистка и политолог Даря Дугина, предаде ТАСС.

"Подчертавам, че Украйна със сигурност няма отношение към това", каза Подоляк, цитиран от украинското издание "Лига.нет".

Ръководителят на общественото движение "Руски хоризонт" Андрей Краснов, който се е познавал с Дугина, каза, че шофираният от нея автомобил е принадлежал на баща й – руския обществен деец Александър Дугин.

Според Следствения комитет на Русия убийството на Дугина е планирано и носи поръчков характер.

Предположение за украинска следа в случая беше изказано по-рано от ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин и Владимир Рогов от назначената от Русия военно-гражданска администрация на Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е ясно ,ще се лее много кръв заради този атентат.По всяка вероятност операцията ще свърши до границата с Полша до 07.11.2022.
314
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е Диктатор
313
1
 
10
 
! Отговори
Йово преди 1 година
Ако някой си е задал въпроса защо в САЩ няма партизански отряти?ОТГОВОРА Е ***: В САЩ има смъртна присъда за антиамериканска дейност. В САЩ има няколко стари закони които и до днес не са анулирани, "Комисия за антиамериканска дейност" основана през 1938 за борба с нацисти през 1948 е преструкторирана за борба с комунизти а от 2001 и за борба с тероризмам, прокарва закони относно сигурноста на САЩ. Друга подобна комисия от 1950 SISS също прокарва закони, има и други комисии.
312
15
 
20
 
! Отговори
Аман вече преди 1 година
от тази Диapия Дугина, дъртия кaтил трябваше да е на нейно място, ама здраве да е.
311
1
 
8
 
! Отговори
Лично мнение преди 1 година
Не бива да се стига до такива сакатлъци. Не одобрявам нито тероризма, нито военните действия като начин за уреждане на отношенията в днешно време на европейския континент. Нито съм русофил, нито русофоб. Имам приятели и в Русия, и в Украйна. Затова ми е тежко като гледам какво става.
310
1
 
6
 
! Отговори
Кайзера преди 1 година
До Анонимен, то партизани и терористи са синоними.
309
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
прави впечатление как американофилите пишът с няколко ком-ра едно също по смисъл а и разбира, че един е главен - значи някой плаща за "партизаните "
308
5
 
7
 
! Отговори
джо преди 1 година
Тук е пълно с нацита, личи си по коментарите. Но няма проблем, всеки ще си намери майстора.
307
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
получава се според автора АТЕНТАТ извършен от от джихадистите е ужасен а от украинците приятен
306
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го утрепя кьопавото джудже
305
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда, че хер Пудинг ще увисни от някой клон така, както дучето навремето. Това щото народа му много го обича по данни от тайната му милиция.
304
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партизани....значи без пари не става,пари от къде?!Мандри,кошари,кошери....21век е,без пари не става...
303
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава само нарочно да е сменил колата този психопат, та само щерката му да загине не и той :)) Ако има определение за нацита, това е Дугин :))
302
12
 
9
 
! Отговори
пешо преди 1 година
много се изкефих - това е денацификация в истинския смисъл на думата, скоро и таткото, ако не си пръсне черепа сам
301
12
 
12
 
! Отговори
Даша преди 1 година
каквото търсила - това е намерила, фашизма трябва да бъде унищожен, човек по човек
300
12
 
10
 
! Отговори
скоро всички ще преди 1 година
разберат че в новият световен ред на 21 век - век на демокрация и хуманизъм, няма място за Дугиновци, Путиновци, Медедевци, Лавровци, Песковци и т.н. великоруски шовинисти и фашаги, а Даша си тръгна първа, скоро тия по горе ще я последват един по един, за местата на първия ред, в Ада, на концерта на нацика Кобзон
299
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато погледнеш физиономията на Дугин, ти става ясно, че това си е е за лудницата челяк, нищо чудно, че е ментор на джуджа :))) Да ти убият дъщерята и лунатика да казва, че така требвало... Надавам се, че има съпротива сред рашките, че съвсем ще ги определим като овце :))
298
3
 
8
 
! Отговори
WTP преди 1 година
Определението за убийството на журналист е едно единствено и се квалифицира, като тероризъм.
297
6
 
6
 
! Отговори
Даша нацика преди 1 година
е на небето в РАЯ с денацифицираните в Украйна кадировци-мюслета, една от 60 девици на някои от тях и му прислугва
296
9
 
17
 
! Отговори
фашиста и нацист преди 1 година
Дугин, открито призоваваше за убийства, е хората започнаха да убиват, трябва да е доволен вече...