Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още

Обявявиха президента Путин за узурпатор и военнопрестъпник
22 авг 2022 06:35, Александър Попов
403
Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина. От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

"Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт", гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал "Утро февраля", цитирано от БНР.

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Даря Дугина беше дъщерята на Александър Дугин - виден идеолог на руския национализъм и сред хората от близкия кръг на руския президент Владимир Путин. Тя беше убита през уикенда при експлозия на джипа, с който се е движила в покрайнините на Москва. Според анализатори истинската цел на атентата е бил Александър Дугин.

По-рано от Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е замесен във взривяването на автомобила на руската журналистка и политолог Даря Дугина, предаде ТАСС.

"Подчертавам, че Украйна със сигурност няма отношение към това", каза Подоляк, цитиран от украинското издание "Лига.нет".

Ръководителят на общественото движение "Руски хоризонт" Андрей Краснов, който се е познавал с Дугина, каза, че шофираният от нея автомобил е принадлежал на баща й – руския обществен деец Александър Дугин.

Според Следствения комитет на Русия убийството на Дугина е планирано и носи поръчков характер.

Предположение за украинска следа в случая беше изказано по-рано от ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин и Владимир Рогов от назначената от Русия военно-гражданска администрация на Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
8
 
13
 
! Отговори
путин преди 1 година
е узурпатор и военнопрестъпник, той е такъв и трябва да го сполети съдбата на всички диктатори - като мусолини , чаушеску, садам хюсеин и т.н.
294
7
 
12
 
! Отговори
путин е психо преди 1 година
Нормалните хора се борят против психо терориста Адолф Путин!
293
16
 
8
 
! Отговори
джо преди 1 година
Путин ще ги навре всички в кучия г.... з. Само потърпете още малко. Ще им се стори света тесен.....
292
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оценявам нуждата да се пише безсрамна пропаганда по всеки повод, но това не са "партизани", това са терористи.
291
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм с руските партизани, че бункерния пcиxoпат е узурпатор и военнопрестъпник. Съгласен съм също всички русофили да бъдат изпратени в Украйна за да воюват за paшистите.
290
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И наркомана ще ми казва че немали нищо общо. Бомбата е била предназначена за бащата но дъщрята е взела колата на баща си и тя загина. Сега путин да не се праи на милостив а да пусне армията а не с тези спец части да ги почесва. Да не остави камък върху камък да ги изравни с земята.
289
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кармата си знае работата, по телевизиите Дугин призоваваше за убийства на украинци, да види от първо лице, че това не е хубаво.
288
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уродляци,какво се радвате бе мухъли? Ами ако това е вашето дете?Укрофашистите избиха по този начин хиляди невинни жени и деца,и за това си плащат сега
287
22
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
От кого на терористите, които убиват невинни момичета се казва "партизани"?
286
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Напомняне: Той ЛЕВСКИ и други неща е казал за русия. Твърдо против ! Освен него Ботев, Раковски, З.Стоянов , Вазов, Стамболов ....
285
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Маргарита: А когато убиваш украинци които искат СВОБОДА какво е ?
284
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятна русофилска драма заради една рaшистка агитирала по медиите да се избиват украинци безмилостно.
283
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя терористичен акт е дело на хохълите.Само откачен фашист е способен на такава животинска злоба,но чичко им Путин ще ги излекува
282
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много месеци вършили диверсии из цяла Русия , ама си траели. Много плитка история , направо никаква . Кой организира атентати , без да поеме отговрност и да знае светът за тях . Явно кукловодите на Зеленски се стреснаха , че загина Дугина , а не нейният баща .Ама в бързината са съчинили голяма небивалица
281
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До срамота: Приятел ето ги истинските фашаги. Дори не се крият - https://espreso.tv/article/2014/08/11/pro_rashystiv_antyfashystiv_na_donbasi
280
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се готви Путин за среща с партизаните.
279
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Командира на тия партизани се казва Зеленски.Тоя кървав клоун скоро ще отнесе руския к р.Друсалаката е поръчителя на този терористичен акт
278
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значение има кой е сложил бомбата? Важното е, че е пукнала. Ако е била още жива, докато е горяла колата още по-добре!
277
4
 
6
 
! Отговори
империя на злото преди 1 година
До 298. Оооо, ама то е ясно, че това ще кажете зомбираните путински олигоффрени.
276
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Николае Чаушеску от Кремъл очаква руските партизани срещу фашизма на Дугин. Идва Руската революция отново. Познахме.